Ισχυρή άνοδος για τον Dow Jones - Νέο πακέτο μέτρων από τον Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή άνοδος για τον Dow Jones - Νέο πακέτο μέτρων από τον Τραμπ
Έχασε τις 11.000 μονάδες ο Nasdaq, καθώς υπήρξε ήπια διόρθωση. Κέρδη για τον Dow Jones.

Κυριάρχησε η αισιοδοξία στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια σειρά νέων διάταξεων ώστε να επεκταθούν τα οικονομικά μέτρα τόνωσης.

Τα έκτακτα μέτρα θα επεκταθούν ωστόσο υπήρξε «κούρεμα» στα επιδόμα, καθώς από τα 600 δολάρια την εβδομάδα θα μειωθούν στα 400 δολάρια μαζί με τα επιδόματα ανεργία, με το 75% της χρηματοδότησης να προέρχεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Τι υπέγραψε ο Τραμπ

  • Κατάργηση του φόρου μισθοδοσίας
  • Επέκταση του paycheck στα 400 δολάρια την εβδομάδα, από 600 δολάρια την εβδομάδα
  • Αναβολή της αποπληρωμής φοιτητικών δανείων έως το τέλος του 2020
  • Επάκταση του καθεστώτος προστασίας από τις εξώσεις λόγω κορονοϊου

Σαρώνει η πανδημία στις ΗΠΑ

Συνολικά 496 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 σε 24 ώρες κατέγραψαν χθες Κυριακή οι ΗΠΑ, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν άλλα 46.248 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου, ο απολογισμός στη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία έφθασε τους 162.604 νεκρούς επί συνόλου 5,06 εκατομμυρίων ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,3% στις 27.791 μονάδες. Κέρδη 0,27% στις 3.360 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης S&P 500, ενώ πτώση 0,39% σημείωσε ο Nasdaq στις 10.968 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider