Ripple: Το «μπερδεμένο» νομικό πλαίσιο διώχνει τις crypto-εταιρείες από τις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ripple: Το «μπερδεμένο» νομικό πλαίσιο διώχνει τις crypto-εταιρείες από τις ΗΠΑ
Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων έχουν απειλήσει να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να στείλουν ένα μήνυμα στις αρχές ότι η χώρα μπορεί να χάσει μια βασική τεχνολογική καινοτομία.

«Φυγή» crypto-εταιρειών από τις ΗΠΑ αν δεν «ξεμπερδέψουν» το νομικό τους πλαίσιο, προβλέπει ο CEO της Ripple σε συνέντευξη του στο CNBC.

«Η Ευρώπη έχει πραγματικά προσφέρει ηγεσία και χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (...) την ανάπτυξη που βλέπετε (...) ακόμη και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σιγκαπούρη παρέχουν σαφήνεια σχετικά με το πώς θα ρυθμίσουν αυτά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε την Πέμπτη ο Brad Garlinghouse.

«Και αυτό επιτρέπει μέσω αυτών των κανόνων που επιτρέπουν στους επιχειρηματίες, τους επενδυτές, να συνεργάζονται εποικοδομητικά με τις ρυθμιστικές αρχές», συμπλήρωσε.

«Ειλικρινά, αυτός είναι ο λόγος που βλέπετε την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις να ρέουν σε άλλες επικράτειες – και σίγουρα η Ευρώπη ήταν σημαντικά ωφελούμενη από τη σύγχυση που επικρατεί στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Τα σχόλιά του έρχονται αφότου η εταιρεία παροχής υπηρεσιών blockchain ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αγόρασε την Metaco, μια ελβετική εταιρεία υπηρεσιών φύλαξης κρυπτονομισμάτων, σε μια εποχή που οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ καταπολεμούν σκληρά εταιρείες όπως η Ripple και το ανταλλακτήριο Coinbase.

Η εξαγορά της Metaco αναμένεται να επεκτείνει τη γκάμα προϊόντων της Ripple και να της επιτρέψει να έχει πρόσβαση σε μια ελκυστική πελατεία που περιλαμβάνει τη Citi και την BNP Paribas.

«Πιστεύουμε ότι η Metaco ταιριάζει απόλυτα, με όπου προσπαθούμε να αυξήσουμε τους πελάτες μας σήμερα», δήλωσε ο Garlinghouse.

Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων έχουν απειλήσει να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να στείλουν ένα μήνυμα στις αρχές ότι η χώρα μπορεί να χάσει μια βασική τεχνολογική καινοτομία.

Η Ripple αντιμετωπίζει αγωγή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η SEC κατηγόρησε τη Ripple, τον Garlinghouse και τον συνιδρυτή της εταιρείας, Chris Larsen, ότι παραβίασαν τον νόμο πουλώντας XRP χωρίς πρώτα να το εγγράψουν στην SEC. Το XRP είναι το κρυπτονόμισμα του δικτύου Ripple.

Όταν ρωτήθηκε για τη χρεοκοπία του γίγαντα των κρυπτονομισμάτων FTX, ο Garlinghouse είπε στη συνέντευξη ότι «αυτό που συνέβη στην FTX ονομάζεται απάτη» και «δεν αφορά συγκεκριμένα τα κρυπτονομίσματα».

«Πιστεύω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι οι ΗΠΑ έχουν μπερδέψει όσο το δυνατόν περισσότερο ως προς το ποιοι είναι οι κανόνες του δρόμου για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Όπως περιγράψατε, η SEC των ΗΠΑ ήταν πραγματικά στην πρώτη γραμμή αυτής της σύγχυσης», δήλωσε ο Garlinghouse.

«Δυστυχώς, αυτό ενθάρρυνε εταιρείες όπως η Ripple να επενδύσουν περισσότερο εκτός των ΗΠΑ», δήλωσε ο Garlinghouse, προσθέτοντας ότι το 95% των πελατών της Ripple είναι εκτός ΗΠΑ και οι περισσότερες από τις προσλήψεις της Ripple φέτος θα είναι εκτός των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βγάζω 100.000 ευρώ ετησίως και δουλεύω 8 ώρες την εβδομάδα» - Η λύση 24χρονης barista

Πώς βλέπουν στο Βερολίνο τις «παράλληλες» κάλπες στην Ελλάδα και την Τουρκία

Με πόσα χρήματα μπαίνετε στο πλουσιότερο 1% στον πλανήτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider