«Βαρίδι» στη Wall η εμπορική διένεξη ΗΠΑ - Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βαρίδι» στη Wall η εμπορική διένεξη ΗΠΑ - Κίνας
Η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών προβληματίζει τους επενδυτές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη, μια μέρα μετά τις αποφάσεις της Fed για την πορεία χάραξης της νομισματικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, η Fed φρόντισε να στείλει το σήμα της τόσο στις αγορές όσο και στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αφαιρώντας από την ανακοίνωση της την φράση «θα δράσει κατάλληλα» για να διατηρήσει την επέκταση της αμερικανικής οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο η Fed δεν αφήνει περιθώρια για νέες μειώσεις στα επιτόκια όπως τόνιζε ο πρόεδρός της αναφερόμενος σε «μια προσαρμογή στο μέσο του κύκλου».

Παράλληλα, «βαρίδι» για τη Wall συνεχίζει να είναι η καθυστέρηση επίτευξης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας. Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα η Κίνα δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει σε πιο ευάλωτα και περίπλοκα οικονομικά ζητήματα βάζοντας ένα πήχη στο τι επιδιώξεις έχει.

Ειδικότερα, την Πέμπτη ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,69% στις 27.002,38 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,60% στις 3.029,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,52% στις 8.261,08 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider