Πανέτα (ΕΚΤ): Τα κρυπτονομίσματα δεν ωφελούν την οικονομία ή την κοινωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πανέτα (ΕΚΤ): Τα κρυπτονομίσματα δεν ωφελούν την οικονομία ή την κοινωνία
Τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται στη χρηματοδότηση εγκληματικών πράξεων και στην φοροαποφυγή, ανέφερε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Την άποψη πως τα κρυπτονομίσματα δεν ωφελούν την κοινωνία ή την ευρύτερη οικονομία εξέφρασε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φάμπιο Πανέτα.

Μιλώντας σε διάλεξη από τη Ρώμη, ο Πανέτα είπε πως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το ότι τα κρυπτονομίσματα συμβάλουν χρήσιμα στην κοινωνία ή στην οικονομία.

Δεν χρησιμοποιούνται γενικά για πληρωμές λιανικής ή χονδρικής, δεν τροφοδοτούν την κατανάλωση ή τις επενδύσεις και δεν παίζουν κάποιο ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» συμπλήρωσε το στέλεχος της ΕΚΤ.

Αρκετοί θεσμικοί οργανισμού, μεταξύ αυτών και η ευρωτράπεζα, έχουν αρχίσει τον σχεδιασμό δικών τους ψηφιακών νομισμάτων, ώστε να διατηρήσουν την επαφή τους με τις τεχνολογικές εξελίξεις, μετέδωσε το Bloomberg.

Ωστόσο, ο Πανέτα επέκρινε τα κρυπτονομίσματα για το ρόλο τους «στις τεράστιες ποσότητες μόλυνσης που είναι επιβλαβές για τον περιβάλλον», ενώ ανέφερε πως αυτά χρησιμοποιούνται στη χρηματοδότηση εγκληματικών πράξεων και στην φοροαποφυγή.

«Ως σύνολο, είναι δύσκολο να δεις κάτι που να δικαιολογεί την ύπαρξη των κρυπτονομισμάτων στο χρηματοοικονομικό γίγνεσθαι» τόνισε ο Πανέττα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα κρυπτονομίσματα είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για selloff το 2022, λένε οι διαχειριστές κεφαλαίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider