Μπιλ Γκέιτς: Τι πρέπει να κάνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς: Τι πρέπει να κάνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας
Για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, ο κόσμος πρέπει να δει καινοτομίες και να επανεξετάσει τις πολιτικές του.

Έναν «οδηγό» σε 5 επίπεδα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε ο δισεκατομμυριούχος - φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Microsoft παρουσίασε τον «οδηγό», μέσα από το blog του, την Πέμπτη τονίζοντας πως για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, ο κόσμος πρέπει να δει καινοτομίες στις θεραπείες και στα εμβόλια, αλλά και να επανεξετάσει τις πολιτικές του.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, όπως αναφέρει το CNBC, αυτοί είναι οι 5 τομείς που πρέπει να δούμε καινοτομίες:

Με σημαντικές προφυλάξεις και σταδιακά θα πρέπει να γίνει η άρση των μέτρων και το «άνοιγμα» της οικονομίας. 

Για να είναι εφικτή η επανεκκίνηση της οικονομίας, χωρίς ένα δεύτερο καταστροφικό κύμα κρουσμάτων, θα πρέπει κράτη, επιχειρήσεις και πολίτες να μάθουν να συνυπάρχουν με νέους όρους, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα. 

Κάθε περιοχή όμως έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και δεν μπορούν όλοι να υπακούσουν σε μία καθολική στρατηγική. Είναι απαραίτητο λοιπόν κάθε πολιτειακή Αρχή να κρίνει πως θα διαχειριστεί τα ρίσκα και τα οφέλη της κάθε αγοράς / χώρας / περιοχής με πιο εξειδικευμένο τρόπο.

Το παράδειγμα της Γερμανίας έθεσε σαν πρότυπο ο Μπιλ Γκέιτς όσον αφορά στην ιχνηλάτηση των επαφών όσον έχουν διαπιστωθεί θετικοί στο νέο κορονοϊό. 

Αυτό περιλαμβάνει καταγραφή όλων των πρόσφατων επαφών του θετικού κρούσματος και τη δημιουργία βάσης δεδομένων. 

Στη σημασία του χρόνου που απαιτείται για να γίνει ο έλεγχος ενός πιθανού κρούσματος και να βγει ένα έγκυρο αποτέλεσμα, αναφέρεται ειδικά ο Μπιλ Γκέιτς. 

Σύμφωνα με τον μεγιστάνα της τεχνολογίας, τα αποτελέσματα των τεστ πρέπει να βγαίνουν μέσα σε μία ημέρα και πως αυτός πρέπει να βρίσκεται στις προτεραιότητες του κάθε κράτους. 

Όπως και με τις περισσότερες μεταδοτικές ασθένειες, τα εμβόλια είναι η ίσως η σημαντικότερη απάντηση στο ερώτημα «πώς θα επανέλθει η κανονικότητα;»

Συνήθως χρειάζονται περί τα 5 χρόνια για τη δημιουργία, δοκιμή, έλεγχο και κυκλοφορία ενός εμβολίου, όμως ο Μπιλ Γκέιτς δηλώνει αισιόδοξος πως ίσως βρεθεί εμβόλιο για την Covi-19 εντός 18μηνου.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, οι τεχνικές προστασίας και ελέγχου που ακολουθούνται αυτή τη στιγμή, ίσως δεν είναι αποτελεσματικές. Συγκεκριμένα, τόνισε πως για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας τους πολίτες, θα πρέπει να βρεθεί μία θεραπεία που να είναι επιτυχημένη κατά 95%, τουλάχιστον.

Διαφορετικά, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να αποφεύγουν δημόσιους χώρους και δεν θα επανέλθουν στον πρότερο τρόπο ζωής τους, με συνέπειες στην οικονομία. 

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:53

Bayer: Η κυβέρνηση Τραμπ στηρίζει τον περιορισμό των αγωγών κατά της Roundup

10:49

«Πυρετός» διαπραγματεύσεων για Oυκρανία - Γουίτκοφ και Κούσνερ στη Μόσχα για συνάντηση με Πούτιν

10:47

Ήπια ανοδικά οι ευρωαγορές - Άλμα 12% της Bayer μετά το αμερικανικό «ΟΚ» για το Roundup

10:38

Η Gerolymatos International S.A. ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης της θυγατρικής της FOLTENE LABORATORIES SRL στον Όμιλο JOY GROUP

10:36

Πρόστιμο από ΣΤΑΣΥ στον ανάδοχο αναβάθμισης συρμών του ΗΣΑΠ για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις

10:34

Κοντογεώργης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Απαραίτητος ο διάλογος αλλά και η τήρηση της νομιμότητας

10:32

Πούτιν: Σημαντική νίκη η κατάληψη του Ποκρόφσκ - Τι απαντά ο ουκρανικός στρατός

10:24

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές της Αττικής αύριο Τετάρτη

10:19

Samsung Galaxy Z TriFold: Λανσάρισε τριπλά αναδιπλούμενο smartphone

10:09

Επιστροφή ενοικίου: Ενημέρωση των δικαιούχων στο 1521

10:08

Μπουζνά (Euronext): Γιατί αγοράσαμε τώρα την ΕΧΑΕ - Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

09:59

Υπεγράφη η έγκριση του Εθνικού Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών

09:56

Δεξαμενόπλοιο με σημαία Ρωσίας ανέφερε πως δέχθηκε επίθεση στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας

09:55

Σιάμισιης (Helleniq Energy): Ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

09:49

Η Costco μηνύει την κυβέρνηση Τραμπ - Zητά επιστροφή χρημάτων εάν κριθούν παράνομοι οι δασμοί

09:46

Alpha Bank: Με τίμημα 225 εκατ. ευρώ απέκτησε την AstroBank

09:46

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Μαξίμου

09:31

Σούπερ μάρκετ: Τι τζίρο κάνουν οι δέκα μεγαλύτερες αλυσίδες στην Ελλάδα

09:26

FT: Η ΕΚΤ φρενάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ προς Ουκρανία με ρωσικά assets

09:23

Bitcoin: Κόντρα στo sell-off, αναλυτής προβλέπει ανάκαμψη ακόμη και από σήμερα Τρίτη

09:22

Alpha Finance: Η αγορά ακινήτων θα διατηρήσει την ανοδική της τροχιά - Υψηλότερες τιμές στόχοι για τις ΑΕΕΑΠ

09:03

Έρευνα AFP: Πώς οι Νήσοι Κουκ βοηθούν Ρωσία και Ιράν να μεταφέρουν πετρέλαιο παρά τις κυρώσεις

08:59

Δύο νέα ενημερωτικά σποτ της ΕΕΕΠ για τον εθισμό στα παίγνια και τον παράνομο τζόγο

08:58

Enerwave: Νέα προϊόντα ρεύματος και μια μοναδική χριστουγεννιάτικη προσφορά

08:54

Λευκός Οίκος: Ναύαρχος διέταξε δεύτερο πλήγμα εναντίον σκάφους ανοικτά της Βενεζουέλας

08:53

Καραγκούνης: Η Κοινωνική Συμφωνία θα οδηγήσει σε περισσότερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

08:51

Ο γιος του μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο» ομολογεί την ενοχή του στις ΗΠΑ

08:50

Γερμανία: Ανέγερση μνημείου στο Βερολίνο για τους Πολωνούς θύματα των Ναζί

08:49

Αναδυόμενο κόμβο διαστημικής τεχνολογίας κάνει την Ελλάδα η Open Cosmos

08:45

Καναδάς: Συμφωνία για ένταξη στο πρόγραμμα SAFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider