Κρυπτονομίσματα
19-10-2021 | 13:28

Bitcoin: Μια «ανάσα» από το ρεκόρ - Εν αναμονή για την έναρξη διαπραγμάτευσης του ETF της ProShares

Newsroom
Μοιράσου το
Bitcoin: Μια «ανάσα» από το ρεκόρ - Εν αναμονή για την έναρξη διαπραγμάτευσης του ETF της ProShares
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το bitcoin έφτασε σε υψηλό έξι μηνών και είναι σε απόσταση «αναπνοής» από την κορυφή όλων των εποχών την Τρίτη, καθώς οι traders βασίζονται στο ότι η αναμενόμενη εισαγωγή του αμερικανικού ETF στο χρηματιστήριο θα μπορούσε να αυξήσει τις επενδυτικές ροές στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, αυξήθηκε έως και 1,5% στα 62,991 δολάρια, το υψηλότερο από τα μέσα Απριλίου και κοντά στο ρεκόρ των 64,895 δολαρίων. 

Γνωστό σε όλη τη 13χρονη «ζωή» του για τη μεταβλητότητά του, το bitcoin αυξήθηκε κατά περίπου 40% αυτόν τον μήνα με την ελπίδα ότι η έλευση των bitcoin ETF - θα φέρει στην αγορά των crypto δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία διαχειρίζονται συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλοι μεγάλοι επενδυτές.

To Bitcoin Strategy ETF της ProShares αναμένεται να εισαχθεί την Τρίτη στη Wall Street με τον τίτλο BITO, υπό την προϋπόθεση ότι η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δεν έχει αντίρρηση.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι το ETF θα απλοποιήσει επίσης την πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα για τους ιδιώτες επενδυτές.

Ωστόσο, άλλοι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι το ETF δεν θα επενδύσει άμεσα σε bitcoin - μάλλον σε bitcoin futures στο Σικάγο - και επομένως οι άμεσες επιπτώσεις στις ροές μπορεί να είναι περιορισμένες.

Εικόνα

Τα Crypto ETFs ξεκίνησαν φέτος στον Καναδά και την Ευρώπη εν μέσω αυξημένου ενδιαφέροντος για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η VanEck και η Valkyrie είναι μεταξύ των διαχειριστών κεφαλαίων που «κυνηγούν» προϊόντα ETF που είναι εισηγμένα στις ΗΠΑ, αν και η Invesco διέκοψε τη Δευτέρα τα σχέδιά της για ένα futures ETF.

O Nasdaq ενέκρινε την Παρασκευή την καταχώριση του Valkyrie Bitcoin Strategy ETF και η Grayscale, ο μεγαλύτερος διαχειριστής ψηφιακών νομισμάτων στον κόσμο, σχεδιάζει να μετατρέψει το Grayscale Bitcoin Trust σε spot ETF bitcoin, ανέφερε το CNBC. Οι αναλυτές του Bloomberg προβλέπουν πως η εισαγωγή του ETF της Valkyrie θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα. 

Το ProShares ETF πρόκειται να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση του την Τρίτη μετά από περίοδο 75 ημερών κατά την οποία η SEC μπορούσε να αντιταχθεί στην εισαγωγή του.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Bitcoin πάνω από τα 60.000 δολάρια - Υψηλό 6μήνου για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα

Το Bitcoin ανοίγει μια εκρηκτική εβδομάδα για τις αγορές

Ξεπερνά τα 62.000 δολάρια το Bitcoin, εν αναμονή του ETF της Wall Street