Τις αποφάσεις της Fed αναμένει η Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τις αποφάσεις της Fed αναμένει η Wall Street
Απώλειες καταγράφει η Wall στο άνοιγμα της συνεδρίασης την Τετάρτη.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές τις κρίσιμες αποφάσεις του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, με την Wall στο άνοιγμα της να αντιδρά σπασμωδικά.

Στις 21:00 ώρα Ελλάδας η Fed θα κάνει γνωστό αν θα ακολουθήσει την ΕΚΤ στη μείωση των επιτοκίων ή αν θα διαψεύσει τις αγορές διατηρώντας σταθερά τα επιτόκια.

Οι αξιωματούχοι της Fed θα μπορούσαν να δουν τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας ως κίνδυνο για τις ήδη εύθραυστες οικονομικές προοπτικές, κάτι που θα υποστήριζε το επιχείρημα για μεγαλύτερη νομισματική χαλάρωση, ή ως μία καλοδεχούμενη ώθηση στον πληθωρισμό, κάτι που θα στήριζε το επιχείρημα να μη γίνει καμία κίνηση τώρα.

Οι επενδυτές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης εκτιμούσαν χθες το απόγευμα ότι υπάρχει πιθανότητα 65,8% για μείωση την Τετάρτη του βασικού επιτοκίου της Fed κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας στο εύρος 1,75% έως 2%.

Ειδικότερα, ο Dow Jones διολισθαίνει κατά 0,25% στις 27.044,15 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,28% στις 2.997,18 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,31% για να κλείσει στις 8.160,96 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider