Μπιλ Γκέιτς: Τι πρέπει να κάνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς: Τι πρέπει να κάνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας
Για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, ο κόσμος πρέπει να δει καινοτομίες και να επανεξετάσει τις πολιτικές του.

Έναν «οδηγό» σε 5 επίπεδα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε ο δισεκατομμυριούχος - φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Microsoft παρουσίασε τον «οδηγό», μέσα από το blog του, την Πέμπτη τονίζοντας πως για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, ο κόσμος πρέπει να δει καινοτομίες στις θεραπείες και στα εμβόλια, αλλά και να επανεξετάσει τις πολιτικές του.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, όπως αναφέρει το CNBC, αυτοί είναι οι 5 τομείς που πρέπει να δούμε καινοτομίες:

Με σημαντικές προφυλάξεις και σταδιακά θα πρέπει να γίνει η άρση των μέτρων και το «άνοιγμα» της οικονομίας. 

Για να είναι εφικτή η επανεκκίνηση της οικονομίας, χωρίς ένα δεύτερο καταστροφικό κύμα κρουσμάτων, θα πρέπει κράτη, επιχειρήσεις και πολίτες να μάθουν να συνυπάρχουν με νέους όρους, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα. 

Κάθε περιοχή όμως έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και δεν μπορούν όλοι να υπακούσουν σε μία καθολική στρατηγική. Είναι απαραίτητο λοιπόν κάθε πολιτειακή Αρχή να κρίνει πως θα διαχειριστεί τα ρίσκα και τα οφέλη της κάθε αγοράς / χώρας / περιοχής με πιο εξειδικευμένο τρόπο.

Το παράδειγμα της Γερμανίας έθεσε σαν πρότυπο ο Μπιλ Γκέιτς όσον αφορά στην ιχνηλάτηση των επαφών όσον έχουν διαπιστωθεί θετικοί στο νέο κορονοϊό. 

Αυτό περιλαμβάνει καταγραφή όλων των πρόσφατων επαφών του θετικού κρούσματος και τη δημιουργία βάσης δεδομένων. 

Στη σημασία του χρόνου που απαιτείται για να γίνει ο έλεγχος ενός πιθανού κρούσματος και να βγει ένα έγκυρο αποτέλεσμα, αναφέρεται ειδικά ο Μπιλ Γκέιτς. 

Σύμφωνα με τον μεγιστάνα της τεχνολογίας, τα αποτελέσματα των τεστ πρέπει να βγαίνουν μέσα σε μία ημέρα και πως αυτός πρέπει να βρίσκεται στις προτεραιότητες του κάθε κράτους. 

Όπως και με τις περισσότερες μεταδοτικές ασθένειες, τα εμβόλια είναι η ίσως η σημαντικότερη απάντηση στο ερώτημα «πώς θα επανέλθει η κανονικότητα;»

Συνήθως χρειάζονται περί τα 5 χρόνια για τη δημιουργία, δοκιμή, έλεγχο και κυκλοφορία ενός εμβολίου, όμως ο Μπιλ Γκέιτς δηλώνει αισιόδοξος πως ίσως βρεθεί εμβόλιο για την Covi-19 εντός 18μηνου.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, οι τεχνικές προστασίας και ελέγχου που ακολουθούνται αυτή τη στιγμή, ίσως δεν είναι αποτελεσματικές. Συγκεκριμένα, τόνισε πως για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας τους πολίτες, θα πρέπει να βρεθεί μία θεραπεία που να είναι επιτυχημένη κατά 95%, τουλάχιστον.

Διαφορετικά, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να αποφεύγουν δημόσιους χώρους και δεν θα επανέλθουν στον πρότερο τρόπο ζωής τους, με συνέπειες στην οικονομία. 

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:53

DW: Σχεδόν ένας στους δύο Ιταλούς δεν θα πάει διακοπές

17:51

JPMorgan: Η Fed πρέπει να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια - Ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί

17:41

Σεισμός στην Κολομβία: Κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους ως φόρο τιμής στα θύματα

17:33

Χρηματιστήριο: Διελκυστίνδα λίγο πάνω από τις 2.600 μονάδες - Αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης

17:21

Περιφέρεια της Ρωσίας περιορίζει την προμήθεια καυσίμων έπειτα από ουκρανική επίθεση σε διυλιστήριο

17:19

Η Goldman Sachs εξαγοράζει τη Neos Investments έναντι 2,3 δισ. δολαρίων

17:09

«Η Τουρκία θέλει να επεκτείνει την αμυντική συμφωνία της Μέκκας», λέει ο Ερντογάν

16:54

Wall Street: Θετικό κλίμα μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

16:45

ΕΛΑΣ: Έκτακτα μέτρα στους δρόμους και απαγόρευση φορτηγών ενόψει Δεκαπενταύγουστου

16:28

Τουρκία: F-16 συνετρίβη σε εκπαιδευτική πτήση - Σώος ο πιλότος

16:20

Ακραία ζέστη και ξηρασία πιέζουν την ευρωπαϊκή γεωργία - Ο λογαριασμός των 2 δισ. ευρώ

16:15

Ιράν-ΗΠΑ: Στον «αέρα» η εκεχειρία χωρίς συζητήσεις για παράταση - Τι λέει η Τεχεράνη

16:02

Χαλκιδική: Πυρκαγιά στα Σήμαντρα Πολυγύρου - «Σηκώθηκαν» εναέρια μέσα

15:59

Eπιχειρήσεις του στρατού των ΗΠΑ στοίχισαν τη ζωή σε 153 αμάχους το 2025

15:43

Στο 3,4% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

15:32

Σε αυξημένη επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων για τον κίνδυνο πυρκαγιάς - Κλείνει ο Λόφος Λυκαβηττού

15:27

Ουκρανία: Συμφωνία με Μολδαβία για έκπτωση 50% στις σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευμάτων

15:26

Λίβανος: Το κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο περί γενικής αμνηστίας

15:21

Πού επενδύει η Πολιτική Προστασία τα 1,44 δισ. ευρώ έως το 2030 - Τα έργα που απορροφούν τα μεγαλύτερα κονδύλια

15:13

Η καθημερινή χρήση των smartphones και οι επιπτώσεις στο σώμα

15:09

Κοντογεώργης: «Ο Τσίπρας είναι ικανός να πει οτιδήποτε και την επόμενη ημέρα να κάνει το αντίθετο»

15:00

Το Claude της Anthropic «τελειώνει» τις ΑΙ εργασίες στα πανεπιστήμια - Πώς θα αναγνωρίζονται

14:55

ΕΤΕ: Εκτοξεύει στα 20 ευρώ την τιμή στόχο η Citi - Τι βλέπει

14:48

Ίος: Διακοπές στο νησί με τις παραδεισένιες παραλίες

14:42

Η κυβέρνηση Τραμπ θα δαπανήσει τουλάχιστον 900 εκατ. δολάρια για έργα στον Λευκό Οίκο

14:38

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Λουτρόπυργο Αττικής, σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

14:22

Ανησυχία ΠΟΥ για τις νέες εμβολιαστικές οδηγίες της κυβέρνησης Τραμπ

14:21

Σε ισχύ νέοι κανόνες για την επεξεργασία των οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους

14:18

Το Ιράν θα ενταχθεί σύντομα στην αναπτυξιακή τράπεζα της ομάδας χωρών BRICS

14:17

«Καμίνι» πάλι η Ευρώπη - Σε ρυθμούς καύσωνα 92 εκατ. πολίτες σε 3 χώρες


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider