Για ποια επένδυση που δεν έκανε, μετανιώνει πικρά ο Γουόρεν Μπάφετ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για ποια επένδυση που δεν έκανε, μετανιώνει πικρά ο Γουόρεν Μπάφετ
«Κάναμε ένα τεράστιο λάθος», παραδέχθηκε ο δισεκατομμυριούχος, αποκαλύπτοντας γιατί δεν έχει επενδύσει στη Google.

Μια πικρή αλήθεια ομολόγησε ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής, Γουόρεν Μπάφετ, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως δεν έχει μάθει να «μασά» τα λόγια του.

«Κάναμε ένα τεράστιο λάθος», παραδέχθηκε ο δισεκατομμυριούχος, γνωστοποιώντας πως σκέφτηκε να επενδύσει στη Google, αλλά τελικά δεν το έκανε.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι μέτοχοι της Berkshire Hathaway δεν θα δρέψουν κανένα όφελος από την εκτόξευση της κεφαλαιοποίησης του τεχνολογικού κολοσσού πάνω από το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων.

«Το χάσαμε»

«Το χάσαμε» είχε δηλώσει στο CNBC το μεγάλο «αφεντικό» της Berkshire Hathaway τον Μάιο του 2017. «Έπρεπε να είχα αγοράσει Google», δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο έναν χρόνο αργότερα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι μετοχές της Alphabet, μητρικής της Google, έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί τα τελευταία 7 χρόνια.

Εάν στις αρχές του 2013, ο Μπάφετ είχε επενδύσει στη Google 500 εκατ. δολάρια, σήμερα θα είχε βγάλει 2,5 δισ. δολάρια, γράφει το Business Insider.

Ένα λάθος που επαναλαμβάνεται

Ο Μπάφετ έχασε την ευκαιρία να επενδύσει στη Google και το 2019, όταν στα τέλη του περασμένου έτους, παραιτήθηκαν από τις διευθυντικές θέσεις τους στην Alphabet, οι συνιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν.

«Τα κάναμε θάλασσα», επέμεινε εκ νέου ο Μπάφετ, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Berkshire Hathaway το 2019, εξηγώντας πως η έλλειψη της τεχνολογικής του εξειδίκευσης ευθύνεται για τις λάθος αποφάσεις του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider