Μπιλ Γκέιτς: Τι πρέπει να κάνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς: Τι πρέπει να κάνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας
Για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, ο κόσμος πρέπει να δει καινοτομίες και να επανεξετάσει τις πολιτικές του.

Έναν «οδηγό» σε 5 επίπεδα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε ο δισεκατομμυριούχος - φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Microsoft παρουσίασε τον «οδηγό», μέσα από το blog του, την Πέμπτη τονίζοντας πως για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, ο κόσμος πρέπει να δει καινοτομίες στις θεραπείες και στα εμβόλια, αλλά και να επανεξετάσει τις πολιτικές του.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, όπως αναφέρει το CNBC, αυτοί είναι οι 5 τομείς που πρέπει να δούμε καινοτομίες:

Με σημαντικές προφυλάξεις και σταδιακά θα πρέπει να γίνει η άρση των μέτρων και το «άνοιγμα» της οικονομίας. 

Για να είναι εφικτή η επανεκκίνηση της οικονομίας, χωρίς ένα δεύτερο καταστροφικό κύμα κρουσμάτων, θα πρέπει κράτη, επιχειρήσεις και πολίτες να μάθουν να συνυπάρχουν με νέους όρους, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα. 

Κάθε περιοχή όμως έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και δεν μπορούν όλοι να υπακούσουν σε μία καθολική στρατηγική. Είναι απαραίτητο λοιπόν κάθε πολιτειακή Αρχή να κρίνει πως θα διαχειριστεί τα ρίσκα και τα οφέλη της κάθε αγοράς / χώρας / περιοχής με πιο εξειδικευμένο τρόπο.

Το παράδειγμα της Γερμανίας έθεσε σαν πρότυπο ο Μπιλ Γκέιτς όσον αφορά στην ιχνηλάτηση των επαφών όσον έχουν διαπιστωθεί θετικοί στο νέο κορονοϊό. 

Αυτό περιλαμβάνει καταγραφή όλων των πρόσφατων επαφών του θετικού κρούσματος και τη δημιουργία βάσης δεδομένων. 

Στη σημασία του χρόνου που απαιτείται για να γίνει ο έλεγχος ενός πιθανού κρούσματος και να βγει ένα έγκυρο αποτέλεσμα, αναφέρεται ειδικά ο Μπιλ Γκέιτς. 

Σύμφωνα με τον μεγιστάνα της τεχνολογίας, τα αποτελέσματα των τεστ πρέπει να βγαίνουν μέσα σε μία ημέρα και πως αυτός πρέπει να βρίσκεται στις προτεραιότητες του κάθε κράτους. 

Όπως και με τις περισσότερες μεταδοτικές ασθένειες, τα εμβόλια είναι η ίσως η σημαντικότερη απάντηση στο ερώτημα «πώς θα επανέλθει η κανονικότητα;»

Συνήθως χρειάζονται περί τα 5 χρόνια για τη δημιουργία, δοκιμή, έλεγχο και κυκλοφορία ενός εμβολίου, όμως ο Μπιλ Γκέιτς δηλώνει αισιόδοξος πως ίσως βρεθεί εμβόλιο για την Covi-19 εντός 18μηνου.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, οι τεχνικές προστασίας και ελέγχου που ακολουθούνται αυτή τη στιγμή, ίσως δεν είναι αποτελεσματικές. Συγκεκριμένα, τόνισε πως για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας τους πολίτες, θα πρέπει να βρεθεί μία θεραπεία που να είναι επιτυχημένη κατά 95%, τουλάχιστον.

Διαφορετικά, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να αποφεύγουν δημόσιους χώρους και δεν θα επανέλθουν στον πρότερο τρόπο ζωής τους, με συνέπειες στην οικονομία. 

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:55

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο του υπ. Δικαιοσύνης και του CFTC η Radiant World

14:33

Τασούλας: Είμαστε υποχρεωμένοι να καταφέρουμε να αναγνωριστεί σε όλο τον κόσμο η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

14:21

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 57χρονος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

13:59

Situational Awareness: Αύξησε τις θέσεις της σε εταιρείες ημιαγωγών κατά το Β' τρίμηνο

13:51

ΗΒ: Η στρατηγική Μπέρναμ απέναντι σε μια κατακερματισμένη δεξιά αρχίζει να αποδίδει

13:32

Σκέρτσος: Διαρκώς χρήσιμος ως ενεργός και ορθολογικός πολίτης ο Στέφανος Μάνος

13:26

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε τέσσερις περιφέρειες την Κυριακή

13:17

Νέα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο μετά τη βελτίωση του καιρού

13:00

Ακίνητα – Θεσσαλονίκη: Περιορισμός προσφοράς, αύξηση ζήτησης, αλλά «κόβουν ταχύτητα» οι τιμές – Μετατόπιση στα δυτικά

12:56

Alibaba: Τα ΑΙ μοντέλα της ανοιχτών βαρών ξεπέρασαν τα 3 δισ. λήψεις παγκοσμίως

12:45

Ρήνος: Σε ιστορικά χαμηλά η στάθμη των υδάτων - Νέα προβλήματα στις μεταφορές

12:37

Χατζηδάκης: Ο Στέφανος Μάνος αφήνει πίσω έντονο αποτύπωμα έργου και μεταρρυθμίσεων

12:23

Η πρόεδρος του Μεξικού βλέπει πρόθεση «ανάμιξης» των ΗΠΑ στα πολιτικά πράγματα της χώρας της

12:17

Copernicus: Στα 2.480 στρέμματα η περίμετρος της καμένης εκτασης από την πυρκαγιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής

11:55

Η OCC εγκρίνει τραπεζική άδεια για την εταιρεία κρυπτονομισμάτων World Liberty Financial που συνδέεται με τον Τραμπ

11:44

Ισπανία: Ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα από σεισμό 5 βαθμών στη Γρανάδα

11:37

SEAJETS: Έκτακτα δρομολόγια και τροποποιήσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

11:28

Ανδρουλάκης: Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι αλληλεγγύη, ανθρωπιά, ελπίδα και ενότητα

11:20

Berkshire Hathaway: Αύξησε κατά 83% το μέγεθος της επένδυσής της στην Alphabet

11:10

Έφυγε από τη ζωή ο Στέφανος Μάνος

10:59

Amazon: Επανέφερε τη δεσμευτική διαιτησία για τους πελάτες της στις ΗΠΑ

10:50

ΥΠΕΞ: Η Παναγία εμπνέει και ενώνει διαχρονικά τους Έλληνες

10:45

JPMorgan: Διέκοψε τη συνεργασία με την Polymarket πέρυσι λόγω ρυθμιστικών ανησυχιών

10:35

Ο πρωθυπουργός στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωση του Σωτηρος Χανίων

10:29

Ογδόντα έξι χρόνια από τον τορπιλισμό της «Έλλης» στην Τήνο

10:20

Δεκαπενταύγουστος: Αυξημένη η έξοδος από το λιμάνι του Πειραιά

09:59

Nvidia: Αναθεωρεί τα σχέδια για στήριξη κατασκευής κέντρου δεδομένων της OpenAI

09:48

Δεξαμενόπλοιο των ΗΑΕ υπέστη επίθεση στο στενό του Ορμούζ

09:38

Anthropic: Η αποτίμηση της IPO της βασίζεται σε προβλέψεις για έσοδα 190-200 δισ. δολαρίων το 2028

09:26

Υεμένη: Οκτώ νεκροί στο υπό κυβερνητικό έλεγχο λιμάνι Μόκα από χτυπήματα των Χούθι


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider