Σε θετικό μομέντουμ συνέχισαν οι δείκτες της Wall Street και την Τετάρτη, με τον Nasdaq να «απογειώνεται» φτάνοντας μια «ανάσα» μακριά από το ρεκόρ των 11.000 μονάδων.

Τα «σήματα» ωστόσο από την αγορά εργασία των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικά καθώς η ADP ανακοίνωσε 167.000 εργασίας έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 1 εκατ. θέσεις εργασίας. Οι επενδυτές συνεχίζοντας να αναζητούν «καύσιμα» εσιτάζουν τόσο στα εταιρικά αποτελέσματα, όσο και στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο μέτρων. 

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δείχνουν να συμφωνούν στην ανάγκη για έναν νέο γύρο επιταγών ύψους 1.200 δολάρια που θα δοθούν απευθείας στα αμερικανικά νοικοκυριά.

Ο τεχνολογικός κολοσσός της Walt Disney  ανακοίνωσε ζημίες 4,72 δισ. δολάρια ή 2,61 δολάρια ανά μετοχή το γ' τρίμηνο από κέρδη 79 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο το 2019. Τα έσοδα της εταιρείας κατέγραψαν πτώση 42% στα 11,78 δισ. δολάρια.

Αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet εκτιμούσαν πως οι πωλήσεις θα έφταναν τα 12,4 δισ. δολάρια.

«Ράλι» καταγράφει ο χρυσός

Τέλος δεν φαίνεται να έχει το «ξέφρενο» ράλι του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να σπάει όλα τα κοντέρ και να σκαρφαλώνει σε νέα πολυετή υψηλά.

Ειδικότερα, ο χρυσός όχι μόνο διέσπασε ανοδικά τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων, αλλά αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα ιστορικά υψηλά των 2.050 δολαρίων ανά ουγγιά, καθώς η αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Την Τετάρτη, το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει άνοδο 1,47%, καλπάζοντας στα επίπεδα των 2.050 δολαρίων ανά ουγγιά.

«Η σταδιακή αποδυνάμωση του δολαρίου, σε συνδυασμό με τους φόβους για την εξέλιξη της πανδημίας διεθνώς, ωθούν τους επενδυτές στην ασφάλεια του χρυσού», σχολιάζει μερίδα αναλυτών στο CNBC.

Δείκτες

Ο Dow Jones ενσχύθηκε οριακά 1,39% στις 27.201 μονάδες. Κέρδη 0,64% στις 3.227 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης S&P 500, ενώ άνοδο 0,52% σημείωσε ο Nasdaq στις 10.998 μονάδες.