«Ράλι» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βλέπουν Bank of America και JP Morgan

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ράλι» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βλέπουν Bank of America και JP Morgan
Οι δύο αμερικανικές τράπεζες δηλώνουν overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές.

«Ράλι» μέχρι και 6% αναμένεται να καταγράψουν οι ευρωπαϊκές μετοχές τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Bank of America Merrill Lynch.

Η αμερικανική τράπεζα προβλέπει ότι ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 θα σκαρφαλώσει στις 415 μονάδες μέχρι τον Μάρτιο του 2020. Σήμερα, ο δείκτης κινείται πέριξ των 395 μονάδων, μετρώντας αύξηση 16% από τις αρχές του 2019.

«Οι δείκτες PMI στην Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ ήταν αδύναμοι την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης», τονίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας. Ωστόσο, αναμένουν ότι η δυναμική της ανάπτυξης θα βελτιωθεί τους ερχόμενους μήνες.

«Η ανάπτυξη στις ΗΠΑ έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από τα εμπόδια που συναντά το δολάριο, αναφέρει η Bank of America Merrill Lynch προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας παραμένει χαμηλός.

Σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη, η αμερικανική τράπεζα δεν αποκλείει επιβράδυνση της ανάπτυξης, ωστόσο οι τράπεζες συνεχίζουν να αυξάνουν την έκθεση τους στις μετοχές.

Όσον αφορά τους επιμέρους κλάδους, η Bank of America διατηρεί τη σύσταση «overweight» για τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, τις επιχειρήσεις εξόρυξης και τις τράπεζες, ενώ συνεχίζει να δηλώνει «underweight» για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Σημαντικές ευκαιρίες ανάκαμψης στις μετοχές της Ευρωζώνης βλέπει και η JP Morgan, η οποία πριν λίγες ώρες αναβάθμισε τη σύσταση για τις ευρωπαϊκές μετοχές σε «overweight». Παράλληλα, αποφάσισε να αντιστρέψει τη μακροχρόνια προτίμησή της στις αμερικανικές μετοχές, υποβαθμίζοντας τους αμερικανικούς τίτλους σε «neutral».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider