Νέο Opel Corsa Hybrid: Yes of Corsa και στο leasing

Νικόλαος Γιαννούλας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο Opel Corsa Hybrid: Yes of Corsa και στο leasing
Opel Corsa Hybrid
Με υβριδική τεχνολογία 48 Volt για μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμου, το νέο Opel Corsa Hybrid αποτελεί την ιδανική επιλογή και για τους εταιρικούς πελάτες.

Με σχεδίαση «Bold & Pure», προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας, πλειάδα συστημάτων κίνησης για κάθε απαίτηση και γερμανική ποιότητα, δεν ήταν διόλου τυχαίο που το νέο Opel Corsa υποδέχτηκε το 2024 με τον τίτλο του Best Seller στην κατηγορία του.

Με στόχο να προσφέρει την ιδανική λύση σε κάθε απαίτηση, η Opel εξέλιξε και παρουσιάζει μια ακόμα εντυπωσιακή έκδοση του νέου Opel Corsa, με τεχνολογία 48Volt Hybrid, η οποία έρχεται να προστεθεί στην αμιγώς ηλεκτρική και σε αυτές με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Τα νέα στοιχεία του Opel Corsa Hybrid

Το Opel Corsa Hybrid διατηρεί την ιδιαίτερα αγαπημένη σχεδίαση με τη μάσκα Opel Visor και τις συμπαγείς διαστάσεις των υπολοίπων εκδόσεων, εξασφαλίζοντας έτσι εξαιρετική ευκολία οδήγησης σε αστικές συνθήκες και ταυτόχρονα άνεση για έως και πέντε επιβάτες με τις αποσκευές τους.

Opel Corsa Hybrid

Aισθητικά οι αλλαγές εντοπίζονται στη σήμανση του πίσω μέρους και στο εσωτερικό, όπου ο full digital πίνακας οργάνων και το σύστημα πολυμέσων προσφέρουν εξειδικευμένες πληροφορίες που αφορούν το υβριδικό σύστημα του αυτοκινήτου.

Αυτό περιλαμβάνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου που επαναφορτίζεται αυτόματα υπό συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης, έναν ηλεκτρικό κινητήρα που αποδίδει 28 ίππους ισχύος και 55 Nm ροπή και νέο υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων σε δύο εκδόσεις. Αυτές αποδίδουν ισχύ 100 και 136 ίππων και ροπή 205 Nm ή 230 Nm αντίστοιχα στις 1.750 σ.α.λ. Για βέλτιστη απόδοση, οι νέοι κινητήρες λειτουργούν στον κύκλο καύσης Miller. Αυτός ο θερμοδυναμικός κύκλος ενεργοποιείται από τον υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας, ο οποίος βελτιώνει την απόδοση σε χαμηλές στροφές χάρη και τον μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων.

Opel Corsa Hybrid

Η υβριδική τεχνολογία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, ειδικά κατά την οδήγηση σε αστικά περιβάλλοντα: Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 μειώνονται κατά 15 – 20% . Χάρη στη συμπαγή σχεδίαση του υβριδικού συστήματος, δεν χάνεται χώρος στο εσωτερικό – και οι οδηγοί δεν χρειάζεται να επαναφορτίζουν το Corsa Hybrid τους από εξωτερική πηγή, όπως πρίζα ή σταθμό φόρτισης.

Opel Corsa Hybrid

Ο ηλεκτροκινητήρας βοηθά τον βενζινοκινητήρα ειδικά σε επιτάχυνση και συμβάλλει επίσης στην απόδοση μεγαλύτερης ροπής στις χαμηλές στροφές του κινητήρα, κάτι που ωφελεί τη δυναμική οδήγηση και τη μείωση του CO2. Σε χαμηλές ταχύτητες, ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει επίσης την πλήρως ηλεκτρική οδήγηση για έως και ένα χιλιόμετρο ή έως και 50 τοις εκατό του χρόνου οδήγησης στην πόλη. Κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, ο κινητήρας βενζίνης σταματά και ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια για την επαναφόρτιση της μπαταρίας 48 V του υβριδικού συστήματος. Για τη μέγιστη αποδοτικότητα, το νέο Opel Corsa Hybrid προσφέρει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ τριών προγραμμάτων λειτουργίας, Eco, Normal και Sport.

Opel Corsa Hybrid

Στο εσωτερικό του νέου Opel Corsa Hybrid, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν την προαιρετική πλήρως ψηφιακή οθόνη πληροφοριών οδηγού, με πρόσθετες χρήσιμες πληροφορίες για την υβριδική λειτουγία. Οι αριθμοί στην ψηφιακή ένδειξη ταχύτητας είναι λευκοί ενώ ο βενζινοκινητήρας λειτουργεί. Εάν αυτός απενεργοποιηθεί και το όχημα λειτουργεί αποκλειστικά ηλεκτρικά, η οθόνη αλλάζει σε μπλε. Υπάρχει επίσης μια μόνιμη οθόνη ισχύος (διαιρούμενη σε Power, Eco και Charge) καθώς και μια οθόνη που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη ροή ενέργειας μεταξύ της μπαταρίας, του βενζινοκινητήρα και των τροχών, καθώς και για την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Τέλος με την ολοκλήρωση κάθε διαδρομής, σημαντικά δεδομένα σχετικά με τη διανυθείσα απόσταση, τον χρόνο ταξιδιού, τη μέση κατανάλωση, την υπολειπόμενη αυτονομία και το ποσοστό της διαδρομής που διανύθηκε αποκλειστικά ηλεκτρικά, προσφέρονται μέσω της οθόνης σύνοψης ταξιδιού.

Opel Corsa Hybrid

Επιπρόσθετα, οι επιβάτες του νέου Opel Corsa Hybrid είναι απόλυτα συνδεδεμένοι χάρη στο νέο σύστημα πολυμέσων, που περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής 10 ιντσών και ενσωματώνει τις πλατφόρμες Snapdragon® Cockpit και Auto Connectivity από την Qualcomm Technologies.

Ασφάλεια χωρίς κενά

Opel Corsa Hybrid

Όπως κάθε Opel, έτσι και το νέο Corsa Hybrid διαθέτει πολυάριθμες τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης στο βασικό εξοπλισμό, όπως Forward Collision Alert με Automatic Emergency Braking and Pedestrian Detection, Adaptive Cruise Control καθώς και Active Lane Positioning, Extended Traffic Sign Recognition και Drowsiness Detection. Υπάρχουν επίσης και προαιρετικά συστήματα όπως το Intelli-Lux LED® Matrix για τους προβολείς, το οποίο διαθέτει πλέον 14 στοιχεία LED και κάνει την οδήγηση στο σκοτάδι ακόμα πιο ασφαλή. Τέλος διατίθενται ακόμα το Side Blind Sport Alert και μια νέα, υψηλής ανάλυσης Panorama Rear View Camera.

Μοναδικά πλεονεκτήματα για εταιρική χρήση

Opel Corsa Hybrid

To νέο Corsa Hybrid, όπως και κάθε Opel, διατηρεί υψηλή υπολειμματική αξία ως μεταχειρισμένο, με αποτέλεσμα το τελικό μίσθωμα του leasing να διαμορφώνεται χαμηλότερα, συγκριτικά με άλλα αυτοκίνητα ίδιας αξίας αγοράς ως καινούρια. Ακόμα:

  • Ο χρήστης του νέου Opel Corsa Hybrid απολαμβάνει πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (από 4,5 λίτρα/100 χλμ.) με αποτέλεσμα μειωμένα έξοδα καθημερινών μετακινήσεων,
  • Οδηγεί πολύ πιο εύκολα και ευχάριστα χάρη στο αυτόματο κιβώτιο και την άμεση απόδοσης της ισχύος και της ροπής,
  • Μπορεί να κινείται στο δακτύλιο (εκπομπές CO2 από 101 γρ./χλμ.) και μελλοντικά σε περιοχές με περιορισμούς για τα συμβατικά αυτοκίνητα,
  • Έχει στη διάθεσή του πολλά από τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης χωρίς το άγχος της αυτονομίας,
  • Κινείται άνετα στην πόλη αλλά επίσης με τη μέγιστη ασφάλεια και περίσσεια ισχύος σε κάθε ταξίδι.

Γεννημένο Best Seller και για το leasing

Opel Corsa Hybrid

Το νέο Opel Corsa Hybrid αποτελεί μια ακόμα επιλογή στις πολλές ήδη υπάρχουσες του μοντέλου. Γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στα συμβατικά κινητήρια σύνολα βενζίνης και στο αμιγώς ηλεκτρικό, προσφέροντας μια ιδανική εναλλακτική λύση στους οδηγούς που επιθυμούν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης, χωρίς όμως το άγχος της αυτονομίας.

Συμπαγές και ευρύχωρο, πλούσια εξοπλισμένο αλλά και προσιτό, με υψηλή υπολειμματική αξία για χαμηλότερο μίσθωμα, εξαιρετικά ασφαλές, απολαυστικό στην οδήγηση και με αισθητική που ενθουσιάζει, το νέο Opel Corsa Hybrid βάζει υποψηφιότητα για τον τίτλο του κορυφαίου εταιρικού αυτοκινήτου.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider