Αποφασίσαμε να έρθουμε... σπίτι σας

insider
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Το γνωστό ερώτημα «τι θα φάμε σήμερα», έχει κι αυτό αλλάξει στις ταραχώδεις ημέρες που ζούμε. Η αλλαγή των αντιλήψεων περί διατροφής σε ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα του πληθυσμού, αλλά και το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο τιμών που βρίσκονται σήμερα τα περισσότερα είδη διατροφής στα ράφια του σούπερ μάρκετ, είναι σαφές oτι έχουν δώσει μια νέα υπόσταση στο ερώτημα.

Προς το παρόν τουλάχιστον, τα προϊόντα διατροφής που χρησιμοποιούμε ξεκινάνε από το χωράφι, τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τη θάλασσα. Στους χώρους αυτούς τα τελευταία χρόνια γίνονται μικρές επαναστάσεις, άλλοτε με πολύ θόρυβο άλλοτε αθόρυβα. Η γεωργία ακριβείας, οι αλλαγές στην Αγροτική Πολιτική, οι ανερχόμενες ανάγκες βιωσιμότητας στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, η σταδιακή εγκατάλειψη των χωριών από ντόπιους και αλλοδαπούς εργάτες είναι μερικές από αυτές.

Αντίθετα, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος στην όχι και πολύ μακρινή μας Ουκρανία εισέβαλαν βίαια στη ζωή μας αλλά και την τσέπη μας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι τιμές των προϊόντων διατροφής σήμερα, δεν έχουν καμία σχέση με αυτές πριν 24 μήνες. Επιπλέον, η δυναμική τους αύξηση, προβληματίζει ιδιαίτερα και τις δημοσιονομικές αλλά και τις νομισματικές αρχές σε εθνικό και Κοινοτικό επίπεδο. Τα προβλήματα φαίνεται ότι είναι δυσεπίλυτα και κυρίως απαιτούν χρόνο και συνέπεια για να λυθούν.

Προκάλεσε εντύπωση, ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές, τα σχετικά θέματα αν και «καίνε τον μέσο πολίτη» δεν αποτέλεσαν αντικείμενο διαλόγου και αντιπαράθεσης μεταξύ κομμάτων και υποψηφίων, ακόμη και σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές, όπως οι πεδινές ζώνες της χώρας που παράγουν τους μεγάλους όγκους και έχουν τους πιο δυναμικούς αγρότες μας.

Εμείς εδώ στο insider.gr φροντίσαμε όλο αυτό το διάστημα να σας ενημερώνουμε για τα μεγάλα τουλάχιστον θέματα και τις επιπτώσεις τους. 

Η εξέλιξη όμως των πραγμάτων στο μέλλον, φαίνεται ότι θα είναι έντονη και επίπονη για παραγωγούς, καταναλωτές και ασκούντες πολιτική. 

Έτσι, οδηγηθήκαμε στην δημιουργία μιας ξεχωριστής ενότητας για το θέμα με τίτλο «Αγροτική Οικονομία και Διατροφή», βλέποντας ότι η σημασία των σχετικών θεμάτων στην ειδησεογραφία αλλά και το ενδιαφέρον του αναγνώστη αυξάνεται ραγδαία.

Στην ενότητα αυτή, θα σας μεταφέρονται ειδήσεις, σχόλια και αναλύσεις για όλα τα τρέχοντα σχετικά θέματα, «από το Χωράφι στο Ράφι», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται τελευταία. 

Η ενότητα αυτή θα εμφανίζεται στον δικό της χώρο, ευδιάκριτα ώστε να μπορεί ο κάθε ένας που ενδιαφέρεται για τα θέματά της να «φτάνει» αμέσως σ' αυτή, ελπίζοντας ότι αυτό θα μπορεί να το κάνει τόσο με το τηλέφωνό του (smartphone) όσο και από το κομπιούτερ του γραφείου ή του σπιτιού του. Η ενότητα αυτή είναι στην διάθεσή σας από την Τετάρτη το πρωί.

Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση.

* Το Insider.gr θα ήταν υπόχρεο στους αναγνώστες της στήλης «Αγροτική Οικονομία και Διατροφή» για κάθε υπόδειξη που θα μπορούσε να βελτιώσει την προσβασιμότητα της στήλης αυτής.

Όλες οι ειδήσεις

21:39

Τουρκία: Κατάρριψη drone που πλησίαζε τον εναέριο χώρο από τη Μαύρη Θάλασσα

21:25

Έγραψε ιστορία ο Έλον Μασκ: Πρώτος άνθρωπος με πλούτο 600 δισ. δολαρίων

21:10

ΗΠΑ: Οι εκτελέσεις αυξάνονται, η στήριξη στη θανατική ποινή μειώνεται

21:05

Θεοδωρικάκος: Η προσπάθεια για να τιθασευθεί το κόστος ζωής πρέπει να είναι συνεχής

20:54

Μερτς: 5 προϋποθέσεις για ενδεχόμενης συμφωνίας για Ουκρανία - Νέο μήνυμα Ζελένσκι

20:43

Δημοσκόπηση Alco: Το 78% θεωρεί δικαιολογημένες τις αγροτικές κινητοποιήσεις - Πρώτη η ΝΔ

20:32

Χάνει και το ορόσημο των 86.000 δολαρίων το Bitcoin με πτώση 3%

20:29

ΚΕΔΕ: Συμβολικό «λουκέτο» την Τρίτη στους δήμους όλης της χώρας

20:20

Αγρότες: Ευρωπαϊκό μέτωπο κατά των εισαγωγών από Λατινική Αμερική

20:12

Κάλας: Όλοι γνωρίζουμε ότι το Ντονμπάς δεν είναι το τέλος του παιχνιδιού για τον Πούτιν

20:01

Γεράρδος (Πρόεδρος ΣΕΛΠΕ): Στην Ευρώπη χτίζεται παράλληλο εμπόριο χωρίς κανόνες

20:01

ΕΣΑ: Το τέλος των τριών ευρώ δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών

19:52

Δ. Τσιόδρας: Η εκλογή Πιερρακάκη είναι νίκη σε τρία επίπεδα - της Ελλάδας, της Ευρώπης, του ΕΛΚ

19:50

Η Ικτίνος ολοκληρώνει τη συμφωνία για το ακίνητό της στη Σητεία, ενισχύοντας σημαντικά το τουριστικό αποτύπωμα της Κρήτης

19:47

Άνοδος στις ευρωαγορές - Πιέσεις σε φαρμακευτικό και αμυντικό κλάδο

19:40

Ομόλογο Aktor: Υπερκάλυψη κατά 3,15 φορές - Στο 4,7% η τελική απόδοση

19:28

Το FBI απέτρεψε βομβιστική επίθεση στο Λος Άντζελες

19:15

Θεοδωρικάκος: Aσφαλής, παραγωγική και ισχυρή χώρα το όραμά μας για την Ελλάδα του 2030

19:14

Αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους οι αγρότες μετά τις δηλώσεις Τσιάρα - Τι εξετάζεται

19:08

ΗΠΑ: Το 90% των ζητημάτων Ρωσίας - Ουκρανίας έχει επιλυθεί

19:02

Δήμας: Ένταξη του τμήματος Κίσσαμος - Χανιά στη σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ

18:58

Προς ιστορικό ρεκόρ η μετοχή της Tesla μετά από 12 μήνες

18:54

Aegean: Νέο μέλος του ΔΣ ο Γεώργιος Χριστόπουλος

18:47

Ζελένσκι: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ δεν ήταν εύκολες, αλλά ήταν παραγωγικές

18:46

Ideal Holdings: Στις 12 Ιανουαρίου η Έκτακτη ΓΣ για επιστροφή 8,4 εκατ. ευρώ στους μετόχους

18:40

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει την ανακαίνιση του Παναθηναϊκού Σταδίου

18:34

BC Partners: «Κλειδώνει» το deal των 800 εκατ. ευρώ για Fortidia

18:33

Γαλλία: Η Γερουσία ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2026

18:26

Jumbo: Έναρξη διαδικασιών απορρόφησης της θυγατρικής «HERALD GREECE 2»

18:20

Ουκρανία: Έπληξε ρωσικές μονάδες επεξεργασίας φυσικού αερίου και καυσίμων για πυραύλους

gazzetta
gazzetta reader insider insider