Δεν έδειξαν να ανησυχούν οι επενδυτές της Wall Street την Τρίτη από τον πολιτικό αναβρασμό στις ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Οι επενδυτές έλαβαν ώθηση από τη σταδιακή επανεκκίνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μετά το lockdown. Άνοδο άνω του 1% για τον Dow Jones, που «βλέπει» τις 26.000 μονάδες.

Οι ΗΠΑ μοιάζουν με «καζάνι» που βράζει μετά τη δολοφονία του Φλόιντ. Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και την Τρίτη σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, ενώ στη Νέα Υόρκη κύμα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το δημαρχείο ζητώντας δικαιοσύνη για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Το σύνθημα «Black Lives Matter» φωνάζουν.

Χθες, Δευτέρα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Τραμπ με τους κυβερνήτες τη Δευτέρα και η οποία διέρρευσε στα αμερικάνικα ΜΜΕ, ο Τραμπ κατηγορεί τους κυβερνήτες για χαλαρή στάση στο θέμα των μαζικών διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Όπως αναφέρει φαίνονται «αδύναμοι και όλος ο κόσμος γελάει μαζί τους». «Πρέπει να επιβάλλεστε, εάν δεν επιβάλλεστε, χάνετε τον χρόνο σας. Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν ένα μάτσο βλάκες. Πρέπει να επιβληθείτε», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, που επικαλέστηκε την ηχογράφηση της κλήσης.

Ανοιχτή πληγή παραμένει και η σχέση του Λευκού Οίκου με το Πεκίνο με την απόφαση του Τραμπ να διακόψει τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ. Η διεθνής κοινότητα αποδοκιμάζει γενικά αυτή την αμερικανική επίδειξη εγωισμού, αποφυγής των ευθυνών και έργου υπονόμευσης της διεθνούς συνεργασίας κατά της επιδημίας του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο Ζάο Λιζιάν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,05% στις 25.742 μονάδες, κατά 0,82% κατέγραψε άνοδο ο S&P 500 στις 3.080 μονάδες, ενώ κέρδη 0,59% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.608 μονάδες.