Απώλειες στη Wall Street - Φόβοι για νέο sell off

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στη Wall Street - Φόβοι για νέο sell off
Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street την Πέμπτη.

Εντείνονται οι φόβοι για μια πιθανή επιστροφή της Wall Street σε bear market, με τους αναλυτές να κροούν των κώδωνα του κινδύνου, μετά τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» που δέχεται η αγορά.

«Έχουμε ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, και δημιουργούνται πολλές εικασίες στην αγορά. Νομίζω ότι η αγορά θα αρχίσει ξανά να καταγράφει απώλειες», δήλωσε ο Lamoureux πρόεδρος της εταιρείας αναλύσεων Yves Lamoureux στο MarketWatch. «Ο νέος γύρος sell off θα ξεκινήσει αργά και θα επεκταθεί έως το 2021, προσθέτοντας πως «μια άλλη μεγάλη μεταβλητότητα θα ακολουθήσει, ενώ μια τελική πτώση πιθανώς να έρθει κοντά στο 2023».

Παράλληλα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 870.000 την εβδομάδα που έληξε στις 19 Σεπτεμβρίου από 866.000 προηγουμένως, ενώ το κλίμα στο Κογκρέσο ενόψει μιας συμφωνίας μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για το νέο πακέτο μέτρων δεν είναι ιδιαίτερα θετικό.

Δείκτες

Ειδικότερα, την Πέμπτη, ο Dow Jones διολισθαίνει κατά 0,48% στις 26.633 μονάδες, πτώση 0,37% στις 3.224 μονάδες σημειώνει ο S&P 500, ενώ απώλειες 0,29% καταγράφει ο Nasdaq στις 10.602 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider