Μπάνκμαν-Φριντ (FTX): Από «βασιλιάς» των crypto, σε κακόφημη φυλακή στο Μπρούκλιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάνκμαν-Φριντ (FTX): Από «βασιλιάς» των crypto, σε κακόφημη φυλακή στο Μπρούκλιν
Οι δικηγόροι της Μάξγουελ συνέκριναν τις συνθήκες εκεί με τη φυλάκιση του Χάνιμπαλ Λέκτερ στην ταινία του 1991 «Σιωπή των Αμνών». 

O Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ οδηγείται σε φυλακή του Μπρούκλιν, όπου διάσημοι κρατούμενοι από την Γκιλέιν Μάξγουελ έως τον πρώην πρόεδρο της Ονδούρας έχουν παραπονεθεί για τις κακές της συνθήκες, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο δικαστής Λιούις Κάπλαν ανακάλεσε την εγγύηση του Μπάνκμαν-Φριντ, αφού διαπίστωσε ότι προσπάθησε να χειραγωγήσει μάρτυρες τουλάχιστον δύο φορές και θα περάσει το χρόνο μέχρι τη δίκη του στις 2 Οκτωβρίου σε κέντρο κράτησης του Μπρούκλιν, μακριά από το πολυτελές θέρετρο στις Μπαχάμες όπου έζησε μέχρι τη σύλληψή του και την έκδοσή του τον Δεκέμβριο του 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο 30χρονος Mπάνκμαν-Φριντ κατηγορείται ότι διέπραξε απάτη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ειδικότερα, κατηγορείται πως υπεξαίρεσε κεφάλαια από τις καταθέσεις των πελατών του, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια, αγορές ακινήτων, πολιτικές δωρεές, αλλά και να ενισχύσει το hedge fund του ομίλου, Alameda Research.

Ο «γκουρού» των κρυπτονομισμάτων κατηγορείται από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για πολυετές σχέδιο εξαπάτησης επενδυτών, στο οποίο χάθηκαν πάνω από 1,8 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι ο άλλοτε πανίσχυρος δισεκατομμυριούχος συνελήφθη στις Μπαχάμες. Σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Μπάνκμαν-Φριντ άντλησε πάνω από 1,8 δισ. δολάρια από επενδυτές και απέκρυψε την έκταση των σχέσεων ανάμεσα στην FTX και την Alameda Research, την οποία ο ίδιος είχε ιδρύσει.

Στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν γίνει καταγγελίες για ελλείψεις προσωπικού, διακοπές ρεύματος ακόμα και σκουλήκια στο φαγητό των κρατουμένων για τις φυλακές του Μπρούκλιν. Μάλιστα, στα τέλη του 2019, μια πυρκαγιά διέκοψε τον φωτισμό και την θέρμανση για μέρες ενώ η θερμοκρασία έπεσε σχεδόν στους -18 βαθμούς Κελσίου.

Οι δικηγόροι της Μάξγουελ συνέκριναν τις συνθήκες εκεί με τη φυλάκιση του Χάνιμπαλ Λέκτερ στην ταινία του 1991 «Σιωπή των Αμνών». Η εν λόγω φυλακή η οποία φιλοξενεί επί του παρόντος 1.608 κρατούμενους, στεγάζει κρατούμενους που περιμένουν να δικαστούν στη Νέα Υόρκη, αφού το Σωφρονιστικό Κέντρο του Μανχάταν έκλεισε το 2021 για βελτιώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Embraer: «Άλμα» 20% στα καθαρά κέρδη στο β' τρίμηνο

Mastercard: Αγοράζει μερίδιο $5,2 δισ. στο fintech της MTN

Στην Αυστρία το ακριβότερο παγωτό της Ευρώπης - Η παραγωγή ανά χώρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider