Dogecoin: Νέο tweet του Έλον Μασκ απογειώνει την τιμή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dogecoin: Νέο tweet του Έλον Μασκ απογειώνει την τιμή
O Elon Musk στηρίζει το dogecoin
Ο Μασκ άφησε να εννοηθεί ότι το dogecoin θα μπορούσε να αναδειχθεί σε μέσο πληρωμών για τα οχήματα της Tesla.

Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι η Tesla θα σταματήσει να δέχεται bitcoin ως μέσο πληρωμών για τα αυτοκίνητά της, ο CEO Elon Musk άφησε να εννοηθεί ότι ένα άλλο κρυπτονόμισμα, το dogecoin, θα μπορούσε να αναδειχθεί σε κατάλληλο αντικαταστάτη.

«Εργαζόμαστε με τους προγραμματιστές του Doge για να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα του συστήματος συναλλαγών», τουίταρε ο Μασκ. «Πιθανώς να είναι υποσχόμενο».

Η τιμή του Dogecoin πήρε αμέσως την ανιούσα, μετά το πλήγμα που δέχτηκε η τιμή του bitcoin στον απόηχο της απρόσμενης ανακοίνωσης της Τετάρτης. Η κίνηση της Tesla να αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και να αποδεχτεί το νόμισμα ως μέσο πληρωμών αντιμετωπίστηκε εκείνη την εποχή ως ένδειξη της ολοένα και μεγαλύτερης θεσμικής αποδοχής του κρυπτονομίσματος.

Στο μεταξύ η Coinbase ανέφερε την Πέμπτη ότι θα εντάξει το dogecoin στην πλατφόρμα της τις επόμενες έξι έως οκτώ εβδομάδες. Πολλοί traders κρυπτονομισμάτων έχουν χρησιμοποιήσει την απαλλαγμένη από προμήθεια επενδυτική εφαρμογή Robinhood για να αγοράσουν το token. Η κίνηση της Coinbase θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του τζίρου συναλλαγών.

Αυτή την ώρα η τιμή του dogecoin ενισχύεται κατά 31,56% στα 0,44 δολάρια. Παραμένει, ωστόσο, περίπου 18% κάτω σε σχέση με το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 67 σεντς μόλις πριν από μία εβδομάδα.

Ενώ το bitcoin έχει θεωρηθεί από πολλούς ως δυνάμει επιλογή πληρωμών από τη σύλληψή του, το dogecoin θεωρήθηκε εν πολλοίς ένα αστείο. Το κρυπτονόμισμα γνώρισε, ωστόσο, θεαματική άνοδο από όταν ο Μασκ το υιοθέτησε ως meme και άρχισε να τουιτάρει σχετικά με αυτό νωρίτερα φέτος.

Αμέσως μετά την ανάρτηση του Μασκ η τιμή του dogecoin ενισχύθηκε από κάτω από 43 σεντς σε πάνω από 50 σεντς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider