Ειδήσεις | Διεθνή
26-01-2020 | 09:19

Οι 7 πιο ισχυρές χώρες του κόσμου για το 2020

Μοιράσου το
Οι 7 πιο ισχυρές χώρες του κόσμου για το 2020

Πολιτική και οικονομική επιρροή καθώς και στρατιωτική δύναμη αποτελούν βασικά κριτήρια για την κατάρτιση της λίστας με τις ισχυρότερες χώρες.

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα παραμένουν στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις 25 πιο ισχυρές πολιτικά και οικονομικά χώρες του κόσμου για το 2020.

Σύμφωνα με το Business Insider η λίστα προκύπτει από τις βαθμολογίες που συγκεντρώνουν με λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική και οικονομική επιρροή των χωρών, καθώς και τη στρατιωτική τους δύναμη.

Στην έρευνα που δημοσιεύουν τα US News και World Report αξιολογούνται 80 χώρες, βάσει απαντήσεων από 21.000 άτομα.

Αυτές είναι 7 πιο ισχυρές χώρες του κόσμου για το 2020.

 

Το US News περιγράφει τις ΗΠΑ ως την «η πιο κυρίαρχη οικονομική και στρατιωτική δύναμη στον κόσμο». Αναφέρεται επίσης στο «πολιτιστικό αποτύπωμά» της λόγω της παραγωγής ταινιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων και μουσικής.

Σημειώνει πάντως ότι οι θέσεις του προέδρου Τραμπ για τη μετανάστευση και το εμπόριο εγείρουν ερωτήματα σε όλο τον κόσμο, σχετικά με τη μελλοντική πορεία του έθνους σε παγκόσμια κλίμακα.

Όπως επισημαίνει το US News η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη χώρα, σε έκταση ξηράς, σχεδόν διπλάσια από τον Καναδά ενώ μοιράζεται τα σύνορα της με περισσότερες από 12 χώρες.

Ο κινεζικός πολιτισμός είναι από τους αρχαιότερους του κόσμου ενώ η χώρα διαθέτει και τον μεγαλύτερο πληθυσμό, όπως σημειώνει μεταξύ άλλων το US News.

«Η πολυπληθέστερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο και βλέπει τον ρόλο της στη διεθνή κοινότητα να αυξάνεται σταθερά», ανέφερε η US News.

Το US News κάνει λόγο για «ένα πολύ ανεπτυγμένο έθνος με σημαντική διεθνή οικονομική, πολιτική, επιστημονική και πολιτισμική επιρροή».

Αναφέρεται επίσης στο Brexit και σημειώνει ότι η απόφαση αυτή προκαλεί ανησυχία για τον ρόλο της χώρας στην παγκόσμια σκηνή.

Για τη Γαλλία επισημαίνεται ότι δεν μπορεί να υποτιμήσει κανείς την επιρροή που έχει παγκοσμίως.

«Η Γαλλία είναι μία από τις παλαιότερες χώρες και η εμβέλεια της εκτείνεται σε όλο τον κόσμο λόγω της επιστήμης, της πολιτικής, της οικονομίας αλλά πάνω απ' όλα λόγω του πολιτισμού της» αναφέρει το US News. Τονίζεται ακόμη ότι ήταν ένα από τα πρώτα έθνη που υπερασπιζόταν τα δικαιώματα του ατόμου.

Η Ιαπωνία είναι μία από τις πλέον τεχνολογικά αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, σημειώνει το US News κάνοντας αναφορά και στο  μορφωτικό επίπεδο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.