Κέβιν Ο' Λίρι: Ο επενδυτής θέλει να υπερδιπλασιάσει το ποσοστό των crypto στο portfolio του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέβιν Ο' Λίρι: Ο επενδυτής θέλει να υπερδιπλασιάσει το ποσοστό των crypto στο portfolio του
Προβλέπει ότι υπάρχουν «συμφέροντα τρισεκατομμυρίων δολαρίων που περιμένουν να ‘ανέβουν στο τρένο’» όταν οι αρχές εγκρίνουν τα κρυπτονομίσματα ως θεσμική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Ο διάσημος επενδυτής Κέβιν Ο’ Λίρι δήλωσε σε συνέντευξη του ότι θέλει τουλάχιστον να διπλασιάσει τα αποθέματά του σε κρυπτονομίσματα μέχρι το τέλος του 2021 και προβλέπει ότι «τρισεκατομμύρια δολάρια» θα μπορούσαν να εισρεύσουν στην αγορά εάν τα crypto γίνουν μια νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Ο επενδυτής του «Shark Tank» είχε πει στο παρελθόν ότι το bitcoin είναι «σκουπίδι», αλλά αργότερα άλλαξε γνώμη.

Ο Ο’ Λίρι, ο οποίος είναι πρόεδρος των O'Shares ETF, είπε ότι είναι bullish στα crypto και θέλει να τους διαθέσει περισσότερο «χώρο» στο προσωπικό του χαρτοφυλάκιο.

«Θέλω να αυξήσω την έκθεσή μου στα κρυπτονομίσματα - επί του παρόντος στο 3% - σε 7% μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε σύμφωνα με το CNBC.

Αλλά προσέθεσε επίσης ότι οι επενδυτές θέλουν οι αμερικανικές αρχές να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το νομικό πλαίσιο που αφορά στα crypto.

«Δεν θέλω να εμπλακώ στα κρυπτονομίσματα εάν η ρυθμιστική αρχή πει ότι δεν είναι εντάξει», είπε. «Δεν έχω την πολυτέλεια να είμαι οφσάιντ, δεν έχω την πολυτέλεια να είμαι μη συμμορφούμενος».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται στη διαδικασία επέκτασης των κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα, ακόμη και τώρα που περισσότερες χώρες νομιμοποιούν το bitcoin. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε το bitcoin ως νόμιμο χρήμα.

Ο Ο’ Λίρι είπε ότι αναμένει από τις αρμόδιες αρχές να αναγνωρίσουν θεσμικά τα κρυπτονομίσματα ως κατηγορία assets, αλλά δεν είναι σαφές πότε θα συμβεί αυτό. Πρόσθεσε επίσης ότι απουσιάζει και η συμβατή υποδομή σε σύγκριση με τα συστήματα των παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ωστόσο, προβλέπει ότι υπάρχουν «συμφέροντα τρισεκατομμυρίων δολαρίων που περιμένουν να ‘ανέβουν στο τρένο’» όταν οι ρυθμιστικές αρχές εγκρίνουν τελικά τα κρυπτονομίσματα ως θεσμική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Για το bitcoin συγκεκριμένα, εάν οι ρυθμιστικές αρχές επιτρέπουν στις εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να το αντιμετωπίζουν ως περιουσιακό στοιχείο και να εγκρίνουν κεφάλαια που διαπραγματεύονται με βάση το bitcoin στις ΗΠΑ, βλέπει «άλλο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια αξίας αγοράς» στο κρυπτονόμισμα.

«Δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, είναι η νέα κατηγορία assets», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider