Πόσα κερδίζουν οι 5 κορυφαίοι υπουργοί του Ντόναλντ Τραμπ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσα κερδίζουν οι 5 κορυφαίοι υπουργοί του Ντόναλντ Τραμπ
Η τρέχουσα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ αποτελείται από 17 εκατομμυριούχους και 1 δισεκατομμυριούχο.

Σε διάστημα μόλις 2,5 χρόνων ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντικατέστησε 12 από τους 23 υπουργούς παραπάνω από μία φορά.

Η τρέχουσα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ αποτελείται από 17 εκατομμυριούχους και 1 δισεκατομμυριούχο.

Ολόκληρη η περιουσία του υπουργικού συμβουλίου «αποτιμάται» στα 3,2 δισ. δολάρια. Ας δούμε όμως τους πέντε υπουργούς με τη μεγαλύτερη περιουσία...!

Η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Μπέτσι Ντεβός είναι από τις περιπτώσεις που μεγάλωσαν πλούσιες μιας και ο πατέρας της ήταν ο τέως μεγιστάνας της αυτοκινητοβιομηχανίας Edgar Prince.

Το τεράστιο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει ακίνητα στο Μίτσιγκαν και τις Μπαχάμες, μερίδια στην ομάδα του ΝΒΑ Orlando Magic και στην ομάδα μπέιζμπολ Chicago Cubs αλλά και τεράστιες επενδύσεις  σε μετοχές στη λιανική αλυσίδα At Home και SpaceX του Έλον Μασκ. 

Ο Ρος πέρασε 24 χρόνια στην επενδυτική τράπεζα Rothschild, μέχρι το 2000 που έφυγε και δημιούργησε τη δική του επενδυτική εταιρεία WL Ross & Co.

Ο νυν υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ κατάφερε να κερδίσει 260 εκατ. δολάρια επενδύοντας στον αμερικάνικο χάλυβα την εποχή του Τζορτζ Μπους, που επέβαλε δασμούς σε ανταγωνιστές.

Δέχθηκε σφοδρή κριτική όταν εντάχθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και αποκάλυψε τα περιουσιακά του στοιχεία στις ομοσπονδιακές οικονομικές αρχές. 

Ο γιος του διευθυντή της Goldman Sachs, Στίβεν Μνούτσιν, ξεκίνησε στη Goldman αποφοιτώντας από το κολέγιο και έμεινε εκεί για 17 χρόνια, πριν γίνει υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως και ο Γουίλμπορ Ρος, δημιούργησε τη δική του επιχείρηση, που ασχολείται με ταινίες και χρηματοοικονομικά.

Χρηματοδότησε μεγάλες επιτυχίες που πέρασαν από το box office όπως το American Sniper και το Avatar, πριν αυτός και μια ομάδα επενδυτών πουλήσουν την τράπεζα OneWest, στη CIT Group για 3,4 δισ. δολάρια.

Σήμερα ο Μνούτσιν και η σύζυγός του, Λούιζ Λίντον, κατέχουν ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει σπίτια στην Ουάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, στο Χάμπτονς και στη Σκωτία.

Μετά τη συμμετοχή του στη κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους, ο Ουίλιαμ Μπαρ πέρασε 26 χρόνια, χτίζοντας μια μεγάλη περιουσία στον ιδιωτικό τομέα.

Πολλά από αυτά προήλθαν από τη Verizon, όπου εργάστηκε ως γενικός σύμβουλος και εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, ο Μπαρ εγκατέλειψε τον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών παίρνοντας ένα γενναίο πακέτο συνταξιοδότησης ύψους 17,1 εκατ. δολαρίων, συν 10,4 εκατ. δολάρια από την αποχώρησή του από την εταιρεία. 

Πλέον είναι υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Τραμπ.

Ο Ρόμπερτ Λάιτιζερ είναι ο αρμόδιος για θέματα εμπορίου των ΗΠΑ και αποτελεί τον κορυφαίο διαπραγματευτή της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Πέρασε πάνω από τρεις δεκαετίες στη δικηγορική εταιρεία Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom.

