Χωρίς κατεύθυνση κινείται η Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές έχουν να διαχεριστούν τόσο τον φόβο ενός νέου lockdown, όσο και την ασταθή πολιτική σκηνή που διαμορφώνεται στις ΗΠΑ.

Αναλυτές σημειώνουν πως κυριαχεί η αβεβαιότητα όσο οδεύουμε προς τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου πυροδοτώντας νευρικότητα στις αγορές. Παράλληλα ο δρόμος προς τις κάλπες δυσχεραίνει το τοπίο σε ότι αφορά μια συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών  και Ρεπουμπλικάνων για ένα νέο πακέτο μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας. 

Την Πέμπτη ο Lamoureux πρόεδρος της εταιρείας αναλύσεων Yves Lamoureux δήλωσε στο MarketWatch «εχουμε ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, και δημιουργούνται πολλές εικασίες στην αγορά. Νομίζω ότι η αγορά θα αρχίσει ξανά να καταγράφει απώλειες. Ο νέος γύρος sell off θα ξεκινήσει αργά και θα επεκταθεί έως το 2021, προσθέτοντας πως «μια άλλη μεγάλη μεταβλητότητα θα ακολουθήσει, ενώ μια τελική πτώση πιθανώς να έρθει κοντά στο 2023».

Δείκτες

Ειδικότερα, την Παρασκευή, ο Dow Jones διολισθαίνει κατά 0,26% στις 26.745 μονάδες, πτώση 0,21% στις 3.239 μονάδες σημειώνει ο S&P 500, ενώ οριακές απώλειες 0,04% καταγράφει ο Nasdaq στις 10.668 μονάδες.