Πόσα κερδίζουν οι 5 κορυφαίοι υπουργοί του Ντόναλντ Τραμπ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσα κερδίζουν οι 5 κορυφαίοι υπουργοί του Ντόναλντ Τραμπ
Η τρέχουσα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ αποτελείται από 17 εκατομμυριούχους και 1 δισεκατομμυριούχο.

Σε διάστημα μόλις 2,5 χρόνων ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντικατέστησε 12 από τους 23 υπουργούς παραπάνω από μία φορά.

Η τρέχουσα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ αποτελείται από 17 εκατομμυριούχους και 1 δισεκατομμυριούχο.

Ολόκληρη η περιουσία του υπουργικού συμβουλίου «αποτιμάται» στα 3,2 δισ. δολάρια. Ας δούμε όμως τους πέντε υπουργούς με τη μεγαλύτερη περιουσία...!

Η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Μπέτσι Ντεβός είναι από τις περιπτώσεις που μεγάλωσαν πλούσιες μιας και ο πατέρας της ήταν ο τέως μεγιστάνας της αυτοκινητοβιομηχανίας Edgar Prince.

Το τεράστιο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει ακίνητα στο Μίτσιγκαν και τις Μπαχάμες, μερίδια στην ομάδα του ΝΒΑ Orlando Magic και στην ομάδα μπέιζμπολ Chicago Cubs αλλά και τεράστιες επενδύσεις  σε μετοχές στη λιανική αλυσίδα At Home και SpaceX του Έλον Μασκ. 

Ο Ρος πέρασε 24 χρόνια στην επενδυτική τράπεζα Rothschild, μέχρι το 2000 που έφυγε και δημιούργησε τη δική του επενδυτική εταιρεία WL Ross & Co.

Ο νυν υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ κατάφερε να κερδίσει 260 εκατ. δολάρια επενδύοντας στον αμερικάνικο χάλυβα την εποχή του Τζορτζ Μπους, που επέβαλε δασμούς σε ανταγωνιστές.

Δέχθηκε σφοδρή κριτική όταν εντάχθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και αποκάλυψε τα περιουσιακά του στοιχεία στις ομοσπονδιακές οικονομικές αρχές. 

Ο γιος του διευθυντή της Goldman Sachs, Στίβεν Μνούτσιν, ξεκίνησε στη Goldman αποφοιτώντας από το κολέγιο και έμεινε εκεί για 17 χρόνια, πριν γίνει υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως και ο Γουίλμπορ Ρος, δημιούργησε τη δική του επιχείρηση, που ασχολείται με ταινίες και χρηματοοικονομικά.

Χρηματοδότησε μεγάλες επιτυχίες που πέρασαν από το box office όπως το American Sniper και το Avatar, πριν αυτός και μια ομάδα επενδυτών πουλήσουν την τράπεζα OneWest, στη CIT Group για 3,4 δισ. δολάρια.

Σήμερα ο Μνούτσιν και η σύζυγός του, Λούιζ Λίντον, κατέχουν ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει σπίτια στην Ουάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, στο Χάμπτονς και στη Σκωτία.

Μετά τη συμμετοχή του στη κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους, ο Ουίλιαμ Μπαρ πέρασε 26 χρόνια, χτίζοντας μια μεγάλη περιουσία στον ιδιωτικό τομέα.

Πολλά από αυτά προήλθαν από τη Verizon, όπου εργάστηκε ως γενικός σύμβουλος και εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, ο Μπαρ εγκατέλειψε τον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών παίρνοντας ένα γενναίο πακέτο συνταξιοδότησης ύψους 17,1 εκατ. δολαρίων, συν 10,4 εκατ. δολάρια από την αποχώρησή του από την εταιρεία. 

Πλέον είναι υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Τραμπ.

Ο Ρόμπερτ Λάιτιζερ είναι ο αρμόδιος για θέματα εμπορίου των ΗΠΑ και αποτελεί τον κορυφαίο διαπραγματευτή της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Πέρασε πάνω από τρεις δεκαετίες στη δικηγορική εταιρεία Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom.

Τον Ιανουάριο του 2017 δημοσιεύθηκε πως διαθέτει 1,8 εκατ δολάρια από εισοδήματα από την εταιρεία Skadden από την αρχή του 2016.

Ο Λάιτιζερ διαθέτει πάνω από 25 εκατ. δολάρια, αλλά μπορεί να γίνει πολύ πλουσιότερος αν προβεί σε επενδύσεις.

Κατέχει ένα σπίτι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουάσινγκτον και ένα άλλο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, ακριβώς κάτω από το δρόμο από τη λέσχη του προέδρου Mar-a-Lago.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:45

Star Bulk: Γιατί επιλέγει την Euronext Athens

16:35

Ταξίδι στο Μόναχο με αφορμή το Oktoberfest

16:32

ΤτΕ: Ημερίδα για χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό εφήβων - Το μήνυμα Στουρνάρα

16:23

ΣΒΣΕ για εξαγγελίες ΔΕΘ: Επιταχυνόμενες αποσβέσεις για τον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού

16:20

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Θετικό το πακέτο μέτρων, χρειάζεται περαιτέρω στήριξη των ΜμΕ

16:19

Ο χάρτης μειώσεων φόρων στις επιχειρήσεις – Το χαράτσι 10% στα στελέχη

16:18

Χωρίς Wall Street λόγω Labor Day

16:15

Η Σουηδία θα αγοράσει κινητά πυραυλικά συστήματα Himars από την Lockheed Martin

16:13

ΑΑΔΕ: Σε εφαρμογή ο Κεντρικός Τελωνισμός στην εξαγωγή για εγκεκριμένους οικονομικούς φορείς

16:10

Μεσανατολικό: Φόβοι για αδυναμία λύσης δύο κρατών από το Συμβούλιο Ειρήνης

16:09

Η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία εγκαινίασαν την πρώτη οδική γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών

16:08

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Μακρυκάπα Εύβοιας - Μήνυμα του 112

16:08

Τουλάχιστον πέντε νεκροί σε επιθέσεις με ουκρανικά drones στη Ρωσία, την Κριμαία και σε ελεγχόμενο τμήμα του Λουχάνσκ

16:07

Τρ. Πειραιώς: Νέοι κύκλοι των δράσεων EQUALL για την ισότητα των φύλων

15:57

Πώς θα μηδενιστεί η φορολογία αγροτών με εισόδημα έως 20.000 ευρώ - Αναλυτικός πίνακας

15:55

Helleniq Energy: Κρίσιμη διασυνοριακή ενεργειακή υποδομή για τη ΝΑ Ευρώπη ο αγωγός Vardax

15:50

Πότε μηδενίζεται ο φόρος για τους τρίτεκνους - Πίνακες και παραδείγματα

15:50

ΕΕ: Συμφωνία συνεργασίας ύψους 200 εκατ. ευρώ με τη Γροιλανδία

15:46

Γεωργιάδης: Θα βρούμε λύση για να συνεχιστεί μέσω ΕΟΠΥΥ το πρόγραμμα για φάρμακα κατά της παχυσαρκίας

15:39

Πώς θα γίνει η μείωση τιμής ηλεκτρικής ενέργειας κατά 30% σταδιακά από το 2027 έως το 2029

15:37

Επενδυτικός κουμπαράς για τη νέα γενιά: Πώς θα λειτουργεί και πότε επιτρέπεται η ανάληψη του ποσού - Αναλυτικά παραδείγματα

15:34

Α. Ροκοφύλλου: «Όραμά μου, απολυτήριο Λυκείου στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας»

15:31

Τα Εμιράτα αναπτύσσουν εναλλακτικές εμπορικές, ενεργειακές διαδρομές μετά τις επιθέσεις του Ιράν

15:24

Το Ισραήλ απειλεί με «ολοκληρωτικό πόλεμο» σε περίπτωση επίθεσης εναντίον οικισμών στη Δυτική Όχθη

15:09

Μερτς: «Τεκτονική αναταραχή» που κλόνισε συθέμελα το CDU η νίκη της AfD

15:07

Στρατηγική συνεργασία της Τειρεσίας και του Όμιλου EpsilonNet

15:03

CEO Fraport: «Στα 2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις της Fraport AG στη Ελλάδα, έπεται συνέχεια»

15:01

Πετρέλαιο: Κοντά σε υψηλό έξι εβδομάδων - Πάνω από 97 δολ. το Brent

15:01

Όλες οι αλλαγές στο τεκμαρτό επαγγελματιών, ταξί – Αναλυτικά παραδείγματα

14:56

Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με Ουκρανία και ΗΠΑ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider