Πόσα κερδίζουν οι 5 κορυφαίοι υπουργοί του Ντόναλντ Τραμπ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσα κερδίζουν οι 5 κορυφαίοι υπουργοί του Ντόναλντ Τραμπ
Η τρέχουσα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ αποτελείται από 17 εκατομμυριούχους και 1 δισεκατομμυριούχο.

Σε διάστημα μόλις 2,5 χρόνων ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντικατέστησε 12 από τους 23 υπουργούς παραπάνω από μία φορά.

Η τρέχουσα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ αποτελείται από 17 εκατομμυριούχους και 1 δισεκατομμυριούχο.

Ολόκληρη η περιουσία του υπουργικού συμβουλίου «αποτιμάται» στα 3,2 δισ. δολάρια. Ας δούμε όμως τους πέντε υπουργούς με τη μεγαλύτερη περιουσία...!

Η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Μπέτσι Ντεβός είναι από τις περιπτώσεις που μεγάλωσαν πλούσιες μιας και ο πατέρας της ήταν ο τέως μεγιστάνας της αυτοκινητοβιομηχανίας Edgar Prince.

Το τεράστιο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει ακίνητα στο Μίτσιγκαν και τις Μπαχάμες, μερίδια στην ομάδα του ΝΒΑ Orlando Magic και στην ομάδα μπέιζμπολ Chicago Cubs αλλά και τεράστιες επενδύσεις  σε μετοχές στη λιανική αλυσίδα At Home και SpaceX του Έλον Μασκ. 

Ο Ρος πέρασε 24 χρόνια στην επενδυτική τράπεζα Rothschild, μέχρι το 2000 που έφυγε και δημιούργησε τη δική του επενδυτική εταιρεία WL Ross & Co.

Ο νυν υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ κατάφερε να κερδίσει 260 εκατ. δολάρια επενδύοντας στον αμερικάνικο χάλυβα την εποχή του Τζορτζ Μπους, που επέβαλε δασμούς σε ανταγωνιστές.

Δέχθηκε σφοδρή κριτική όταν εντάχθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και αποκάλυψε τα περιουσιακά του στοιχεία στις ομοσπονδιακές οικονομικές αρχές. 

Ο γιος του διευθυντή της Goldman Sachs, Στίβεν Μνούτσιν, ξεκίνησε στη Goldman αποφοιτώντας από το κολέγιο και έμεινε εκεί για 17 χρόνια, πριν γίνει υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως και ο Γουίλμπορ Ρος, δημιούργησε τη δική του επιχείρηση, που ασχολείται με ταινίες και χρηματοοικονομικά.

Χρηματοδότησε μεγάλες επιτυχίες που πέρασαν από το box office όπως το American Sniper και το Avatar, πριν αυτός και μια ομάδα επενδυτών πουλήσουν την τράπεζα OneWest, στη CIT Group για 3,4 δισ. δολάρια.

Σήμερα ο Μνούτσιν και η σύζυγός του, Λούιζ Λίντον, κατέχουν ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει σπίτια στην Ουάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, στο Χάμπτονς και στη Σκωτία.

Μετά τη συμμετοχή του στη κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους, ο Ουίλιαμ Μπαρ πέρασε 26 χρόνια, χτίζοντας μια μεγάλη περιουσία στον ιδιωτικό τομέα.

Πολλά από αυτά προήλθαν από τη Verizon, όπου εργάστηκε ως γενικός σύμβουλος και εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, ο Μπαρ εγκατέλειψε τον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών παίρνοντας ένα γενναίο πακέτο συνταξιοδότησης ύψους 17,1 εκατ. δολαρίων, συν 10,4 εκατ. δολάρια από την αποχώρησή του από την εταιρεία. 

Πλέον είναι υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Τραμπ.

Ο Ρόμπερτ Λάιτιζερ είναι ο αρμόδιος για θέματα εμπορίου των ΗΠΑ και αποτελεί τον κορυφαίο διαπραγματευτή της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Πέρασε πάνω από τρεις δεκαετίες στη δικηγορική εταιρεία Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom.

Τον Ιανουάριο του 2017 δημοσιεύθηκε πως διαθέτει 1,8 εκατ δολάρια από εισοδήματα από την εταιρεία Skadden από την αρχή του 2016.

Ο Λάιτιζερ διαθέτει πάνω από 25 εκατ. δολάρια, αλλά μπορεί να γίνει πολύ πλουσιότερος αν προβεί σε επενδύσεις.

Κατέχει ένα σπίτι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουάσινγκτον και ένα άλλο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, ακριβώς κάτω από το δρόμο από τη λέσχη του προέδρου Mar-a-Lago.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στην προσπάθειά του να εισέλθει παράνομα στην Ιερουσαλήμ

23:45

Ρωσία: Ξανάρχισε μερικώς τη φόρτωση πετρελαίου μετά τις επιθέσεις ουκρανικών drones στο λιμάνι Πριμόρσκ

23:35

Τροχαία: Πάνω από 14.000 έλεγχοι στην Αττική για εφαρμογή του νέου ΚΟΚ

23:26

Ισπανία: Ακυρώνει σύμβαση ύψους 700 εκατ. ευρώ για εκτοξευτήρες ρουκετών ισραηλινής κατασκευής

23:10

Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq - Στο επίκεντρο η Fed

22:47

Κέρδη για το πετρέλαιο ελέω των ουκρανικών επιθέσεων σε ρωσικό διυλιστήριο

22:30

Πολωνία: Εξουδετερώθηκε drone που επιχειρούσε πάνω από κυβερνητικά κτίρια - 2 συλλήψεις Λευκορώσων

22:23

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καταγγέλλει την επιθετική συμπεριφορά των ΗΠΑ

22:11

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Τραμπ

21:53

Ισπανία: Δύο νεκροί και 25 τραυματίες από έκρηξη σε μπαρ στη Μαδρίτη

21:32

Η Xpeng ξεκινά επίσημα την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

21:21

Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό - Άνοδος άνω του 1% με το βλέμμα στη Fed

21:17

ΗΠΑ: Ένας στους έξι Αμερικανούς αποφεύγει ή καθυστερεί τον εμβολιασμό των παιδιών του

21:03

Βρετανία: Η αστυνομία έχει προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο ενόψει της επίσκεψης Τραμπ

20:45

Μητσοτάκης: Υπουργείο για έρευνα κι ανάπτυξη σε βάθος διετίας - Μόνιμο κονδύλι με αυστηρά κριτήρια

20:44

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συμμετέχει και φέτος στη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία»

20:37

BBC: Χάκερ έκλεψαν στοιχεία πελατών από τους οίκους Gucci, Balenciaga και McQueen

20:32

Ρωσία: Το διυλιστήριο Κιρίσι διέκοψε τη λειτουργία μονάδας μετά την επίθεση ουκρανικών drone

20:19

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον περιφερειάρχη Κρήτης αύριο Τρίτη στο Μαξίμου

20:19

Νετανιάχου: Το Ισραήλ πρέπει να επενδύσει σε «επιχειρήσεις επιρροής» σε ΜΜΕ για να αντιμετωπίσει την απομόνωση

20:11

ΗΠΑ: Το DNA που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ ανήκει στον ύποπτο

20:01

Βρετανία: Η κυβέρνηση καταγγέλλει τον «εμπρηστικό λόγο» του Μασκ σε διαδήλωση της ακροδεξιάς

19:56

Μνημόνιο συνεργασίας IndiGo - Aegean για πτήσεις κοινού κωδικού

19:43

Ρωσία: Δοκιμαστικό πλήγμα με πύραυλο Kalibr κατά την διάρκεια των γυμνασίων Zapad

19:37

ElvalHalcor: Ενισχύει την αμυντική βιομηχανία με αλουμίνιο υψηλής τεχνολογίας για πλοία νέας γενιάς

19:30

Ecofin: Όταν οι Υπουργοί Οικονομικών καλούνται να πάρουν τα όπλα τους

19:24

IndiGo: Νέα αεροπορική σύνδεση Ινδίας - Ελλάδας από τον Ιανουάριο του 2026

19:12

ΗΠΑ-Βρετανία: Συμφωνίες άνω των 10 δισ. δολαρίων θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη Τραμπ

19:10

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από Fed και συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για TikTok

19:01

Δήμας: Εφαρμόζουμε μια συνολική μεταρρύθμιση στον τομέα της αεροναυτιλίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider