Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εκφράζουν αμφιβολίες για την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ, αλλά και για το κύμα πανδημίας που σαρώνει μεγάλες πολιτείες.

Σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Atlanta Fed δήλωσε ότι το ξέσπασμα της πανδημίας ήταν «ισοπεδωτικό», δημιουργώντας αμφιβολίες για μια ταχεία και ισχυρή, οικονομική ανάκαμψη. Η ανησυχία έγκειται στην εκ νέου επιτάχυνση των περιπτώσεων κορονοϊού στις ΗΠΑ θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική δραστηριότητα.

Στην Καλιφόρνια, οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό αυξήθηκε κατά 50% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, φτάνοντας σε περίπου 5.800. Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε σήμερα στους ταξιδιώτες να φορούν προστατευτικές μάσκες στα αεροπλάνα και να ενημερώνονται διαρκώς, καθώς υπάρχει ξανά έξαρση κρουσμάτων νέου κορονοϊού σε ορισμένες χώρες, το οποίο οδηγεί τις αρχές στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων σε διάφορα μέρη, όπως συμβαίνει στην Αυστραλία.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις κάλεσε τον κόσμο να μην βρεθεί προ εκπλήξεων από την επανεμφάνιση τοπικών επιδημιών Covid-19 και τα μέτρα καραντίνας που λαμβάνονται, λέγοντας: «Αν υπάρχει οπουδήποτε, υπάρχει παντού και οι άνθρωποι που ταξιδεύουν πρέπει να το κατανοήσουν αυτό».

«Ο ιός αυτός είναι ευρέως διαδεδομένος και οι άνθρωποι πρέπει να το λαμβάνουν αυτό πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους», πρόσθεσε.

Δείκτες

Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 1,51% στις 25.890 μονάδες, κατά 1,08% διολίσθησε ο S&P 500 στις 3.145 μονάδες, ενώ απώλειες 0,86% κατέγραψε και ο δείκτης Nasdaq στις 10.343 μονάδες.