O CEO της Volvo στο Insider: «Θα συνεχιστούν στην Ευρώπη οι επενδύσεις για φορτιστές EV»

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O CEO της Volvo στο Insider: «Θα συνεχιστούν στην Ευρώπη οι επενδύσεις για φορτιστές EV»
Τζιμ Ρόουαν, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars
Ο Τζιμ Ρόουαν κρίνει ικανοποιητικό το ρυθμό ανάπτυξης του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Αύξηση 39% στα λειτουργικά κέρδη παρουσίασε η Volvo Cars κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, κυρίως χάρη στις επιδόσεις των ηλεκτρικών της μοντέλων στην παγκόσμια αγορά. Η άνοδος πωλήσεων των EV της Volvo ανήλθε στο εντυπωσιακό 178%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

Πλέον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μερίδιο 16% επί των συνολικών πωλήσεων της μάρκας, με το στόχο για τα μέσα της δεκαετίας να είναι το 50%. Η Volvo Cars θέλει να γίνει εταιρεία πώλησης αποκλειστικά EV έως το 2030.

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ρωτήσαμε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Τζιμ Ρόουαν, αν ανησυχεί από το γεγονός ότι ο ρυθμός ανάπτυξης δικτύου ταχυφορτιστών στην Ευρώπη είναι σημαντικά χαμηλότερος από αυτόν των πωλήσεων EV.

«Βλέπουμε αρκετές εταιρείες να πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές για τον εξηλεκτρισμό της αγοράς αυτοκινήτου. Αυτή η τάση θα συνεχιστεί και αναφέρομαι στους ταχυφορτιστές DC, ισχύος 150 kW. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα βλέπουμε όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον επενδύσεων για σταθμούς ταχυφορτιστών και αναφέρομαι συγκεκριμένα στην Ευρώπη. Όσον αφορά τις ΗΠΑ, η νομοθεσία “Inflation Reduction Act” θα οδηγήσει σε τεράστιες επενδύσεις στον τομέα των υποδομών φόρτισης. Κάτι που θα είναι πολύ θετικό για όλη τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων», μας είπε ο κ. Ρόουαν.

Η γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της Volvo θα εμπλουτιστεί εντός του 2023 από το μικρό SUV EX30, ενώ το 2024 θα ακολουθήσει το λανσάρισμα της ναυαρχίδας της μάρκας, του EX90.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider