Αυτοκίνητο
05-03-2021 | 17:10

Σύμπραξη Volkswagen - Seat για μετατροπή της Ισπανίας σε κόμβο ηλεκτρικής κινητικότητας

Newsroom
Μοιράσου το
Σύμπραξη Volkswagen - Seat για μετατροπή της Ισπανίας σε κόμβο ηλεκτρικής κινητικότητας

Σήμερα το πρωί, ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ' και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία της Seat στο Martorell με αφορμή την 70ή επέτειο της εταιρείας.

Εκεί βρέθηκε και ο διευθυντής του ομίλου Volkswagen, Herbert Diess. Όλες οι πλευρές υπογράμμισαν το κοινό τους όραμα για τον βιώσιμο μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ανέφεραν ότι είναι πρόθυμες να συνεργαστούν για τη μετατροπή της βιομηχανικής υποδομής και του οικοσυστήματος για την ηλεκτρική κινητικότητα και την επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

Για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος ηλεκτρικής κινητικότητας, περιγράφηκε ένα project του οποίου θα ηγηθεί ο όμιλος Volkswagen και η Seat.

Αυτό το project θα ελκύσει μεγάλες και μεσαίες εταιρείες, με τη συνεργασία οργανισμών-κλειδιά από διάφορους τομείς, όπως η Iberdrola στον ενεργειακό κλάδο, η Telefοnica στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Caixa Bank στον χρηματοοικονομικό τομέα, το τεχνολογικό κέντρο Asti ή μεγάλοι προμηθευτές από τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η Gestamp ή η Antolin.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.