Τον Ιανουάριο του 2017 δημοσιεύθηκε πως διαθέτει 1,8 εκατ δολάρια από εισοδήματα από την εταιρεία Skadden από την αρχή του 2016.

Ο Λάιτιζερ διαθέτει πάνω από 25 εκατ. δολάρια, αλλά μπορεί να γίνει πολύ πλουσιότερος αν προβεί σε επενδύσεις.

Κατέχει ένα σπίτι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουάσινγκτον και ένα άλλο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, ακριβώς κάτω από το δρόμο από τη λέσχη του προέδρου Mar-a-Lago.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:19

Κομισιόν: Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής έφερε αποτελέσματα - Εξαρτημένοι οι Ελληνες από τον λογιστή τους

07:11

Οι συγχωνεύσεις της Πειραιώς - Τα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ - Η ήπια προσέγγιση για τα καύσιμα

23:58

Συνελήφθη άτομο στην Ημαθία για διακίνηση ναρκωτικών

23:35

Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι προτείνει την αντικατάσταση της πρωθυπουργού Γιούλιας Σβιριντένκο

23:15

Πέντε συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών σε Καστοριά και Κοζάνη

22:48

Μυλωνάκης: Τραβάω την κουρτίνα στην τοξικότητα

22:17

Χαλκιδική: Συνελήφθη 27χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

21:47

ΓΕΕΘΑ: Η στρατιωτική εκπαίδευση αποτελεί σύγχρονη επιλογή επαγγελματικής αποκατάστασης

21:17

Θεσσαλονίκη:Τέσσερις συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ και τροχαία αδικήματα

21:00

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ζητεί άμεσο τερματισμό της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στον Κόλπο

20:33

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτήριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή

20:26

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στον Άβαντα, οριοθετήθηκε η φωτιά στον Άγιο Αθανάσιο

20:15

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν - Χτυπήθηκε το νησί Κεσμ

19:30

Η ΕΚΤ βάζει το κλίμα στην εξίσωση των τραπεζικών εγγυήσεων

19:19

Μουντιάλ 2026: Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας-Αργεντινής με αφορμή ρατσιστικά σχόλια κατά των «πετεινών»

19:13

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Χαλκούτσι Ωρωπού

18:51

Τα επενδυτικά κεφάλαια ανησυχούν για την κυριαρχία της «τριάδας» των εταιρειών AI στις αναδυόμενες αγορές

18:23

Τσουκαλάς: Δεσμευόμαστε ξανά για ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους

18:10

Μητσοτάκης: Συλλυπητήρια στον λαό του Κατάρ για τον θάνατο του Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι

17:59

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Ψηφιοποίηση των αρχείων των Διευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών

17:42

ΕΛ.Α.Σ.: Θέλει μήπως ο ΥΠΕΞ να μας αναφέρει τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη;

17:31

ΠΑΣΟΚ: Αποτροπιασμός για την επίθεση σε βάρος της υφυπουργού Σέβης Βολουδάκη

17:28

Απερίφραστη καταδίκη Ν. Κακλαμάνη στην πράξη εκφοβισμού σε βάρος της Σέβης Βολουδάκη

17:08

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Χαλκούτσι Ωρωπού

17:00

Γαλλικές εκλογές: Ο μεγαλύτερος πολιτικός κίνδυνος για την Ευρώπη

16:41

Σδούκου για τις απειλές κατά της Σέβης Βολουδάκη: Η φασιστική νοοτροπία πρέπει να ηττηθεί

16:29

Γερμανία: Xρηματοδοτεί 50.000 επιθετικά drones για την Ουκρανία

16:13

Διαμαντοπούλου για τιμές καυσίμων: Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με ωραία λόγια και φωτογραφίες

15:54

Κοινή ανακοίνωση 14 χωρών για την επιθετική πολιτική της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα

15:43

Στενά του Ορμούζ: Κλειστά αναφέρει το Ιράν - Όχι, ανοικτά δηλώνει ο Τραμπ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider