Πιτσιόρλας: Η Ελλάδα χρειάζεται νέα κουλτούρα στις επενδύσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιτσιόρλας: Η Ελλάδα χρειάζεται νέα κουλτούρα στις επενδύσεις

Την ανάγκη υιοθέτησης μιας νέας κουλτούρας στο θέμα των επενδύσεων και της ανάπτυξης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και σε ό,τι αφορά το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, o κ. Πιτσιόρλας γνωστοποίησε πως οι διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι για τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας (ΟΛΠ, ΟΛΘ), τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τον ΔΕΣΦΑ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, το Ελληνικό, δύο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις (Αφάντου Ρόδου – Κασσιώπη Κέρκυρας), καθώς και για αρκετά μικρότερα ακίνητα.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ στάθηκε στην κρίσιμη σημασία που έχει η αξιοποίηση του Ελληνικού, όπου όπως τόνισε «απαιτείται τελική συνεννόηση της πολιτείας με τους επενδυτές για βελτιώσεις, συζήτηση στην οποία πρέπει να μετέχουν πολύ ενεργά οι δήμοι της περιοχής».

Πρέπει να σημειώσω ότι πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε με την κύρωση από τη Βουλή και ο διαγωνισμός για τον ΟΔΙΕ, πρόσθεσε, ενώ σημείωσε επίσης ότι η ολοκλήρωση των δύο διαγωνισμών, για ΟΛΠ και ΟΛΘ σε συνδυασμό με εκείνον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ «θα αλλάξει το ειδικό βάρος της χώρας στο παγκόσμιο σύστημα συνδυασμένων μεταφορών και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων».

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως ο ρόλος του ΣτΕ δεν θα πρέπει να συγχέεται με τη γραφειοκρατία. «Είναι απαραίτητος και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εμπόδιο», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider