Πρόταση μαμούθ για το LSE κατέθεσε το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ - Στα 30 δισ. στερλίνες το τίμημα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόταση μαμούθ για το LSE κατέθεσε το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ - Στα 30 δισ. στερλίνες το τίμημα
Προσφορά σχεδόν 30 δισ. στερλινών για την εξαγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου από το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Πρόταση για την εξαγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE) κατέθεσε το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ (HKEX), με το τίμημα να ανέρχεται σε 29,6 δισ. στερλίνες.

Η πρόταση κατατέθηκε την Τετάρτη και αφορά στη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Το HKEX σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως η συμφωνία προβλέπει καταβολή του τιμήματος σε μετρητά, ενώ θα απαιτηθεί και νέο δάνειο.

Η πρόταση του HKEX αφορά στην καταβολή 20,45 στερλινών ανά μετοχή, σε μετρητά και 2.495 νέες μετοχές.

Παράλληλα, το HKEX ανέφερε πως πρόσωπα «κλειδιά» στη διοίκηση του LSE θα παραμείνουν στις θέσεις τους, μετά την αλλαγή της ηγεσίας, αν ευοδωθεί το deal. Σύμφωνα με το CNBC όμως, το HKEX θα προχωρήσει τις συζητήσεις για μια πιθανή συμφωνία μόνο αν το Χρηματιστήριο του Λονδίνου σταματήσει τα σχέδια του να εξαγοράσει τη Refinitiv, την εταιρεία δεδομένων, η οποία στην πλειοψηφία της ανήκει στον ιδιωτικό όμιλο Blackstone.

Να σημειώσουμε πως το HKEX είναι ήδη ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του Χρηματιστηρίου Μετάλλων του Λονδίνου, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά του είδους στον κόσμο, από το 2012, όταν το απέκτησε έναντι 1,4 δισ. στερλινών.

Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ αναφέρει πως περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν «όταν και αν είναι απαραίτητες».

Μετά τη σχετική ανακοίνωση οι μετοχές του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου κινήθηκαν ανοδικά, καταγράφοντας αύξηση κατά 8,5%, αν και έχασαν ορισμένα από τα κέρδη, ενδοσυνεδριακά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider