Διεθνή
11-05-2020 | 09:28

Τα 6 δημοφιλέστερα κοκτέιλ που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι

Μοιράσου το
Τα 6 δημοφιλέστερα κοκτέιλ που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι

Έξι κλασικά και δημοφιλή κοκτέιλ που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι ιστορίες τους.

Καθώς ο κορονοϊός έχει «βάλει στον πάγο» μπαρ και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, πολλοί πειραματίζονται στην παρασκευή κοκτέιλ από το σπίτι.

Έτσι οι περισσότεροι χρησιμοποιώντας απλά υλικά και συνταγές - και εφαρμόζοντας τις τεχνικές με λίγο από το ταλέντο ενός μπάρμαν - φτιάχνουν δροσερά κοκτέιλ.

Ποια είναι όμως τα 6 old-classic κοκτέιλ τα οποία φτιάχνουν οι περισσότεροι εν μέσω κορονοϊού, σύμφωνα με το CNBC:

 

Φωτογραφίες: Getty Images/Ideal Image

 

Το κοκτέιλ-ποτό Negroni έχει ίσως την πιο περίεργη ιστορία στον αδιαμφισβήτητο κόσμο των κοκτέιλ.

Το 1919, μόλις ένα χρόνο πριν την έναρξη της απαγόρευσης στις ΗΠΑ, ο Ιταλός Camillo Negroni μπήκε στο Caffe Casoni στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκε ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ στον κόσμο, μακριά από τις ΗΠΑ. Ο ίδιος ήθελε κάτι με περισσότερο χτύπημα, οπότε ζήτησε από τον μπάρμαν να προσθέσει τζιν αντί για σόδα στο Campari και βερμούτ. Με πορτοκαλί γαρνιτούρα αντί λεμονιού, γεννήθηκε το Negroni.

Το Vesper Martini είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πιο διάσημο ποτό μαρτίνι του Bond... James Bond.

Μέσω του «Casino Royale» που δημοσιεύθηκε το 1953 o Ιάν Φλέμιγνκ δεν μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος όταν έδωσε οδηγίες στον μπάρμαν να φτιάξει ένα ποτό που στη συνέχεια θα το πρόσφερε στην όμορφη Vesper Lynd:

«Τρεις μεζούρες Γκόρντον, ένα βότκα, μισό Kina Lillet. Ανακινήστε το πολύ καλά μέχρι να παγώσει, στη συνέχεια προσθέστε μια μεγάλη λεπτή φέτα φλούδας λεμονιού. Got it?»

Στον 16ο αιώνα, χρονολογείται το κοκτέιλ Pisco και είναι πολύ δημοφιλές σε ολόκληρη τη Χιλή και το Περού, με τις δύο χώρες να διασταυρώνουν για χρόνια τα ξίφη τους για τα πρωτεία της δημιουργίας. Και οι δύο χώρες έχουν αφιερώσει ξεχωριστές μέρες για τον εορτασμό του κοκτέιλ.

Ωστόσο το Pisco Sour όπως το γνωρίζουμε σήμερα χρονολογείται στη δεκαετία του 1920, όπου λέγεται ότι δημιουργήθηκε στη Λίμα και δοκιμάστηκε από τους Orson Welles, Ava Gardner και, φυσικά, τον Ernest Hemingway.

Τα συστατικά του... Pisco, λίγο σιρόπι, χυμό λάιμ, ασπράδι αυγού.

 

Πολλές είναι οι εκδοχές γύρω από τη δημιουργία του διάσημου κοκτέιλ Μαργαρίτα ανά τον κόσμο. Ωστόσο αυτή που έχει κερδίσει σε μεγάλο βαθμό αναφέρεται στον έρωτα ενός μπάρμαν ονόματι Μαργαρίτα, ο οποίος πυροβολήθηκε σε ένα ατύχημα χάνοντας τη ζωή του.

Άλλη εκδοχή αναφέρει πως ξεκίνησε το 1940 στο Τέξας, όπου η μεγάλη τραγουδίστρια της τζαζ Peggy Lee ζήτησε «ένα ποτό τεκίλα χωρίς πολύ χάος».

Όποια και αν είναι η ιστορία, η μαργαρίτα είναι ένα αγαπημένο κοκτέιλ που απολαμβάνεται σε όλο τον κόσμο χάρη στη μίξη τεκίλας, χυμού λάιμ, Cointreau και λίγο αλάτι, στο χείλος του ποτηριού.

Το δημοφιλέστερο κοκτέιλ στις ΗΠΑ ξεκίνησε το 1960 με το συνδυασμό τεσσάρων συστατικών. Η απήχηση του Old Fashioned χτύπησε κόκκινο και από τη σειρά Mad Men στην οποία ο χαρακτήρας Don Draper απολάμβανε το συγκεκριμένο κοκτέιλ.

Ωστόσο πηγαίνοντας αρκετά πίσω στη δεκαετία του 1960 το Pendennis Club στο Λούισβιλ, Κεντάκι, ήταν το μπαρ στο οποίο δημιουργήθηκε το κοκτέιλ, ενώ μέχρι σήμερα η πόλη φιλοξενεί ένα «Old Fashioned Fortnight» για να το γιορτάσει.
 

Οι ιστορίες γύρω από την προέλευση του Bloody Mary είναι αρκετές, καθώς πολλοί θέλησαν να χτίσουν το μύθο γύρω από το ποιος το ανακάλυψε. Αρχικά ο Τζορτζ Τζέσελ, ένας ηθοποιός, κωμικός και παραγωγός ταινιών, ισχυρίστηκε ότι εφηύρε το Bloody Mary ως θεραπευτικό μετά από ένα hangover στο Palm Beach της Φλόριντα τη δεκαετία του 1950. Δεδομένου ωστόσο ότι ήταν ένας σόουμαν, πολλοί αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό του, προτιμώντας την εκδοχή του Φερνάντ «Πιτ» Πετιοτ.

Ο Πετιοτ ήταν μπάρμαν στο King Cole Bar στο St. Regis της Νέας Υόρκης - ένα μπαρ που υπάρχει μέχρι σήμερα. Άρχισε να σερβίρει εκεί το μείγμα βότκας και χυμού ντομάτας τη δεκαετία του 1940 - δίνοντας του το όνομα «Red Snappers» - ενώ ισχυρίστηκε ότι είχε ανακαλύψει το κοκτέιλ περίπου 20 χρόνια πριν.

Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι ο Πετιοτ ήταν αυτός που έδωσε μια ξεχωριστή νότα στο κοκτέιλ με την προσθήκη σάλτσας Worcestershire, πιπεριού καγιέν, αλατιού και μαύρου πιπεριού, δημιουργώντας έτσι τη συνταγή που είναι γνωστή και αγαπημένη μέχρι σήμερα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.