Ειδήσεις | Διεθνή
25-07-2019 | 09:29

Αυτές είναι οι 5 ομάδες με τα περισσότερα έσοδα στον κόσμο το 2019

Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 ομάδες με τα περισσότερα έσοδα στον κόσμο το 2019

Το Forbes κάθε χρόνο συντάσει μια λίστα με τις αθλητικές ομάδες που καταγράφουν τα περισσότερα έσοδα και έχουν την μεγαλύτερη «αξία» στον κόσμο.

Το Forbes, όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συγκεντρώνει σε μια λίστα τις αθλητικές ομάδες που καταγράφουν τα περισσότερα έσοδα και έχουν την μεγαλύτερη «αξία» στον κόσμο.

Στην λίστα του 2019 αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως όλες οι αθλητικές ομάδες της κατάταξης ήταν αμερικάνικες, εκτός από αυτές του ποδοσφαίρου. Για την ακρίβεια, όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες ήταν ευρωπαϊκές!

Βέβαια, οι κατάταξη δεν έχει καμία σχέση με τις επιτυχίες της κάθε ομάδας στο εκάστοτε άθλημα, αλλά με την αξία της, που υπολογίζεται με βάση τα έσοδα από συμβόλαια, διαφημίσεις και πωλήσεις. 

Το BusinessInsider.com βρήκε της 5 κορυφαίες και τις παρουσιάζει:

Η πιο επιτυχημένη οικονομικά αθλητική ομάδα του 2019 είναι οι Dallas Cowboys, ξεπερνώντας τα 5 δισ. δολάρια παρότι δεν έχουν κερδίσει κύπελο στο Super Bowl από το 1996.

Η ομάδα της Νέας Υόρκης στο μπέιζμπολ ήταν η πιο επιτυχημένη ομάδα του αθλήματος, καταγράφοντας αύξηση στην αξία της κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η αξία της ομάδας κατέγραψε αύξηση κατά 4% κατά την τελευταία σεζόν!

Η ομάδα της Βαρκελώνης, υπό τις οδηγίες του Λάινελ Μέσι είχε μια θριαμβευτική σεζόν, όμως στην κατάταξη του Forbes «χάνει» απέναντι από την Real Madrid.

Ο ομάδα της Νέας Υόρκης βρίσκεται στην πέμπτη θέση, μετά από αύξηση στα έσοδα της κατά 11% από την προηγούμενη χρονιά. 

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.