Porsche: Εντός οικονομικών στόχων το πρώτο εξάμηνο του 2023

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Porsche: Εντός οικονομικών στόχων το πρώτο εξάμηνο του 2023
Porsche
Η γερμανική μάρκα σπορ αυτοκινήτων σημείωσε αύξηση 14% στα έσοδα από πωλήσεις και πέτυχε ποσοστό 18,9% στην απόδοση των πωλήσεων.

Σε θετική πορεία βρίσκεται η Porsche AG το 2023, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Τα έσοδα από πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 14% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022, φθάνοντας τα 20,43 δισ. ευρώ, ενώ το λειτουργικό κέρδος αυξήθηκε κατά 10,7% στα 3,85 δισ. ευρώ. Οι παραδόσεις αυτοκινήτων Porsche σε πελάτες της μάρκας αυξήθηκαν κατά 14,7%, στα 167.354 οχήματα.

Η απόδοση των πωλήσεων ανήλθε στο 18,9%, στο άνω άκρο του στόχου που είχε θέσει η διοίκηση της εταιρείας (17-19%). Η Καθαρή Ταμειακή Ροή παρουσίασε μικρή πτώση σε σχέση με το 2022 (από τα 2,39 στα 2,22 δισ. ευρώ), λόγω των σημαντικών επενδύσεων σε προϊόντα και καινοτομίες.

«Για μία ακόμα φορά ανακοινώνουμε πετυχημένες αποδόσεις, ενώ παράλληλα επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στο μέλλον μας. Αυτό αποδεικνύει ότι τηρούμε τη δέσμευσή μας στο στρατηγικό πλάνο. Τα σχόλια από τους πελάτες μας και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο», σχολίασε ο Πρόεδρος της Porsche AG, Όλιβερ Μπλούμε.

Όλιβερ Μπλούμε, Πρόεδρος Porsche AG

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για όλο το 2023, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει σημαντική επιδείνωση στην κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η εκτίμηση για την απόδοση των πωλήσεων παραμένει στο εύρος 17-19%, ενώ τα έσοδα από πωλήσεις από 40 έως 42 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider