Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street
Συνεχίζει τα ρεκόρ ο Nasdaq. Έπεσε από τις 28.000 μονάδες ο Dow Jones.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Τρίτη με τους επενδυτές να προβληματίζονται έντονα από την καθυστέρηση υπογραφής μιας συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Με υψηλότερους δασμούς απειλεί την Κινά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αν δεν προχωρήσει σε μια πρώτη εμπορική συμφωνία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC ο Τραμπ απείλησε την Κίνα με υψηλότερους δασμούς ατά τη διάρκεια συνάντησης με το υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη. Οι ΗΠΑ και η Κίνα, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο με την υπογραφή μιας συμφωνίας να παίρνει νέα παράταση.

Νέα παράταση την έδωσε τη Δευτέρα η αμερικανική κυβέρνηση στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei, για να συναλλάσσονται οι αμερικανικές επιχειρήσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε βάλει τον Μάιο τη Huawei στη «μαύρη λίστα» επικαλούμενο λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά έκτοτε έχουν ληφθεί μια σειρά από τρίμηνες άδειες προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερη κλιμάκωση της έντασης ΗΠΑ - Κίνας.

Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,37% % στις 27.933 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε ανοδικά 0,24% στις 8.570 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,03% στις 3.120 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider