Με το Ether και το Bitcoin σε ιστορικά υψηλά, η αγορά των crypto ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το Ether και το Bitcoin σε ιστορικά υψηλά, η αγορά των crypto ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια
Η αγορά κρυπτονομισμάτων τετραπλασιάστηκε στην αξία της από το τέλος του 2020, καθώς οι επενδυτές έχουν γίνει πιο άνετοι με καθιερωμένα token και δίκτυα όπως το Ethereum και το Solana συνεχίζουν να αναβαθμίζονται και να αναπτύσσουν νέες λειτουργίες. Ο ενθουσιασμός για τις δυνατότητες της DeFi και των NFT αυξάνεται και τα memecoins όπως το Dogecoin και το Shiba Inu συνεχίζουν να προσελκύουν την προσοχή.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων αξίζει πλέον περισσότερα από 3 τρισ. δολάρια, μετά από τα αλλεπάλληλα πρόσφατα ράλι των κορυφαίων κρυπτονομισμάτων, Ether και Βitcoin αλλά και την αυξανόμενη προσοχή που κατακτούν altcoins όπως το Dogecoin και το Shiba Inu.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων έφτασε τα 3,01 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με την τιμολόγηση του CoinGecko. Το τρίτο και το τέταρτο μεγαλύτερο token, το Binance Coin και το Solana, έχουν προσθέσει περισσότερο από 20% τις τελευταίες επτά ημέρες. Και τα επτά μεγαλύτερα νομίσματα σημείωσαν άνοδο την τελευταία εβδομάδα.

Το Bitcoin αυξήθηκε έως και 5,5% τη Δευτέρα στα 66.339 δολάρια, πλησιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των περίπου 67.000 δολαρίων. Το Ether ανέβηκε έως και 3% σε νέο υψηλό των 4.768 δολαρίων.

Φυσικά, τα crypto είναι γνωστά για την αστάθεια τους. Την τελευταία φορά που το Bitcoin έφτασε σε αυτά τα επίπεδα, υποχώρησε κατόπιν αρκετές χιλιάδες δολάρια και έχει υποστεί πολλαπλές διορθώσεις που το μείωσαν κατά το ήμισυ ή περισσότερο. Άλλα νομίσματα είναι ακόμη πιο ευμετάβλητα -- τα memecoins ταλαντεύονται άγρια κατά καιρούς - και οι απάτες και τα hacks συμβαίνουν με μια σχετική συχνότητα.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων τετραπλασιάστηκε περίπου από το τέλος του 2020, καθώς οι επενδυτές έχουν γίνει πιο άνετοι με καθιερωμένα token και δίκτυα όπως το Ethereum και το Solana συνεχίζουν να αναβαθμίζονται και να αναπτύσσουν νέες λειτουργίες. Ο ενθουσιασμός για τις δυνατότητες της DeFi και των NFT αυξάνεται και τα memecoins όπως το Dogecoin και το Shiba Inu συνεχίζουν να προσελκύουν την προσοχή.

Όλα δείχνουν ότι τα crypto διανύουν τον «χρυσό αιώνα» τους, με αναβαθμίσεις δικτύων σε βιώσιμη κατεύθυνση όπως του Ethereum, αλλά και γιατί ενισχύεται η θεσμική του διάσταση, με την απόφαση του CME να εισάγει για διαπραγμάτευση τα micro futures του ETH.

Tην ίδια στιγμή, η αγορά των crypto προβλέπει και αναμένει την εισαγωγή ενός ETF βασισμένου σε futures ΕΤΗ στις χρηματιστηριακές αγορές, ακολουθώντας το αντίστοιχο παράδειγμα του ETF με bitcoin futures της ProShares. Mάλιστα, σύμφωνα και με το Bloomberg, ένα ETF που βασίζεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ether μπορεί να ξεκινήσει ήδη από το α’ τρίμηνο του 2022, ξεπερνώντας την αναμενόμενη κυκλοφορία ενός ETF spot bitcoin, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αλλά και όσον αφορά μικρότερα νομίσματα, όπως δήλωσε στο Bloomberg, ο Mπεν Κάσελιν, επικεφαλής έρευνας και στρατηγικής στο ανταλλακτήριο crypto AAX: «Με τo Shiba και άλλα memecoins να έχουν αυξηθεί πρόσφατα και τη μετονομασία του Facebook σε Meta, το ενδιαφέρον για τα altcoin συνεχίζει να αυξάνεται».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται το ράλι των κρυπτονομισμάτων - Σε ιστορικό υψηλό το Ether

gazzetta
gazzetta reader insider insider