Ρεκόρ αυτονομίας για το Lucid Air με 837 χλμ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ αυτονομίας για το Lucid Air με 837 χλμ
Η επίσημη αυτονομία του Lucid Air Dream Edition στις ΗΠΑ ορίστηκε στα 837 χιλιόμετρα (520 μίλια).

Το Lucid Air Dream Edition, οι παραδόσεις του οποίου στους πελάτες αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα φέτος, έχει 520 μίλια (837 χιλιόμετρα) εκτιμώμενης εμβέλειας από την EPA (Environmental Protection Agency), ανακοίνωσε η Lucid. Η επίδοση αυτή είναι κατά 185 χιλιόμετρα υψηλότερη από αυτήν του Tesla με τη μεγαλύτερη εμβέλεια, που αυτήν τη στιγμή αποτελεί σημείο αναφοράς.

Η ναυαρχίδα Lucid Air Dream Edition θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις: τις Range και το Performance. Η Lucid ανακοίνωσε ότι το Dream Edition Range έχει 837 χλμ. Αυτονομίας με μία μόνο φόρτιση όταν είναι εξοπλισμένο με τροχούς 19 ιντσών. Η αυτονομία πέφτει στα 481 μίλια (774 χιλιόμετρα) με τροχούς 21 ιντσών. Το Dream Edition Range αποδίδει 933 ίππους.

Όσο για το Air Dream Edition Performance, με τους τροχούς 19 ιντσών μπορεί να διανύσει 758 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση ή 451 μίλια (725 χιλιόμετρα) όταν είναι εξοπλισμένο με τροχούς 21 ιντσών, σύμφωνα πάντα με την EPA. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Air Dream Edition Performance εστιάζει περισσότερο στις επιδόσεις, αποδίδοντας 1.111 ίππους. Η σειρά Dream Edition του Lucid Air έχει αρχική τιμή (με τους τροχούς των 19 ιντσών) τα 169.000 δολάρια.

«Είμαι ενθουσιασμένος που το Lucid Air Dream Edition Range έχει πιστοποιηθεί επίσημα με αυτονομία 520 μιλίων (837 χλμ) από την EPA, αριθμός που πιστεύω ότι αποτελεί νέο ρεκόρ για οποιοδήποτε ηλεκτρικό όχημα. Είναι σημαντικό ότι αυτό το ορόσημο έχει επιτευχθεί με την κορυφαία παγκόσμια, εσωτερική τεχνολογία EV της Lucid, όχι με την απλή εγκατάσταση μιας μεγάλης μπαταρίας», δήλωσε ο CEO της Lucid, Πίτερ Ρόουλινσον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider