Κρυπτονομίσματα: Η Binance αποχωρεί από την Ολλανδία - Απέτυχε να πάρει άδεια λειτουργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Η Binance αποχωρεί από την Ολλανδία - Απέτυχε να πάρει άδεια λειτουργίας
Από τις 17 Ιουλίου οι πελάτες της Binance στην Ολλανδία θα μπορούν μόνο να κάνω αναλήψεις από τα χρήματα που έχουν στην πλατφόρμα της εταιρείας. 

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, αποχωρεί από την αγορά της Ολλανδίας αφού απέτυχε να πάρει άδεια λειτουργίας , αφού απέτυχε να πείσει την ολλανδική ρυθμιστική αρχή να εκδώσει άδεια παροχής υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (VASP).

Σύμφωνα με το Coindesk, από τις 17 Ιουλίου οι πελάτες της Binance στην Ολλανδία θα μπορούν μόνο να κάνω αναλήψεις από τα χρήματα που έχουν στην πλατφόρμα της εταιρείας.

«Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι η Binance αποχωρεί από την ολλανδική αγορά. .Αυτό δυστυχώς σημαίνει ότι από σήμερα δεν θα γίνονται δεκτοί νέοι χρήστες που κατοικούν στη χώρα. Από τις 17 Ιουλίου 2023, οι υφιστάμενοι χρήστες που διαμένουν στην Ολλανδία θα μπορούν να αποσύρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία μόνο από την πλατφόρμα Binance. Δεν θα είναι δυνατές περαιτέρω αγορές, συναλλαγές ή καταθέσεις. Ενθαρρύνουμε τους εν λόγω χρήστες να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα αποσύροντας περιουσιακά στοιχεία από τους λογαριασμούς τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Binance δήλωσε ότι βρίσκεται σε μια ολοκληρωμένη διαδικασία αίτησης εγγραφής ως πάροχος VASP με τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας.

«Παρόλο που η Binance διερεύνησε πολλές εναλλακτικές οδούς για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ολλανδίας σύμφωνα με τους ολλανδικούς κανονισμούς» αυτό δεν οδήγησε στην κατοχύρωση άδειας VASP στη χώρα.

Η εταιρεία ανέφερε ακόμα ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ολλανδικές ρυθμιστικές αρχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Προς επιδότηση 10 δισ. ευρώ στην Intel για εργοστάσιο ημιαγωγών

gazzetta
gazzetta reader insider insider