Κρυπτονομίσματα: Η αμερικανική Ripple εξαγόρασε την ελβετική Metaco για 250 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Η αμερικανική Ripple εξαγόρασε την ελβετική Metaco για 250 εκατ. δολάρια
Η Metaco παράγει τεχνολογικό εξοπλισμό που επιτρέπει στους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται τα ψηφιακά assets

Η αμερικανική εταιρεία κρυπτονομισμάτων Ripple ανακοίνωσε την εξαγορά της τεχνολογικής εταιρείας Metaco με έδρα την Ελβετία, σε ένα deal αξίας 250 εκατ. δολαρίων.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω των αντιθέσεων που έχουν εκφράσει οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά των crypto για το ρυθμιστικό πλαίσιο που αντιμετωπίζουν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, η Metaco παράγει τεχνολογικό εξοπλισμό που επιτρέπει στους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται τα ψηφιακά assets. Έχει πελάτες όπως η Citi, η BNP Paribas και ο ψηφιακός βραχίονας της Societe Generale.

Target: Λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις έσοδα και κέρδη - Οριακή αύξηση των δαπανών από τους Αμερικανούς καταναλωτές

Ο CEO της Ripple, Μπραντ Γκάρλινγκχαουζ, ανέφερε σε δήλωση του πως αναμένει αύξηση της ζήτησης από τους θεσμικούς επενδυτές για την υπηρεσίες των crypto.

Αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τις ΗΠΑ, είπε πως «οι κανόνες που έχουμε σε άλλες αγορές -συγκριτικά με τις ΗΠΑ- είναι καθαροί. Αυτή η διαύγεια επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επενδύσουν» τόνισε.

Η Ripple είναι το 6ο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Σημειώνεται πως το 2020 βρέθηκε αντιμέτωπη με μήνυση από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) διότι παραβίασε τους νόμους περί προστασίας των επενδυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βελτιωμένη πρόταση από το Κατάρ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ράλι για τη μετοχή

«Επέστρεψαν οι ξένοι επενδυτές» - Σε υψηλό σχεδόν 33 ετών οι μετοχές στην Ιαπωνία

gazzetta
gazzetta reader insider insider