Ειδήσεις | Διεθνή
14-07-2019 | 16:25

Αυτά είναι τα 5 υποψήφια σχέδια για το νέο, τεράστιο αεροδρόμιο της Πολωνίας

Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 5 υποψήφια σχέδια για το νέο, τεράστιο αεροδρόμιο της Πολωνίας

Το νέο αεροδρόμιο της Πολωνίας θα είναι τεραστίων διαστάσεων και αναμένεται να είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα του κόσμου!

Το νέο αεροδρόμιο της Πολωνίας CPK - Centralny Port Komunikacyjny αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2027 και να γίνει ένα από τα πιο πολυσύχναστα του κόσμου, υποδεχόμενο από 45 εκατ. επισκέπτες έως και 100 εκατ. επισκέπτες το χρόνο.

Τα σχέδια των υποψήφιων αρχιτεκτονικών γραφείων, που ανταγωνίζονται για την κατασκευαστική άδεια, μας δίνουν μια γεύση για το πως μπορεί να μοιάζει στο μέλλον.

Σύμφωνα με το Business Insider, το υπουργείο Υποδομών της Πολωνίας έχει αναγγείλει ήδη τη διαγωνιστική διαδικασία και οι εταιρείες που είναι υποψήφιες είναι οι εξής: Chapman Taylor, Foster and Partners, Grimshaw, Zaha Hadid και Benoy.

Δείτε εδώ τι προτείνουν: 

 

Αρχιτέκτονες από το αρχιτεκτονικό γραφείο Benoy εξηγούν πως, σύμφωνα με την πρότασή τους, όταν κατασκευαστεί το CPK είναι πιθανό να καλύπτει μια έκταση μεγαλύτερη από ολόκληρο το Μανχάταν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία δεν έχει σχέδια μόνο για την κατασκευή του αεροδρομίου, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή γύρω από αυτό. Στόχος είναι η δημιουργία της «πόλης του αεροδρομίου» που θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, γραφεία και καταστήματα.

Οι αρχιτέκτονες της Zaha Hadid έχουν προτείνει τρία εναλλακτικά σενάρια για το πως θα ενσωματωθούν οι γραμμές του τρένου – μετρό που θα το συνδέουν με την πόλη.

Ένα σημείο είναι που πραγματικά ξεχωρίζει από την αρχιτεκτονική πρόταση του Chapman Taylor και δεν είναι άλλο από το διάφανο θόλο πάνω από το αεροδρόμιο.

Οι αρχιτέκτονες του γραφείο Grimshaw πρότειναν να συμπεριληφθεί ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, που θα κάνει το αεροδρόμιο «κομμάτι» της πόλης.

Το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Foster and Partners προτείνει το αεροδρόμιο CPK να εκτείνεται σε δύο σταθμούς. Έναν που θα είναι σχεδιασμένος στο σχήμα ενός κλειδιού και έναν άλλο σε σχήμα «Χ».

Σε αυτή την περίπτωση, οι δύο σταθμοί του αερολιμένα θα συνδέονται μεταξύ τους με ένα υπόγειο και υπέργειο σύστημα μεταφορών.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.