Μπιλ Γκέιτς: Τι πρέπει να κάνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς: Τι πρέπει να κάνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας
Για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, ο κόσμος πρέπει να δει καινοτομίες και να επανεξετάσει τις πολιτικές του.

Έναν «οδηγό» σε 5 επίπεδα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε ο δισεκατομμυριούχος - φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Microsoft παρουσίασε τον «οδηγό», μέσα από το blog του, την Πέμπτη τονίζοντας πως για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, ο κόσμος πρέπει να δει καινοτομίες στις θεραπείες και στα εμβόλια, αλλά και να επανεξετάσει τις πολιτικές του.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, όπως αναφέρει το CNBC, αυτοί είναι οι 5 τομείς που πρέπει να δούμε καινοτομίες:

Με σημαντικές προφυλάξεις και σταδιακά θα πρέπει να γίνει η άρση των μέτρων και το «άνοιγμα» της οικονομίας. 

Για να είναι εφικτή η επανεκκίνηση της οικονομίας, χωρίς ένα δεύτερο καταστροφικό κύμα κρουσμάτων, θα πρέπει κράτη, επιχειρήσεις και πολίτες να μάθουν να συνυπάρχουν με νέους όρους, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα. 

Κάθε περιοχή όμως έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και δεν μπορούν όλοι να υπακούσουν σε μία καθολική στρατηγική. Είναι απαραίτητο λοιπόν κάθε πολιτειακή Αρχή να κρίνει πως θα διαχειριστεί τα ρίσκα και τα οφέλη της κάθε αγοράς / χώρας / περιοχής με πιο εξειδικευμένο τρόπο.

Το παράδειγμα της Γερμανίας έθεσε σαν πρότυπο ο Μπιλ Γκέιτς όσον αφορά στην ιχνηλάτηση των επαφών όσον έχουν διαπιστωθεί θετικοί στο νέο κορονοϊό. 

Αυτό περιλαμβάνει καταγραφή όλων των πρόσφατων επαφών του θετικού κρούσματος και τη δημιουργία βάσης δεδομένων. 

Στη σημασία του χρόνου που απαιτείται για να γίνει ο έλεγχος ενός πιθανού κρούσματος και να βγει ένα έγκυρο αποτέλεσμα, αναφέρεται ειδικά ο Μπιλ Γκέιτς. 

Σύμφωνα με τον μεγιστάνα της τεχνολογίας, τα αποτελέσματα των τεστ πρέπει να βγαίνουν μέσα σε μία ημέρα και πως αυτός πρέπει να βρίσκεται στις προτεραιότητες του κάθε κράτους. 

Όπως και με τις περισσότερες μεταδοτικές ασθένειες, τα εμβόλια είναι η ίσως η σημαντικότερη απάντηση στο ερώτημα «πώς θα επανέλθει η κανονικότητα;»

Συνήθως χρειάζονται περί τα 5 χρόνια για τη δημιουργία, δοκιμή, έλεγχο και κυκλοφορία ενός εμβολίου, όμως ο Μπιλ Γκέιτς δηλώνει αισιόδοξος πως ίσως βρεθεί εμβόλιο για την Covi-19 εντός 18μηνου.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, οι τεχνικές προστασίας και ελέγχου που ακολουθούνται αυτή τη στιγμή, ίσως δεν είναι αποτελεσματικές. Συγκεκριμένα, τόνισε πως για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας τους πολίτες, θα πρέπει να βρεθεί μία θεραπεία που να είναι επιτυχημένη κατά 95%, τουλάχιστον.

Διαφορετικά, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να αποφεύγουν δημόσιους χώρους και δεν θα επανέλθουν στον πρότερο τρόπο ζωής τους, με συνέπειες στην οικονομία. 

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:01

Κίνα: Η Jingye Steel καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να αποζημιώσει τις επενδυτικές της ζημίες

13:28

Υπόθεση Σπαν: Προσωπική ζωή και πολιτική ευθύνη

13:21

Στάση εργασίας από 19:00 ως τα μεσάνυχτα των εργαζομένων διανομέων στην Αττική

13:16

Τη Ν. Κορέα θα επισκεφθεί ο Γ. Γεραπετρίτης

13:12

Τσουκαλάς: Ο κ. Μητσοτάκης έταξε τα πάντα για να γίνει πρωθυπουργός

13:07

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Σελήνια Σαλαμίνας- Ενημερωτικό μήνυμα του 112

13:00

Τελευταία ευκαιρία για σύνταξη πριν τα 62 έτη: Ποιοι προλαβαίνουν ακόμη τις ευνοϊκές διατάξεις - Τι ισχύει για Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες

12:53

Οι άνδρες είναι πιθανότερο από τις γυναίκες να αξιοποιούν προσφορές εργασίας για να εξασφαλίζουν αυξήσεις μισθών

12:49

Περού: Τρεις νεκροί από σεισμό μεγέθους 5,1 βαθμών

12:45

Ψηφιακό σύστημα διαχείρισης αιτήσεων για κοινωνικές υπηρεσίες ανέπτυξε νεοφυής επιχείρηση από την Έδεσσα

12:33

Κίνα: Υπερκαλύφθηκε κατά 570 φορές η IPO της CXMT

12:22

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 66χρονος για βιασμό της συντρόφου του

12:18

Ο ΙΣΑ κάνει έκκληση για αυξημένη προσοχή κατά τη διάρκεια του καύσωνα

12:08

Social Media: Πώς βυθίζεται ένας έφηβος και γιατί δεν φταίει ο ίδιος

11:52

Η ελληνική αγορά πολυτελών κατοικιών μπαίνει σε νέο κύκλο ανάπτυξης - Ρεκόρ ζήτησης 6,11 δισ. ευρώ

11:35

Τα πέντε μεγάλα έργα κατά της λειψυδρίας

11:28

Κώτσηρας: Προτεραιότητά μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής

11:23

Μαρινάκης: Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από νέες αυταπάτες

11:12

Γενικευμένο πρόβλημα με την πρόσβαση στο Facebook

11:07

Μητσοτάκης: Tα έργα είναι εκείνα που τελικά μετρούν περισσότερο από τα λόγια

10:57

ΕΚΤ: Αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την ερχόμενη Πέμπτη

10:54

Η εκπαίδευση ως σημείο συνάντησης Ελλάδας και ΗΠΑ στο ΚΕΣ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ

10:41

Samsung: Κόβει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, προσφέρει μετακίνηση εργατικού δυναμικού

10:22

Καραγκούνης: Κάνουμε ορατό έναν αόρατο κίνδυνο, θεσπίζοντας κριτήρια αναγνώρισης των επαγγελματικών ασθενειών

10:11

MyStreet: Νέα ψηφιακά εργαλεία για τα ΑμεΑ και την προστασία του δημόσιου χώρου

09:51

ΥΠΕΝ: Έμφαση στην αποθήκευση ενέργειας - Μπαταρίες 6,8 γιγαβάτ έως το 2030

09:43

Ο αμερικανοβρετανός μισογύνης ίνφλουενσερ Τέιτ και αδελφός του συνελήφθησαν στις ΗΠΑ

09:33

Από το κυνήγι των εκπτώσεων στις οικονομικές διακοπές: Ο νέος χάρτης της καταναλωτικής συμπεριφοράς

09:17

Εξωδικαστικός και για χρέη από 5.000 ευρώ: Πώς θα λειτουργήσει και πώς ωφελούνται 1 εκατ. οφειλέτες

09:09

Ουκρανία: 'Ενας νεκρός από πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider