Πόσα κερδίζουν οι 5 κορυφαίοι υπουργοί του Ντόναλντ Τραμπ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσα κερδίζουν οι 5 κορυφαίοι υπουργοί του Ντόναλντ Τραμπ
Η τρέχουσα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ αποτελείται από 17 εκατομμυριούχους και 1 δισεκατομμυριούχο.

Σε διάστημα μόλις 2,5 χρόνων ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντικατέστησε 12 από τους 23 υπουργούς παραπάνω από μία φορά.

Η τρέχουσα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ αποτελείται από 17 εκατομμυριούχους και 1 δισεκατομμυριούχο.

Ολόκληρη η περιουσία του υπουργικού συμβουλίου «αποτιμάται» στα 3,2 δισ. δολάρια. Ας δούμε όμως τους πέντε υπουργούς με τη μεγαλύτερη περιουσία...!

Η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Μπέτσι Ντεβός είναι από τις περιπτώσεις που μεγάλωσαν πλούσιες μιας και ο πατέρας της ήταν ο τέως μεγιστάνας της αυτοκινητοβιομηχανίας Edgar Prince.

Το τεράστιο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει ακίνητα στο Μίτσιγκαν και τις Μπαχάμες, μερίδια στην ομάδα του ΝΒΑ Orlando Magic και στην ομάδα μπέιζμπολ Chicago Cubs αλλά και τεράστιες επενδύσεις  σε μετοχές στη λιανική αλυσίδα At Home και SpaceX του Έλον Μασκ. 

Ο Ρος πέρασε 24 χρόνια στην επενδυτική τράπεζα Rothschild, μέχρι το 2000 που έφυγε και δημιούργησε τη δική του επενδυτική εταιρεία WL Ross & Co.

Ο νυν υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ κατάφερε να κερδίσει 260 εκατ. δολάρια επενδύοντας στον αμερικάνικο χάλυβα την εποχή του Τζορτζ Μπους, που επέβαλε δασμούς σε ανταγωνιστές.

Δέχθηκε σφοδρή κριτική όταν εντάχθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και αποκάλυψε τα περιουσιακά του στοιχεία στις ομοσπονδιακές οικονομικές αρχές. 

Ο γιος του διευθυντή της Goldman Sachs, Στίβεν Μνούτσιν, ξεκίνησε στη Goldman αποφοιτώντας από το κολέγιο και έμεινε εκεί για 17 χρόνια, πριν γίνει υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως και ο Γουίλμπορ Ρος, δημιούργησε τη δική του επιχείρηση, που ασχολείται με ταινίες και χρηματοοικονομικά.

Χρηματοδότησε μεγάλες επιτυχίες που πέρασαν από το box office όπως το American Sniper και το Avatar, πριν αυτός και μια ομάδα επενδυτών πουλήσουν την τράπεζα OneWest, στη CIT Group για 3,4 δισ. δολάρια.

Σήμερα ο Μνούτσιν και η σύζυγός του, Λούιζ Λίντον, κατέχουν ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει σπίτια στην Ουάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, στο Χάμπτονς και στη Σκωτία.

Μετά τη συμμετοχή του στη κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους, ο Ουίλιαμ Μπαρ πέρασε 26 χρόνια, χτίζοντας μια μεγάλη περιουσία στον ιδιωτικό τομέα.

Πολλά από αυτά προήλθαν από τη Verizon, όπου εργάστηκε ως γενικός σύμβουλος και εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, ο Μπαρ εγκατέλειψε τον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών παίρνοντας ένα γενναίο πακέτο συνταξιοδότησης ύψους 17,1 εκατ. δολαρίων, συν 10,4 εκατ. δολάρια από την αποχώρησή του από την εταιρεία. 

Πλέον είναι υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Τραμπ.

Ο Ρόμπερτ Λάιτιζερ είναι ο αρμόδιος για θέματα εμπορίου των ΗΠΑ και αποτελεί τον κορυφαίο διαπραγματευτή της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Πέρασε πάνω από τρεις δεκαετίες στη δικηγορική εταιρεία Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom.

Τον Ιανουάριο του 2017 δημοσιεύθηκε πως διαθέτει 1,8 εκατ δολάρια από εισοδήματα από την εταιρεία Skadden από την αρχή του 2016.

Ο Λάιτιζερ διαθέτει πάνω από 25 εκατ. δολάρια, αλλά μπορεί να γίνει πολύ πλουσιότερος αν προβεί σε επενδύσεις.

Κατέχει ένα σπίτι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουάσινγκτον και ένα άλλο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, ακριβώς κάτω από το δρόμο από τη λέσχη του προέδρου Mar-a-Lago.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:08

Μετσόλα: Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τώρα η Ελλάδα αποτελεί success story

23:57

Επιστήμονες δημιουργούν ανοσοκύτταρα που καταπολεμούν τον καρκίνο απευθείας στο σώμα

23:46

Επιχείρηση «Κιβωτός»: 101 Έλληνες επαναπατρίστηκαν από Μέση Ανατολή με τα 45 κατοικίδιά τους

23:35

Μακρόν: «Ελεύθερη Γαλλία» το αεροπλανοφόρο που θα αντικαταστήσει το Σαρλ ντε Γκωλ

23:24

Συνάντηση Χριστοδουλίδη - Φον ντερ Λάιεν: Ικανοποίηση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην Κύπρο

23:13

Η Ιταλία μειώνει τους φόρους στα καύσιμα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες

23:02

Σχεδόν τριπλασιάστηκαν τα έσοδα της Μicron το β' τρίμηνο - Στα 13,8 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη

22:51

Στη Λέσβο ο Κέλλας - Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο περιορισμού του αφθώδους πυρετού

22:40

Νόμος στη Σλοβακία επιτρέπει την επιβολή υψηλότερων τιμών στα καύσιμα για ξένους

22:29

Wall Street: Fed και Πάουελ έριξαν σε χαμηλό έτους τον Dow Jones - Φόβοι αναθέρμανσης του πληθωρισμού

22:14

Θωρακίζεται από κυβερνοεπιθέσεις η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων

22:00

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 107 δολάρια το Brent με κέρδη 4%

21:58

ΗΠΑ, Γερμανία και Ισραήλ συνεργάζονται για συστήματα προστασίας κρίσιμων υποδομών από drones

21:46

Χαμηλό ενός μήνα για τον χρυσό στην σκιά των επιτοκίων της Fed

21:35

Από την Πέμπτη κανονικά τα δρομολόγια σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 του Τραμ

21:21

Τσίπρας: «H χώρα έχει ανάγκη από νέα εθνική πυξίδα»

21:05

Οι «χρησμοί» Πάουελ για επιτόκια, πληθωρισμό, ενέργεια, Μ. Ανατολή

20:59

Αντίποινα Ιράν μετά το χτύπημα στο South Pars: Επιθέσεις με πυραύλους σε Σαουδική Αραβία και Κατάρ

20:42

Πηγές ΥΠΑΝ για πλαφόν στα καύσιμα: Έχει προσωρινό χαρακτήρα

20:40

Κορκίδης: «Η μεταποίηση πυλώνας για ένα νέο, ανθεκτικό και εξωστρεφές παραγωγικό μοντέλο»

20:28

Μόσχα για πόλεμο στη Μ. Ανατολή: Η σοβαρότερη ενεργειακή κρίση εδώ και 40 χρόνια

20:26

EE: Πώς διχάζει Ουκρανικό, Ιράν - Σε θέση μάχης για τη Σύνοδο Κορυφής

20:17

Στο Βελιγράδι την Πέμπτη ο Σταύρος Παπασταύρου

20:07

Στους Καναδούς της Cooke η Avramar - Το στοίχημα της επόμενης ημέρας

20:00

Πάτησε πάλι το «φρένο» στα επιτόκια η Fed: Αβέβαιες οι επιπτώσεις από Μ. Ανατολή - «Νεύμα» για 1 μείωση το 2026

19:59

Τι αναφέρει η Κομισιόν για το κρούσμα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

19:49

Ιράκ: Ξαναρχίζει η εξαγωγή πετρελαίου προς την Τουρκία - Το σχέδιο της Άγκυρας

19:48

Κυρανάκης: «Στα 3.600 τα δημόσια σημεία φόρτισης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη»

19:31

Οι βενζινοπώλες προειδοποιούν για κινητοποιήσεις

19:22

Δεν τρίτωσε το... καλό στις ευρωαγορές με φόντο Fed και ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider