Μπιλ Γκέιτς: Τι πρέπει να κάνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς: Τι πρέπει να κάνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας
Για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, ο κόσμος πρέπει να δει καινοτομίες και να επανεξετάσει τις πολιτικές του.

Έναν «οδηγό» σε 5 επίπεδα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε ο δισεκατομμυριούχος - φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Microsoft παρουσίασε τον «οδηγό», μέσα από το blog του, την Πέμπτη τονίζοντας πως για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, ο κόσμος πρέπει να δει καινοτομίες στις θεραπείες και στα εμβόλια, αλλά και να επανεξετάσει τις πολιτικές του.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, όπως αναφέρει το CNBC, αυτοί είναι οι 5 τομείς που πρέπει να δούμε καινοτομίες:

Με σημαντικές προφυλάξεις και σταδιακά θα πρέπει να γίνει η άρση των μέτρων και το «άνοιγμα» της οικονομίας. 

Για να είναι εφικτή η επανεκκίνηση της οικονομίας, χωρίς ένα δεύτερο καταστροφικό κύμα κρουσμάτων, θα πρέπει κράτη, επιχειρήσεις και πολίτες να μάθουν να συνυπάρχουν με νέους όρους, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα. 

Κάθε περιοχή όμως έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και δεν μπορούν όλοι να υπακούσουν σε μία καθολική στρατηγική. Είναι απαραίτητο λοιπόν κάθε πολιτειακή Αρχή να κρίνει πως θα διαχειριστεί τα ρίσκα και τα οφέλη της κάθε αγοράς / χώρας / περιοχής με πιο εξειδικευμένο τρόπο.

Το παράδειγμα της Γερμανίας έθεσε σαν πρότυπο ο Μπιλ Γκέιτς όσον αφορά στην ιχνηλάτηση των επαφών όσον έχουν διαπιστωθεί θετικοί στο νέο κορονοϊό. 

Αυτό περιλαμβάνει καταγραφή όλων των πρόσφατων επαφών του θετικού κρούσματος και τη δημιουργία βάσης δεδομένων. 

Στη σημασία του χρόνου που απαιτείται για να γίνει ο έλεγχος ενός πιθανού κρούσματος και να βγει ένα έγκυρο αποτέλεσμα, αναφέρεται ειδικά ο Μπιλ Γκέιτς. 

Σύμφωνα με τον μεγιστάνα της τεχνολογίας, τα αποτελέσματα των τεστ πρέπει να βγαίνουν μέσα σε μία ημέρα και πως αυτός πρέπει να βρίσκεται στις προτεραιότητες του κάθε κράτους. 

Όπως και με τις περισσότερες μεταδοτικές ασθένειες, τα εμβόλια είναι η ίσως η σημαντικότερη απάντηση στο ερώτημα «πώς θα επανέλθει η κανονικότητα;»

Συνήθως χρειάζονται περί τα 5 χρόνια για τη δημιουργία, δοκιμή, έλεγχο και κυκλοφορία ενός εμβολίου, όμως ο Μπιλ Γκέιτς δηλώνει αισιόδοξος πως ίσως βρεθεί εμβόλιο για την Covi-19 εντός 18μηνου.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, οι τεχνικές προστασίας και ελέγχου που ακολουθούνται αυτή τη στιγμή, ίσως δεν είναι αποτελεσματικές. Συγκεκριμένα, τόνισε πως για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας τους πολίτες, θα πρέπει να βρεθεί μία θεραπεία που να είναι επιτυχημένη κατά 95%, τουλάχιστον.

Διαφορετικά, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να αποφεύγουν δημόσιους χώρους και δεν θα επανέλθουν στον πρότερο τρόπο ζωής τους, με συνέπειες στην οικονομία. 

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Κοντογεώργης: Εθνικός στόχος η περιφερειακή ανάπτυξη - Απαιτείται συνεργασία σε κάθε επίπεδο

23:45

Συρία: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παύει να χαρακτηρίζει την Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ ως τρομοκρατική οργάνωση

23:35

Τέξας: Επίθεση εναντίον αξιωματικών της Συνοριοφυλακής - Τρεις τραυματίες, νεκρός ο δράστης

23:25

ΕΕ: Η φιλοευρωπαϊκή συμμαχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ψηφίσει κατά της πρότασης μομφής

23:13

Απώλειες στη Wall Street με φόντο τις ανακοινώσεις Τραμπ για δασμούς - Πτώση 400 μονάδων για Dow

23:00

ΗΠΑ: Ο τερματισμός του πολέμου στη Γάζα είναι «προτεραιότητα» για τον Τραμπ

22:25

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Η ποιότητα της εργασίας στην Ελλάδα

22:15

Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο - Ισχυρή ζήτηση παρά την αύξηση παραγωγής από τον OPEC+

22:03

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΑΝ για τις δημόσιες συμβάσεις - Την Πέμπτη εισάγεται στην Ολομέλεια

21:48

Ερυθρά Θάλασσα: Νέα επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο - Δεν υπάρχουν Έλληνες ναυτικοί, αναφέρει το υπ. Ναυτιλίας

21:29

Σε χαμηλό μιας εβδομάδας ο χρυσός

21:24

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία στον e-ΕΦΚΑ: Μεταφορά πιστωτικών υπολοίπων από το ΤΕΚΑ

21:12

Ρωσία: Πρώην υπαρχηγός του ρωσικού στρατού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών για διαφθορά

21:02

Γαλλία: Πάνω από το 15% του πληθυσμού ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

20:55

Ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

20:49

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή 13 κατηγορουμένων ζήτησε η Εισαγγελέας στην δεύτερη δίκη

20:42

Ιράν: Η Βρετανία άνοιξε ξανά την πρεσβεία της στην Τεχεράνη

20:30

Καύσιμα: Πώς ελέγχουν οι εταιρείες την παραβατικότητα - Τα θεσμικά κενά που επιβαρύνουν τους καταναλωτές

20:24

Opinion Poll: Το 92% πιστεύει πως «υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες» για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

20:16

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη σε Αττική και 4 ακόμη περιφέρειες

20:10

Ρωσία: Ο αποπεμφθείς υπουργός Μεταφορών βρέθηκε νεκρός με μία σφαίρα στο αυτοκίνητό του

19:58

Μεγαλώνει η λίστα Τραμπ - Στις επτά ανέρχονται οι χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένους δασμούς

19:46

Φον ντερ Λάιεν: «Αντιεμβολιαστές και θαυμαστές του Πούτιν» πίσω από την πρόταση μομφής

19:40

Ευρωαγορές: Με αισιοδοξία στην αντίστροφη μέτρηση για το εμπορικό deal με τις ΗΠΑ

19:40

ΥΠΕΝ: Σύσκεψη συντονισμού για την ηλεκτροδότηση ενόψει καύσωνα

19:36

Ουκρανία: Η Ρωσία κατέλαβε για πρώτη φορά εδάφη στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ

19:30

Ideal Holdings: Από 1/8 η έναρξη καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου

19:25

Συνάντηση Πιερρακάκη - Ντομπρόφσκις, στο επίκεντρο οι οικονομικές εξελίξεις

19:11

Στο πλευρό Μπολσονάρου ο Τραμπ - «Αφήστε τον ήσυχο»

19:08

Το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη για την Τρίτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider