Υπό διερεύνηση η Binance στη Γαλλία για ξέπλυμα χρήματος και παράνομη αναζήτηση πελατών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπό διερεύνηση η Binance στη Γαλλία για ξέπλυμα χρήματος και παράνομη αναζήτηση πελατών
Pροκαταρκτική έρευνα η οποία θα αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες της Binance σχετικά με παράνομη αναζήτηση πελατών αλλά και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ξεκίνησε η εισαγγελία του Παρισιού.

Εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα η οποία θα αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες της Binance σχετικά με παράνομη αναζήτηση πελατών αλλά και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ξεκίνησε η αρμόδια αρχή του Παρισιού, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα εγχώριων μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Reuters, η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας θέτει στο στόχαστρο το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως σημειώνοντας πως «η έρευνα αφορά, αφενός, τη μη εξουσιοδοτημένη παροχή υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων και αφετέρου το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Binance ανέφερε πως οι «οι επιτόπιες έρευνες από ρυθμιστικές αρχές και επιθεωρητές αποτελούν μέρος των υποχρεώσεων που πρέπει να τηρούν όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», επιβεβαιώνοντας πως μία τέτοια έρευνα πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τις γαλλικές αρχές».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως η Binance αποχωρεί από την ολλανδική αγορά, καθώς αφού απέτυχε να πείσει την ολλανδική ρυθμιστική αρχή να εκδώσει άδεια παροχής υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (VASP).

Σύμφωνα με το Coindesk, από τις 17 Ιουλίου και μετά, οι πελάτες της Binance στην Ολλανδία θα μπορούν μόνο να κάνουν αναλήψεις από τα χρήματα που έχουν στην πλατφόρμα της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Ο Μπρετόν καλεί τις χώρες να αποκλείσουν τις κινεζικές Huawei και ZTE από τα δίκτυα 5G

Βρετανία: «Πράσινο φως» στην εξαγορά της iRobot από την Amazon - Ράλι 19% για τη μετοχή

Meta: Σταματούν οι κανονισμοί παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

gazzetta
gazzetta reader insider insider