Ειδήσεις | Διεθνή
12-09-2020 | 10:11

Τα 5 δωρεάν online μαθήματα που προσφέρει το πανεπιστήμιο του Yale

Μοιράσου το
Τα 5 δωρεάν online μαθήματα που προσφέρει το πανεπιστήμιο του Yale

Ποια είναι τα 5 δημοφιλέστερα δωρεάν μαθήματα που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στο Yale.

Χάρη στο Διαδίκτυο αλλά και στο MOOC (ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα- massive open online courses), δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψει κανείς μαθήματα από διάσημα πανεπιστήμια, όπως είναι το Yale που διατίθενται δωρεάν ή σε πολύ χαμηλό κόστος προς όλους.

Απλά έχοντας έναν υπολογιστή και αρκετή όρεξη, το Yale μπορεί να σου προσφέρει πρόσβαση σε αρκετά ενδιαφέροντα μαθήματα, ενώ μέσω της πλατφόρμας του Open Yale, ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στις διαλέξεις. Ωστόσο, όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, δεν θα λάβουν κάποια πιστοποίηση παρακολούθησης των μαθημάτων, πόσο δε κάποιο πτυχίο, όπως αναφέρει το Business Insider.

Ποια είναι ωστόσο τα πέντε δημοφιλέστερα δωρεάν μαθήματα που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στο Yale:

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner και ο καθηγητής οικονομικών Andrew Metrick ερεύνησαν τις αιτίες, τα γεγονότα, τις πολιτικές αντιδράσεις και τις συνέπειες της πρόσφατης παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης - καθώς και διδάγματα που αντλήθηκαν από αυτήν - ώστε να μην επαναληφθούν σε μελλοντικές κρίσεις.

Τα ζητήματα του μαθήματος αφορούν στα στεγαστικά δάνεια, τα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, τον παγκόσμιο περιορισμό των αποταμιεύσεων και πολλά άλλα.

Το μάθημα διαρκεί περίπου 24 διδακτικές ώρες. 

Το μάθημα αυτό που αποτελεί εισαγωγή στην Ψυχολογία στοχεύει να δώσει στους φοιτητές μια ολοκληρωμένη εικόνα της επιστημονικής μελέτης της σκέψης και της συμπεριφοράς.

Τα θέματα του μαθήματος περιλαμβάνουν αντίληψη, επικοινωνία, μάθηση, μνήμη, λήψη αποφάσεων, πειθώ, συναισθήματα και κοινωνική συμπεριφορά.

Το μάθημα ολοκληρώνεται σε περίπου 15 διδακτικές ώρες και το κόστος του είναι μηδενικό για το κοινό, ενώ μια πλήρης πρόσβαση κοστίζει 49 δολάρια.

Σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους μαθητές να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο για την ανάλυση των διαπραγματεύσεων, αυτή η μάθημα προσφέρει ευκαιρίες για διαπραγμάτευση με άλλους φοιτητές χρησιμοποιώντας μελέτες σε καταστάσεις που κυριαρχούν τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στη ζωή.

Το μάθημα προσφέρει επίσης πληροφορίες για πιο περίπλοκες καταστάσεις, όπως η διαπραγμάτευση όταν δεν έχετε δύναμη, διαπραγμάτευση μέσω email και o ρόλος των διαφορών μεταξύ των φύλων στις διαπραγματεύσεις.

Αυτό το μάθημα διαρκεί περίπου 28 ώρες για να ολοκληρωθεί και το κόστος του είναι αντίστοιχο με των υπολοίπων.

Με βάση το πιο δημοφιλές μάθημα στην ιστορία του Yale, το «Science of Well-Being» συνδυάζει τη θετική ψυχολογία με τις πραγματικές εφαρμογές της επιστήμης συμπεριφοράς για να ενισχύσει την ευτυχία σας χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες, παραγωγικές μεθόδους και συνήθειες.

Το κόστος του είναι μηδενικό για το κοινό, ενώ φτάνει τα 49 δολάρια για πλήρη πρόσβαση.

Το μάθημα των Χρηματοοικονομικών, που διδάσκεται από τον καθηγητή οικονομικών του Yale, Robert Shiller, είναι μια εισαγωγή στις αρχές διαχείρισης κινδύνων και χρηματοοικονομικής συμπεριφοράς.

Το μάθημα ολοκληρώνεται σε περίπου 27 διδακτικές ώρες και το κόστος του είναι μηδενικό για το κοινό, ενώ κοστίζει 49 δολάρια για πλήρη πρόσβαση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.