ΗΠΑ: Η Binance αντιμετωπίζει δικαστική έρευνα για πιθανές παραβιάσεις των ρωσικών κυρώσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Binance αντιμετωπίζει δικαστική έρευνα για πιθανές παραβιάσεις των ρωσικών κυρώσεων
Ήδη το ανταλλακτήριο crypto βρισκόταν σε συζητήσεις με το υπ. Δικαιοσύνης για να επιλύσει προηγούμενες καταγγελίες, ότι χρησιμοποιήθηκε για την αποφυγή κυρώσεων κατά του Ιράν.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διερευνά εάν η Binance χρησιμοποιήθηκε παράνομα για να αφήσει Ρώσους να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις και να διακινήσουν χρήματα μέσω του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, αναφέρει το Bloomberg σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η έρευνα του τμήματος εθνικής ασφάλειας του υπουργείου Δικαιοσύνης εξετάζει εάν η Binance ή στελέχη της εταιρείας παρέκαμψαν τις κυρώσεις που σχετίζονται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφεραν πέντε άτομα που γνωρίζουν το θέμα και ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Η Binance βρισκόταν σε συζητήσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης για να επιλύσει προηγούμενες καταγγελίες ότι το ανταλλακτήριο crypto χρησιμοποιήθηκε για την αποφυγή κυρώσεων κατά του Ιράν πριν τεθούν σε εφαρμογή ισχυροί έλεγχοι συμμόρφωσης, ανέφερε άλλο πρόσωπο με γνώση του θέματος.

Από την πλευρά της, η Binance ανέφερε σε δήλωση ότι η εταιρεία συμμορφώνεται πλήρως με όλες τις αμερικανικές και διεθνείς οικονομικές κυρώσεις. «Η πολιτική μας επιβάλλει μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής σε διπλές εγγραφές, ανώνυμες ταυτότητες και σκοτεινές πηγές χρημάτων», πρόσθεσε στην ανακοίνωση της η Binance.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider