Κρυπτονομίσματα: Εκατοντάδες miners «έκλεβαν» ρεύμα από κινέζικες κρατικές υπηρεσίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Εκατοντάδες miners «έκλεβαν» ρεύμα από κινέζικες κρατικές υπηρεσίες
Οι επαρχίες Ζετζιάνγκ και Τζιανγκσού άρχισαν πρόσφατα να στοχεύουν miners που κατανάλωναν πόρους κρατικών επιχειρήσεων, κυβερνητικών οργανισμών, πανεπιστημίων και ερευνητικών ινστιτούτων.

Η προσπάθεια της Κίνας να καταστείλει τα κρυπτονομίσματα έχει αποκαλύψει πως εκατοντάδες miners χρησιμοποιούσαν ηλεκτρική ενέργεια από δημόσια ιδρύματα, μια εξέλιξη που λαμβάνει χώρα καθώς η χώρα παλεύει με μια κρίση ενέργειας.

Οι επαρχίες Ζετζιάνγκ και Τζιανγκσού άρχισαν πρόσφατα να στοχεύουν miners που κατανάλωναν πόρους κρατικών επιχειρήσεων, κυβερνητικών οργανισμών και πανεπιστημίων και ερευνητικών ινστιτούτων, σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση και αναφορές στα μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το Bloomberg.

Στην επαρχία Τζιανγκσού διαπιστώθηκε ότι το ένα πέμπτο περίπου 4.500 διευθύνσεων IP που σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες «εξόρυξης» ανήκαν σε δημόσια ιδρύματα. Περίπου 260.000 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνονταν καθημερινά.

Οι miners συνήθως συνδέουν τον εξοπλισμό τους με υπηρεσίες cloud που ονομάζονται mining pools για να επαληθεύσουν συναλλαγές σε blockchains, επιτρέποντας την ανίχνευση των φυσικών τοποθεσιών τους. Αυτό οδηγεί τους ερευνητές σε επικοινωνία με τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας.

Η τοπική κυβέρνηση της Ζετζιάνγκ δημοσίευσε φωτογραφίες εξοπλισμού που κατασχέθηκε σε επιδρομές, προσθέτοντας ότι 184 διευθύνσεις IP ήταν ύποπτες για συμμετοχή σε παράνομη «εξόρυξη» εκμεταλλευόμενοι δημόσιους πόρους.

«Η ταχεία αναβάθμιση του εξοπλισμού mining και ο έντονος ανταγωνισμός στην υπολογιστική ισχύ οδήγησαν σε μαζική χρήση ενέργειας, η οποία είναι αντίθετη με τους στόχους για το πλαφόν και την ουδετεροποίηση του άνθρακα και εξουδετέρωσης του άνθρακα ολόκληρης της επαρχίας ως ενός σημαντικού εισαγωγέα ενέργειας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κρίση ηλεκτρικής ενέργειας που προκαλείται από έλλειψη άνθρακα έχει επηρεάσει μεγάλα τμήματα της Κίνας από τον περασμένο μήνα, προκαλώντας πτώση των προβλέψεων ανάπτυξης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Ενώ οι «ανθρακωρύχοι» καταναλώνουν πολύ ηλεκτρισμό, η ποσότητα που καταναλώνουν στο Τζιανγκσού έφτασε το 0,01% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τα δεδομένα του 2020. Οι δύο ανατολικές επαρχίες συνδυαστικά αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 16% του συνολικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Κίνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider