Διεθνή
03-12-2019 | 09:08

Αυτά είναι τα 5 αγαπημένα βιβλία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 5 αγαπημένα βιβλία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Σύμφωνα με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αυτά είναι τα 5 βιβλία που πρέπει να τα διαβάσουν όλοι.

Η αποστολή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι μία. Να «ενώσει όλο τον κόσμο» μέσα από την πλατφόρμα του Facebook.

Με αυτό το σκεπτικό δημιούργησε και το δικό του «book club» τον Ιανουάριο του 2015, με έναν κατάλογο βιβλίων που περιλαμβάνει βιβλία από «διαφορετικές κουλτούρες, πιστεύω, ιστοριές και τεχνολογικές πορείες».

Ο CEO και ιδρυτής του Facebook, είχε δηλώσει στο παρελθόν πως διαβάζει (ή τουλάχιστον προσπαθεί να διαβάζει) δύο βιβλία την εβδομάδα, αν και σύμφωνα με το Business Insider, ο ερχομός της κόρης του, δεν του επιτρέπει να αφιερώνει τόσο πολύ χρόνο πλέον στο αγαπημένο του «χόμπι».

Δείτε ποια είναι τα 5 βιβλία που πιστεύει ότι πρέπει να διαβάσουν όλοι, αν θέλουν να κατανοήσουν τον κόσμο στον οποίο ζουν:

Είναι το νεότερο βιβλίο στον κατάλογο με τα προτεινόμενα βιβλία ανάγνωσης του «Book Club» του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Το βιβλίο μιλά για τον ανταγωνισμό μεταξύ των τριών σημαντικότερων παραγωγών ενέργειας στις ΗΠΑ - Edison, Westinghouse και Tesla.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αυτό το βιβλίο μπορεί να βοηθήσει τους αναγνώστες να μάθουν πως να χρησιμοποιούν - με τον καλύτερο τρόπο - τα κοινωνικά δίκτυα.

Πρόκειται για το ανεπίσημο «σίκουελ» του «1984» του Τζορτζ Όργουελ. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1994, μία εποχή που το Internet και οι τηλεπικοινωνίες έφερναν στο προσκήνιο νέους τρόπους επικοινωνίας.

 

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου «The Player of Games» έγινε το 1988 και από τότε έχουν ακολουθήσει πολλές ακόμα. Το βιβλίο εξερευνά πώς θα ήταν ο ανθρώπινος πολιτισμός, αν μία υπέρ – εξελιγμένη τεχνολογία δημιουργούνταν για να «υπηρετήσει» τις ανθρώπινες ανάγκες και κατέληγε να ξεπεράσει τις ανθρώπινες ικανότητες.

Το βιβλίο του Τζον Γκέρτνερ (2012) «The Idea Factory» μιλά για την ιστορία της εταιρείας των εργαστηρίων Bell (Bell Labs) από τη δεκαετία του '20 μέχρι τη δεκαετία του '80, η οποία έφερε ριζικές αλλαγές στον κόσμο της τεχνολογίας και έθεσε τις βάσεις για τους κανόνες της Silicon Valley.

Οι έρευνες των Bell Labs έχουν κερδίσει τα περισσότερα βραβεία Nobel. Συνολικά, 7 στον κλάδο της Φυσικής και 1 στον κλάδο της Χημείας).

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.