Μπιλ Γκέιτς: Τι πρέπει να κάνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς: Τι πρέπει να κάνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας
Για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, ο κόσμος πρέπει να δει καινοτομίες και να επανεξετάσει τις πολιτικές του.

Έναν «οδηγό» σε 5 επίπεδα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε ο δισεκατομμυριούχος - φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Microsoft παρουσίασε τον «οδηγό», μέσα από το blog του, την Πέμπτη τονίζοντας πως για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, ο κόσμος πρέπει να δει καινοτομίες στις θεραπείες και στα εμβόλια, αλλά και να επανεξετάσει τις πολιτικές του.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, όπως αναφέρει το CNBC, αυτοί είναι οι 5 τομείς που πρέπει να δούμε καινοτομίες:

Με σημαντικές προφυλάξεις και σταδιακά θα πρέπει να γίνει η άρση των μέτρων και το «άνοιγμα» της οικονομίας. 

Για να είναι εφικτή η επανεκκίνηση της οικονομίας, χωρίς ένα δεύτερο καταστροφικό κύμα κρουσμάτων, θα πρέπει κράτη, επιχειρήσεις και πολίτες να μάθουν να συνυπάρχουν με νέους όρους, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα. 

Κάθε περιοχή όμως έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και δεν μπορούν όλοι να υπακούσουν σε μία καθολική στρατηγική. Είναι απαραίτητο λοιπόν κάθε πολιτειακή Αρχή να κρίνει πως θα διαχειριστεί τα ρίσκα και τα οφέλη της κάθε αγοράς / χώρας / περιοχής με πιο εξειδικευμένο τρόπο.

Το παράδειγμα της Γερμανίας έθεσε σαν πρότυπο ο Μπιλ Γκέιτς όσον αφορά στην ιχνηλάτηση των επαφών όσον έχουν διαπιστωθεί θετικοί στο νέο κορονοϊό. 

Αυτό περιλαμβάνει καταγραφή όλων των πρόσφατων επαφών του θετικού κρούσματος και τη δημιουργία βάσης δεδομένων. 

Στη σημασία του χρόνου που απαιτείται για να γίνει ο έλεγχος ενός πιθανού κρούσματος και να βγει ένα έγκυρο αποτέλεσμα, αναφέρεται ειδικά ο Μπιλ Γκέιτς. 

Σύμφωνα με τον μεγιστάνα της τεχνολογίας, τα αποτελέσματα των τεστ πρέπει να βγαίνουν μέσα σε μία ημέρα και πως αυτός πρέπει να βρίσκεται στις προτεραιότητες του κάθε κράτους. 

Όπως και με τις περισσότερες μεταδοτικές ασθένειες, τα εμβόλια είναι η ίσως η σημαντικότερη απάντηση στο ερώτημα «πώς θα επανέλθει η κανονικότητα;»

Συνήθως χρειάζονται περί τα 5 χρόνια για τη δημιουργία, δοκιμή, έλεγχο και κυκλοφορία ενός εμβολίου, όμως ο Μπιλ Γκέιτς δηλώνει αισιόδοξος πως ίσως βρεθεί εμβόλιο για την Covi-19 εντός 18μηνου.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, οι τεχνικές προστασίας και ελέγχου που ακολουθούνται αυτή τη στιγμή, ίσως δεν είναι αποτελεσματικές. Συγκεκριμένα, τόνισε πως για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας τους πολίτες, θα πρέπει να βρεθεί μία θεραπεία που να είναι επιτυχημένη κατά 95%, τουλάχιστον.

Διαφορετικά, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να αποφεύγουν δημόσιους χώρους και δεν θα επανέλθουν στον πρότερο τρόπο ζωής τους, με συνέπειες στην οικονομία. 

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα

23:48

Η ΕΕ θα καλέσει τον πρέσβη της Ρωσίας σε σχέση με την επίθεση στην ουκρανική πόλη Σλαβιάνσκ

23:33

Τυνησία: 900 εστίες φωτιάς σε διάστημα 3 ημέρων κατέγραψε η χώρα

23:17

Τραμπ: Μιλάμε με το Ιράν αλλά δεν είναι έτοιμοι ακόμη για μια συμφωνία

23:14

Wall Street: Τρίτη εβδομάδα απωλειών για τον Dow - Τα chip «πλήγωσαν» ξανά τον Nasdaq

23:10

ΔΠΔ: Οι χώρες μέλη ψήφισαν υπέρ της αποπομπής του γενικού εισαγγελέα Καρίμ Χαν - Αποσύρεται η Βενεζουελα

22:52

Ιράν: Πλοίο μεταφοράς LPG δέχτηκε επίθεση στο Ορμούζ - Για αμερικανικό πλήγμα μιλά η Τεχεράνη

22:49

Γαλλία: Έκτακτη συνεδρίαση για τις πυρκαγιές - «Θα κάνουμε τα πάντα για σώσουμε το Μπορντό»

22:28

Πετρέλαιο: Κέρδη 10% για το Brent σε εβδομαδιαία βάση, 8% το WTI

22:19

Τουρκία: Ο Οζγκιούρ Οζέλ ίδρυσε το «Νέο Κόμμα» και εξελέγη πρόεδρος

21:56

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική – Εκτεταμένες ζημιές και στην επαρχία

21:48

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση με υλικά ανακύκλωσης στο Μαρκόπουλο

21:45

Χρυσός: Κέρδη σχεδόν 1,5% στην εβδομάδα

21:29

Τεχεράνη: Για κάθε νεκρό Ιρανό θα σκοτώνουμε έναν Αμερικανό στρατιώτη

21:16

Επτά νέες άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

21:00

Τραμπ κατά ΕΕ για το πρόστιμο στη Google: «Δεν είμαστε ο κουμπαράς της Ευρώπης»

20:54

Τα μηνύματα της Πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

20:41

Hellenic Train: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία προς Αεροδρόμιο - Παραμένουν καθυστερήσεις σε άλλα τμήματα

20:38

ΣΤΑΣΥ: Διακοπή κυκλοφορίας του τραμ στην περιοχή Πειραιά

20:27

Πακιστάν: Αναζητά δίοδο για νέες συνομιλίες HΠΑ-Ιράν με κινεζική πρωτοβουλία

20:14

Πυροσβεστική: Συνολικά 216 κλήσεις σε όλη την Ελλάδα λόγω των ισχυρών ανέμων και βροχοπτώσεων

20:05

Εκλογές στο Ισραήλ: Μπορεί ο Νετανιάχου να διατηρήσει την εξουσία;

20:03

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς και στον Πειραιά

20:01

Ένας εθελοντής έλαβε το πρώτο πειραματικό εμβόλιο για το στέλεχος Μπουντιμπούγκιο του Έμπολα

19:48

Aνάρτηση Μητσοτάκη για τον Ε65: «Η Ελλάδα αλλάζει καθημερινά - Το είπαμε, το κάναμε»

19:38

AKTOR: Η Winex Investments απέκτησε 2,8 εκατ. μετοχές αξίας 31,5 εκατ. ευρώ

19:33

Ρωσία: Έπληξε εγκατάσταση drone κοντά στο Κίεβο

19:25

Οι Χούθι λένε ότι δεν θα κλείσουν το Στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, την «είσοδο» της Ερυθράς Θάλασσας

19:15

Ευρωαγορές: Ανέκαμψαν οι δείκτες στο κλείσιμο της εβδομάδας

19:05

Επιδείνωση του καιρού: Ξαφνικό μπουρίνι στην Αττική - Πάνω από 100.000 κεραυνοί σε στεριά και θάλασσα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider