Διεθνή
14-03-2019 | 13:46

Αυτές είναι οι 5 χώρες με τους πιο υγιείς συνταξιούχους του κόσμου

Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 χώρες με τους πιο υγιείς συνταξιούχους του κόσμου

Δείτε ποιες είναι οι πέντε χώρες με τους πιο υγιείς ηλικιωμένους που δεν έχουν τα θέματα υγείας που συνήθως έχουν οι άνθρωποι 65 ετών.

Τις πέντε χώρες με τους πιο υγιείς συνταξιούχους του κόσμου αποκαλύπτει η νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διεθνές ιατρικό περιοδικό The Lancet Public Health.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, η υγεία των ηλικιωμένων ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό σε όλο τον κόσμο, τόσο πολύ που υπάρχει ένα 30ετές χάσμα μεταξύ των χωρών με την μεγαλύτερη και την μικρότερη ηλικία.

Για να καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα, οι συντάκτες της μελέτης εξέτασαν 92 προβλήματα υγείας που εντείνονται με το πέρασμα του χρόνου σε 195 χώρες, συμπεριλαμβανομένων καρδιαγγειακών παθήσεων, χρόνιων αναπνευστικών προβλημάτων, νευρολογικών διαταραχών και κοινών τραυματισμών.

Δείτε ποιες είναι οι πέντε χώρες με τους πιο υγιείς ηλικιωμένους που δεν έχουν τα θέματα υγείας που συνήθως έχουν οι άνθρωποι 65 ετών:

Ελβετία: 76,1 ετών

Παρότι η ηλικία είναι η ίδια με την Ιαπωνία, οι ηλικιωμένοι στην Ελβετία παίρνουν την πρώτη θέση, επειδή οι ηλικιωμένοι Ιάπωνες φαίνεται να έχουν ελαφρώς πιο επιβαρυμένη υγεία από τους ηλικιωμένους στην Ελβετία, σύμφωνα με τον Τζο Ντίλεμαν, καθηγητή στο Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας (IHME) της Ουάσινγκτον.

Ιαπωνία: 76,1 ετών

Με μικρή διαφορά η Ιαπωνία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση αυτής της λίστας, την ώρα που οι άνθρωποι στην «κοντινή» Παπούα Νέα Γουινέα φτάνουν μόλις στην ηλικία των 46 και ήδη εμφανίζουν τα συνήθως έντονα προβλήματα υγείας των ηλικιωμένων.

Γαλλία: 76 ετών

Και στην Γαλλία όμως, η οποία βρίσκεται στο νούμερο τρία της λίστας, οι συνταξιούχοι φτάνουν στην ηλικία των 76 για να εμφανίσουν τα χαρακτηριστικά και τα προβλήματα υγείας από τα οποία συνήθως πάσχει ένας τυπικός 65χρονος.

Σιγκαπούρη: 76 ετών

Στο νούμερο τέσσερα της λίστας, οι άνθρωποι στη Σιγκαπούρη φτάνουν στην ηλικία των 76 για να εμφανίσουν τα χαρακτηριστικά και τα προβλήματα υγείας που εμφανίζονται συνήθως στους 65χρονους, ξεπερνώντας τον μέσο όροκατά 11 χρόνια.

Κουβέιτ: 75,3 ετών

Στο νούμερο πέντε της λίστας, οι άνθρωποι στο Κουβέιτ φτάνουν στην ηλικία των 75, 3 για να εμφανίσουν τα χαρακτηριστικά και τα προβλήματα υγείας που εμφανίζονται συνήθως, κατά μέσο όρο, σε ηλικία 65.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.