Βρετανία: Οι νεαροί επενδυτές δεν «ξέρουν» πως τα κρυπτονομίσματα δεν είναι ρυθμισμένη αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Οι νεαροί επενδυτές δεν «ξέρουν» πως τα κρυπτονομίσματα δεν είναι ρυθμισμένη αγορά
Bitcoin
Την Δευτέρα, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δήλωσε πως η Robinhood και άλλες online εταιρείες του κλάδου παρουσιάζουν τις επενδύσεις σαν παιχνίδι για να παρακινήσουν τη δραστηριότητα των χρηστών. 

Οι περισσότεροι επενδυτές κρυπτονομισμάτων κάτω από την ηλικία των 40 δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως είναι ένα προϊόν που δεν έχει ρυθμιστεί, σύμφωνα με τον ημι-κυβερνητικό φορέα Financial Conduct Authority (FCA) στη Βρετανία. Μάλιστα σε έκθεση του φορέα φαίνεται πως το 69% των crypto επενδυτών πιστεύουν το αντίθετο.

Σύμφωνα με το CNBC, η σχετική έρευνα δείχνει πως τα 3/4 των νεότερων σε ηλικία επενδυτών οδηγούνται από τον «ανταγωνισμό» με φίλους και οικογένειαόσον αφορά στις αγορές κρυπτονομισμάτων ή άλλα προϊόντα υψηλού ρίσκου, όπως ξένα νομίσματα και «crowdfunding».

Την ίδια ώρα, το 68% των συμμετεχόντων στην έρευνα συγκρίνει τις επενδύσεις σε τέτοιου είδους assets με τον τζόγο, αναφέρει η FCA. Παράλληλα, πάνω από το μισό (58%) των συμμετεχόντων δήλωσε πως στράφηκαν σε αυτές τις επενδύσεις όταν άκουσαν σχετικές πληροφορίες σε ειδήσεις και κοινωνικά δίκτυα.

Την Δευτέρα, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δήλωσε πως η Robinhood και άλλες online εταιρείες του κλάδου παρουσιάζουν τις επενδύσεις σαν παιχνίδι για να παρακινήσουν τη δραστηριότητα των χρηστών.

Παράλληλα, μήνυμα προς τους χρήστες και τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων έστειλε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, προειδοποιώντας τους για τις ευθύνες που έχουν για τη χρησιμοποίηση των κρυπτονομισμάτων σε παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες, όπως η χρήση τους για λύτρα σε κυβερνοεπιθέσεις.

Ενώ στην αρχή του 2021, η FCA προειδοποίησε τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων πως θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να χάσουν όλες τους τις επενδύσεις.

Φωτογραφία @AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ΗΠΑ επιμένουν κατά της χρήσης των κρυπτονομισμάτων ως μέσου αποφυγής των επίσημων κυρώσεων 

Η Coinbase καταθέτει δικό της σχέδιο για έλεγχο της αγοράς κρυπτονομισμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider