Πόσα κερδίζουν οι 5 κορυφαίοι υπουργοί του Ντόναλντ Τραμπ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσα κερδίζουν οι 5 κορυφαίοι υπουργοί του Ντόναλντ Τραμπ
Η τρέχουσα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ αποτελείται από 17 εκατομμυριούχους και 1 δισεκατομμυριούχο.

Σε διάστημα μόλις 2,5 χρόνων ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντικατέστησε 12 από τους 23 υπουργούς παραπάνω από μία φορά.

Η τρέχουσα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ αποτελείται από 17 εκατομμυριούχους και 1 δισεκατομμυριούχο.

Ολόκληρη η περιουσία του υπουργικού συμβουλίου «αποτιμάται» στα 3,2 δισ. δολάρια. Ας δούμε όμως τους πέντε υπουργούς με τη μεγαλύτερη περιουσία...!

Η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Μπέτσι Ντεβός είναι από τις περιπτώσεις που μεγάλωσαν πλούσιες μιας και ο πατέρας της ήταν ο τέως μεγιστάνας της αυτοκινητοβιομηχανίας Edgar Prince.

Το τεράστιο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει ακίνητα στο Μίτσιγκαν και τις Μπαχάμες, μερίδια στην ομάδα του ΝΒΑ Orlando Magic και στην ομάδα μπέιζμπολ Chicago Cubs αλλά και τεράστιες επενδύσεις  σε μετοχές στη λιανική αλυσίδα At Home και SpaceX του Έλον Μασκ. 

Ο Ρος πέρασε 24 χρόνια στην επενδυτική τράπεζα Rothschild, μέχρι το 2000 που έφυγε και δημιούργησε τη δική του επενδυτική εταιρεία WL Ross & Co.

Ο νυν υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ κατάφερε να κερδίσει 260 εκατ. δολάρια επενδύοντας στον αμερικάνικο χάλυβα την εποχή του Τζορτζ Μπους, που επέβαλε δασμούς σε ανταγωνιστές.

Δέχθηκε σφοδρή κριτική όταν εντάχθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και αποκάλυψε τα περιουσιακά του στοιχεία στις ομοσπονδιακές οικονομικές αρχές. 

Ο γιος του διευθυντή της Goldman Sachs, Στίβεν Μνούτσιν, ξεκίνησε στη Goldman αποφοιτώντας από το κολέγιο και έμεινε εκεί για 17 χρόνια, πριν γίνει υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως και ο Γουίλμπορ Ρος, δημιούργησε τη δική του επιχείρηση, που ασχολείται με ταινίες και χρηματοοικονομικά.

Χρηματοδότησε μεγάλες επιτυχίες που πέρασαν από το box office όπως το American Sniper και το Avatar, πριν αυτός και μια ομάδα επενδυτών πουλήσουν την τράπεζα OneWest, στη CIT Group για 3,4 δισ. δολάρια.

Σήμερα ο Μνούτσιν και η σύζυγός του, Λούιζ Λίντον, κατέχουν ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει σπίτια στην Ουάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, στο Χάμπτονς και στη Σκωτία.

Μετά τη συμμετοχή του στη κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους, ο Ουίλιαμ Μπαρ πέρασε 26 χρόνια, χτίζοντας μια μεγάλη περιουσία στον ιδιωτικό τομέα.

Πολλά από αυτά προήλθαν από τη Verizon, όπου εργάστηκε ως γενικός σύμβουλος και εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, ο Μπαρ εγκατέλειψε τον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών παίρνοντας ένα γενναίο πακέτο συνταξιοδότησης ύψους 17,1 εκατ. δολαρίων, συν 10,4 εκατ. δολάρια από την αποχώρησή του από την εταιρεία. 

Πλέον είναι υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Τραμπ.

Ο Ρόμπερτ Λάιτιζερ είναι ο αρμόδιος για θέματα εμπορίου των ΗΠΑ και αποτελεί τον κορυφαίο διαπραγματευτή της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Πέρασε πάνω από τρεις δεκαετίες στη δικηγορική εταιρεία Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom.

Τον Ιανουάριο του 2017 δημοσιεύθηκε πως διαθέτει 1,8 εκατ δολάρια από εισοδήματα από την εταιρεία Skadden από την αρχή του 2016.

Ο Λάιτιζερ διαθέτει πάνω από 25 εκατ. δολάρια, αλλά μπορεί να γίνει πολύ πλουσιότερος αν προβεί σε επενδύσεις.

Κατέχει ένα σπίτι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουάσινγκτον και ένα άλλο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, ακριβώς κάτω από το δρόμο από τη λέσχη του προέδρου Mar-a-Lago.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:43

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν αν οι Χούθι αποκλείσουν την Ερυθρά Θάλασσα

18:34

Κυρανάκης: Ξεκαθαρίστηκε ότι κανένας βουλευτής μας δεν κατηγορείται για παράνομο πλουτισμό

18:27

Τι δείχνουν τα νέα ευρήματα ΠΟΥ για παγκόσμια πείνα και το κόστος υγιεινής διατροφής

18:19

Ναυτιλιακές δίνουν ως και 6 επιπλέον μισθούς στους ναυτικούς για να περάσουν το Ορμούζ

18:18

Μιχαηλίδου: Διευρύνουμε το πρόγραμμα μετεγκατάστασης στον Έβρο και σε άλλες περιοχές

18:16

Έκτακτο δελτίο EMY: Κορυφώνεται ο καύσωνας, ποιες περιοχές θα δουν «43άρια»

18:14

Γαλλία: Δύο πυροσβέστες νεκροί κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς κοντά στο Μπορντό

17:57

Ουγγαρία: Εισαγγελική έφοδος στα γραφεία του κόμματος Όρμπαν - Κατασχέθηκαν οι servers

17:49

Τουρκία: Συνελήφθη και πάλι ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle Αλιτζάν Ουλουντάγ

17:48

Τραπεζική εκτίναξη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

17:44

Η Boeing ζητά παρέμβαση των ΗΠΑ μετά το δάνειο-ρεκόρ της ΕΕ στην Airbus

17:36

Ισπανία: Η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει το κάπνισμα σε παραλίες και εξωτερικούς χώρους καταστημάτων

17:25

Κέρδη για τον χρυσό: Σε υψηλό άνω των 5 εβδομάδων το ασήμι - Τι εκτιμούν οι ειδικοί

17:17

Ανδρουλάκης: «Τυχοδιωκτισμός να κάνει μαθήματα το κόμμα που έστησε προπαγανδιστικούς μηχανισμούς»

17:16

Πειραιώς: Επιβραβεύει τις πληρωμές με IRIS Payments σε φυσικά σημεία πώλησης

17:09

Ρεκόρ 244 δισ. δολαρίων σε ξένες επενδύσεις στη Νοτιοανατολική Ασία - Πρωταγωνιστεί η Σιγκαπούρη

17:01

Νέο μπαράζ ιρανικών πληγμάτων σε Μπαχρέιν, Ιορδανία και Κουβέιτ - Χτυπήθηκε υποδομή της Amazon

16:58

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα τσιπ

16:47

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Βορίζια Ηρακλείου - Επιχειρούν 55 πυροσβέστες και 2 εναέρια

16:45

Δίκη για Τέμπη: Τη Δευτέρα οι τοποθετήσεις συνηγόρων επί της εισαγγελικής πρότασης

16:42

Σε τροχιά ανάπτυξης η ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ και το 2025

16:41

ΗΠΑ για δασμούς: «Αναμένονται σύντομα κινήσεις» - 60 οικονομίες στο στόχαστρο του Τραμπ

16:37

Στρατηγική συνεργασία Κωτσόβολος - ΚΠΙΣΝ για την ενίσχυση της προσβασιμότητας στον πολιτισμό

16:34

Ερυθρά Θάλασσα: Δύο τάνκερ επιστρέφουν προς Σουέζ μετά τις απειλές των Χούθι

16:34

Μπρατάκος: Το ΕΠΑ 2026-2030 δημιουργεί προϋποθέσεις για ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας

16:32

Θεμιστοκλέους: Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ και το ΕΣΥ για τον καύσωνα

16:30

Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς την Τετάρτη

16:28

Ινδία: Ο Ρώσος αξιωματούχος εκλήθη στο ΥΠΕΞ για τους θανάτους τεσσάρων Ινδών ναυτικών

16:28

Nebius: «Άλμα» 8% για τη μετοχή μετά την είσοδο της Nvidia με σχεδόν 10%

16:23

ΥΠΑ: Ορκίστηκαν 45 νέοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider