Ειδήσεις | Διεθνή
19-04-2020 | 14:52

Ποιοι είναι οι 5 πλουσιότεροι Κινέζοι σύμφωνα με το Forbes

Μοιράσου το
Ποιοι είναι οι 5 πλουσιότεροι Κινέζοι σύμφωνα με το Forbes

Πλέον οι Κινέζοι επιχειρηματίες καταλαμβάνουν περισσότερες θέσεις και συγκεκριμένα 389 για το 2020, από 324 που ήταν το 2019 και από 372 που ήταν το ρεκόρ το 2018.

Το 2020 δείχνει να είναι καλύτερο για τους Κινέζους δισεκατομμυριούχους, καθώς είδαν τις περιουσίες να αυξάνονται σύμφωνα με το Forbes.

Παράλληλα στην παγκόσμια λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους, οι Κινέζοι επιχειρηματίες καταλαμβάνουν περισσότερες θέσεις και συγκεκριμένα 389 για το 2020, από 324 που ήταν το 2019 και από 372 που ήταν το ρεκόρ το 2018.

Συνολικά οι καθαρές περιουσίες όλων ανέρχονται στα 1,2 τρισ. δολάρια από 982 δισ. δολάρια που ήταν το 2019, με το μέσο όρο περιουσίας να κυμαίνεται στα 3,1 δισ. δολάρια.

Ποιοι είναι όμως οι πιο πλούσιοι Κινέζοι που ξεχώρισαν στη λίστα του Forbes:

Ο συνιδρυτής του ηλεκτρονικού εμπορικού «γίγαντα» Alibaba Τζακ Μα ξεκίνησε την εταιρεία το 1995 στο Hangzhou. Μέτα από 15 χρόνια, η εταιρεία εισήχθη στη Wall Street μέσω IPO, συγκεντρώνοντας 25 δισ. δολάρια.

Η περιουσία του Μα ανέρχεται στα 38,8 δισ. δολάρια και περιλαμβάνει επίσης μερίδια στην εταιρεία Fintech Ant Financial και στις εταιρείες ψυχαγωγίας Huayi Brothers και Beijing Enlight Media.

Επίσης γνωστός ως Pony Ma, ο «μάγος» της τεχνολογίας Ma Huateng ίδρυσε την Tencent το 1998.

Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει τη WeChat, τον προγραμματιστή παιχνιδιών League of Legends, Riot Games, ενώ επίσης έχει μερίδια στο Spotify και το Snap Inc.

Τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε ένα ποσό ύψους 210 εκατ. δολαρίων για να υποστηρίξει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του κορονοϊού στην Κίνα. Τον Μάρτιο δεσμεύθηκε πως θα δώσει άλλα 100 εκατ. δολάρια παγκοσμίως για τον ίδιο σκοπό.

Η περιουσία του αγγίζει τα 38,1 δισ. δολάρια.

Ο Hui Ka Yan είναι πρόεδρος της Evergrande Group, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate στην Κίνα.

Η περιουσία του ανέρχεται στα 21,8 δισ. δολάρια.

 

Το 1968, ο He Xiangjian ηγήθηκε μιας ομάδας 23 εργαζομένων από την Guangdong δημιουργώντας ένα εργοστάσιο παραγωγής καπακιών.

Η εταιρεία εξελίχθηκε με τα χρόνια και τελικά έγινε ο όμιλος Midea, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρικών συσκευών στον κόσμο.

Τον Ιανουάριο, η εταιρεία δώρισε προϊόντα όπως κλιματιστικά, θερμοσίφωνες, πλυντήρια και στεγνωτήρια σε νοσοκομεία της Ουχάν που «μάχονταν» τον κορονοϊό.

Η περιουσία του αγγίζει τα 21,6 δισ. δολάρια.

Φωτογραφία από Forbes

Η Yang Huiyan κατέχει το 57% στην εταιρεία real estate Country Garden, με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Την εταιρεία ίδρυσε και προεδρεύει ο πατέρας της. Τον Φεβρουάριο, η Country Garden δημιούργησε αυτοματοποιημένους σταθμούς εξυπηρέτησης τροφίμων στη Ουχάν όπου τα μηχανήματα βάζουν φαγητό σε πιάτα χωρίς καμία ανθρώπινη επαφή προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους γιατρούς πρώτης γραμμής.

Η περιουσία της Yang ανέρχεται στα 20,3 δισ. δολάρια

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.