Κρούγκμαν: Στροφή στον χρυσό έναντι του bitcoin μετά τα σκάνδαλα στα crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρούγκμαν: Στροφή στον χρυσό έναντι του bitcoin μετά τα σκάνδαλα στα crypto
Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 65% από τον Νοέμβριο του 2021, ενώ διολίσθησε σχεδόν 38% τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο Πολ Κρούγκμαν εκτιμά πως ορισμένοι επενδυτές μπορεί να εγκαταλείψουν το bitcoin έναντι του χρυσού καθώς τα σκάνδαλα με τα crypto αμαυρώνουν την εμπιστοσύνη που έχει οικοδομηθεί.

Ειδικότερα, ο νομπελίστας οικονομολόγος σημείωσε ότι οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου ήταν πολύ πιο σταθερές από το bitcoin τον περασμένο χρόνο, παρόλο που και τα δύο είχαν τα κάτω τους, καθώς κλιμακώνεται ο πληθωρισμός και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυξάνει επιθετικά τα επιτόκια.

Σε ένα άρθρο των New York Times, ο 70χρονος σημειώνει πως τα crypto έχουν αντέξει στις κρίσεις από τους ενθουσιασμένους νέους που χρησιμοποιούν την τεχνολογία σε συνδυασμό με την ελευθεριακή προσέγγιση που κυριαρχεί για το χρήμα.

«Ωστόσο, οι επενδυτές δείχνουν συνεχώς λιγότερη εμπιστοσύνη στην μοδάτη “τεχνοφλυαρία”», επισημαίνει και προειδοποιεί πως τα «σκαμπανεβάσματα» της αγοράς και τα σκάνδαλα, υποχρεώνουν ορισμένους να στραφούν στα «παραδοασιακά» περιουσιακά στοιχεία, όπως ο χρυσός.

Έχει υποστηρίξει και στο παρελθόν ότι το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα είναι άχρηστα, ανούσια και η μόνη αξία που έχουν είναι αποτέλεσμα της κερδοσκοπίας και της φρενίτιδας ορισμένων επενδυτών.

«Σε τελική ανάλυση, το bitcoin έχει χάσει περισσότερα από τα δύο τρίτα της αξίας του από την κορύφωσή του στα τέλη του 2021, και πολλές υπερδιαφημισμένες μετοχές όπως η Tesla έχουν πέσει, αλλά ο χρυσός κρέμεται εκεί, κρατώντας με την τιμή σχεδόν σταθερή από το 2020», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με περιουσία σχεδόν 1 τρισ. δολάρια οι 25 πιο γενναιόδωροι Αμερικανοί - Φαβορί και προσθήκες

FBI: Χάκερς που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα πίσω από την crypto-κλοπή 100 εκατ. δολ.

Ρουμπινί για crypto: Το 99,99% είναι απάτη και προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας

gazzetta
gazzetta reader insider insider