Νίκος Ρωμανός: Πρέπει να μεταφερθούμε από την κερκίδα στο γήπεδο, από τον καναπέ στην πολιτική πράξη

Δημήτρης Πεφάνης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νίκος Ρωμανός: Πρέπει να μεταφερθούμε από την κερκίδα στο γήπεδο, από τον καναπέ στην πολιτική πράξη
Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών μιλά στο insider.gr

Όσο περισσότεροι άνθρωποι από την πραγματική οικονομία, από την αγορά και από τον ιδιωτικό τομέα ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική τόσο θα ανανεωθεί το σύστημα, υποστηρίζει ο κ. Νίκος Ρωμανός, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών.

Μιλώντας στο insider.gr τονίζει πως το να μιλάς και να γράφεις για πολιτική είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το να ασχολείσαι ενεργά με τα κοινά «Είναι η αναλογία του να βλέπεις τον αγώνα και να λες τι πήγε λάθος στην κάθε φάση και τι πρέπει να διορθώσει ο κάθε παίκτης και να είσαι μέσα στον αγώνα και να έχεις να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις από μέσα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει πως η ανάπτυξη θα είναι η κινητήριος δύναμη για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα και να γυρίσει πίσω από το εξωτερικό η γενιά του brain drain.

Είστε ένας νέος άνθρωπος, επιτυχημένος κατά γενική ομολογία επιχειρηματίας, ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, ενώ άλλοι γυρίζουν την πλάτη σε αυτή. Πώς πήρατε αυτή την απόφαση και τι θέλετε να προσφέρετε;

Θεωρώ ότι όσο χειρότερα πάνε τα πράγματα, όσο περισσότερους λόγους έχουμε να κάνουμε κριτική, τόσο περισσότερο πρέπει να συμμετέχουμε. Και επειδή τα τελευταία χρόνια οι λόγοι για να κάνουμε κριτική ήταν αρκετοί, αυτό ήταν που με οδήγησε να αποφασίσω ότι δεν μπορώ να κάθομαι στη σιγουριά της δουλειάς μου, του καναπέ μου και του πληκτρολογίου μου και να κάνω κριτική. Αλλά αυτή την κριτική έπρεπε να τη μετατρέψω σε πράξη και από την κερκίδα να μπω στο γήπεδο. Γιατί θεωρώ ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι από την πραγματική οικονομία, από την αγορά και από τον ιδιωτικό τομέα το κάνουν αυτό, τόσο περισσότερο θα αλλάξει η αναλογία στο πολιτικό σύστημα και θα γίνει πράξη η ανανέωση.

H ανάπτυξη θα είναι η κινητήριος δύναμη για να βελτιωθούν οι υποδομές, να αναπτυχθεί το κομμάτι της εργασίας τελικά να γυρίσουμε σελίδα μαζί με ολόκληρη την Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά, βλέποντας ότι είχε γίνει μια βελτίωση, είχαν αρχίσει να αλλάζουν τα πράγματα, αλλά την ίδια στιγμή ο Τσίπρας ερχόταν με το μαγικό ραβδί και το λαϊκισμό του να μας πάει πίσω, εκεί αποφάσισα ότι δεν πρέπει να κοιτάει ο καθένας τη δουλειά του, αλλά πρέπει να κοιτάζει και τη δουλειά του άλλου, θέλοντας έτσι να βοηθήσει το σύνολο και όχι μόνο το άτομο.

Έτσι ξεκίνησα, γράφοντας αρχικά πολιτικά στα social media, στη συνέχεια αρθρογραφώντας και μετά, μέσω της προσέγγισης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και της τιμητικής του πρότασης, μπαίνοντας στο στρατηγικό σχεδιασμό, μετά στο γραφείο τύπου και εν τέλει παίρνοντας τη μεγάλη απόφαση να κατέβω υποψήφιος Βουλευτής στο βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών.

Πόσο διαφορετικό είναι να ασχολείται κανείς με την πολιτική εκ των έσω σε σχέση με το να κάνει πολιτική από το πληκτρολόγιο;

Είναι πάρα πολύ διαφορετικό. Είναι η αναλογία του να βλέπεις τον αγώνα και να λες τι πήγε λάθος στην κάθε φάση και τι πρέπει να διορθώσει ο κάθε παίκτης και να είσαι μέσα στον αγώνα και να έχεις να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις από μέσα. Να βλέπεις με τελείως διαφορετική οπτική, γιατί είναι εντελώς διαφορετικό να βλέπεις από την κερκίδα και να είσαι μέσα στη μάχη. Αλλά εκεί είναι η χρησιμότητα, εκεί πρέπει να δώσουμε και το παράδειγμα, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μεταφερθούν από την κερκίδα στο γήπεδο, από τον καναπέ στην πολιτική πράξη.

Επιλέξατε να είστε υποψήφιος στο βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών. Πώς προέκυψε η επιλογή αυτή και ποια είναι τα ειδικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης περιφέρειας;

Θα ήταν υποκριτικό από μέρους μου να κατέβω οπουδήποτε αλλού. Όταν εδώ είναι η βάση μου, εδώ είναι το μαγαζί μου, εδώ είναι το σπίτι μου, εδώ μεγάλωσα, εδώ είναι το πατρικό μου, εδώ είναι η πόλη μου. Μονόδρομος είναι να κατέβω εδώ και μονόδρομος είναι να ασχοληθώ και με τα τοπικά προβλήματα, που ξέρετε ότι ουσιαστικά δεν είναι τίποτε παραπάνω από το μεγεθυντικό φακό για τα συνολικά προβλήματα. Τα βόρεια προάστια κακώς θεωρούνται προνομιούχα γιατί η Κηφισιά έχει και βίλες, έχει και εργατικές κατοικίες. Και τα προβλήματα είναι κοινά και στις εργατικές κατοικίες και στις βίλες. Και στα δύο αυτά πεδία των βορείων προαστίων υπάρχει ανασφάλεια, όπως υπάρχει και στο κέντρο της Αθήνας και στην επαρχεία.

Δεν πρέπει να κοιτάει ο καθένας τη δουλειά του, αλλά πρέπει να κοιτάζει και τη δουλειά του άλλου, θέλοντας έτσι να βοηθήσει το σύνολο και όχι μόνο το άτομο

Μείζον ζήτημα λοιπόν είναι η ασφάλεια, όπως και μείζον ζήτημα είναι ότι πολλά παιδιά από τα βόρια προάστια και όχι μόνο έχουν φύγει στο εξωτερικό. Πολλά παιδιά με πάρα πολύ καλά πτυχία, πολύ καλά βιογραφικά έχουν αφήσει τις οικογένειές τους και τους φίλους τους, έχουν αναβάλλει να κάνουν οικογένεια ή δεν το σκέφτονται καν. Αυτό επίσης είναι ένα μείζον ζήτημα. Και για μένα αυτό συνδέεται με το να δώσεις αναπτυξιακά κίνητρα, να κάνεις το βόρειο τομέα κοιτίδα ανάπτυξης, προορισμό 12μηνου τουρισμού και ένα μέρος που όποιος επισκέπτεται την Αθήνα να θέλει να έρθει. Άρα λοιπόν η ανάπτυξη θα είναι η κινητήριος δύναμη για να βελτιωθούν οι υποδομές, να αναπτυχθεί το κομμάτι της εργασίας και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τελικά να γυρίσουμε σελίδα μαζί με ολόκληρη την Ελλάδα.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό το γύρισμα της σελίδας;

Να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να γυρίσουν πίσω οι άνθρωποι που βρίσκονται στο εξωτερικό –ή τουλάχιστον να τους δώσουμε κίνητρα γιατί δεν είναι εύκολο να γυρίσουν πίσω. Θέλει χρόνο, θέλει επιμονή, θέλει να τους επιτρέψουμε να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους. Θέλει εν ολίγοις όλα αυτά που είπαμε αναλυτικά στο πρόγραμμά μας. Εγώ γι’ αυτά θα αγωνιστώ και θεωρώ ότι έχω ήδη αρχίσει να αγωνίζομαι πριν αποφασίσω να κατέβω στο βόρειο τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider