Ειδήσεις | Διεθνή
24-07-2019 | 10:19

Ποιες πόλεις επιλέγουν για να ζήσουν οι πιο πλούσιοι Αμερικανοί

Μοιράσου το
Ποιες πόλεις επιλέγουν για να ζήσουν οι πιο πλούσιοι Αμερικανοί

Οι πολιτείες της Καλιφόρνια και της Ουάσινγκτον φαίνεται να είναι από τις αγαπημένες επιλογές.

Όταν η περιουσία κάποιου ξεπερνά τα 1 δισ. δολάρια είναι σίγουρο πως δεν έχει μόνο ένα σπίτι. Άλλωστε, η αγορά ακινήτων αποτελεί μια από τις αγαπημένες επενδύσεις των... πλούσιων και διάσημων. 

Για αυτό το λόγο το mansionglobal.com έφτιαξε μια λίστα με τους πλουσιότερους Αμερικανούς επιχειρηματίες και τις πόλεις που επέλεξαν να αγοράσουν τη μόνιμη κατοικία τους!

Δείτε που θα τους βρείτε: 

Περιουσία: 131 δισ. δολάρια

Τόπος διαμονής: Μεντίνα, Ουάσινγκτον

Ο Τζεφ Μπέζος έχει τόσα πολλά ακίνητα που βρίσκεται στη θέση νούμερο 26 της λίστας των Αμερικανών, που έχουν στην ιδιοκτησία τους τα περισσότερα ακίνητα και εκτάσεις γης στις ΗΠΑ!

Ο ίδιος ταξιδεύει συχνά και μένει στα διάφορα ακίνητα του, όμως αποκαλεί «σπίτι» την έπαυλη στην περιοχή Μεντίνα, στην Ουσάσινγκτον. 

Περιουσία: 96,5 δισ. δολάρια

Τόπος διαμονής: Μεντίνα, Ουάσινγκτον

Το σπίτι του Μπιλ Γκέιτς στην περιοχή Μεντίνα έχει θέα στη λίμνη Ουάσινγκτον και έχει «χαιδευτικό» όνομα, το «Xanadu 2.0» εμπνευσμένο από την ταινία Πολίτης Κέιν. 

Ο Γκέιτς, αγόρασε το οικόπεδο για 2 εκατ. δολάρια το 1988 και έχτισε ο ίδιος το σπίτι, για το οποίο χρειάστηκαν 7 χρόνια και 63,5 εκατ. δολάρια. 

Περιουσία: 82,5 δισ. δολάρια

Τόπος διαμονής: Ομάχα, Νεμπράσκα

Παρότι είναι γνωστό πως το real estate είναι μια από τις αγαπημένες επενδύσεις του 88χρονου δισεκατομμυριούχου, είναι γνωστό πως ζει σχεδόν... ταπεινά, σε σχέση με την περιουσία του.

Ο Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε το σπίτι που μένει και σήμερα, το 1958 για μόλις 31.500 δολάρια. Αν και η αξία του πλέον έχει ανέβει κατακόρυφα.

Περιουσία: 62,5 δισ. δολάρια 

Τόπος διαμονής: Γούντσάιντ, Καλιφόρνια

Ο πρόεδρος της Oracle, Λάρι Έλισον είναι 72 ετών και έχει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο με επενδύσεις σε real estate. Ο ίδιος όμως προτιμά να μένει στην έπαυλη αξίας 110 εκατ. δολαρίων στο Γούντσάιντ στην Καλιφόρνια.

Περιουσία: 62,3 δισ. δολάρια

Τόπος διαμονής: Πάλο Άλτο, Καλιφόρνια

Ο συνιδρυτής του κοινωνικού δικτύου Facebook, λέγεται πως δίνει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του σε φιλανθρωπίες που έχουν να κάνουν με εκπαιδευτικούς σκοπούς και έρευνες για την υγεία, ενώ το προσωπικό του χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει μόλις δύο ακίνητα. 

Το σπίτι που μένει ο ίδιος στο Πάλο Άλτο και ακόμα ένα σπίτι αξίας 9,9 εκατ. δολαρίων στο Σαν Φρανσίσκο!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.