Στα βήματα της Ασίας η Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα βήματα της Ασίας η Ευρώπη

Σε ασιατικούς ρυθμούς φαίνεται να κινούνται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης κατά την πρώτη συνεδρίασης της εβδομάδας με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών μέσα στην εβδομάδα.

Ειδικότερα αυτή την ώρα ο βρετανικός FTSE100 σημειώνει πτώση 0,54% στις 6.276,17, ο γαλλικός CAC40 καταγράφει απώλειες 0,71% στις 4.537,11 μονάδες ενώ ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,76% στις 10.295,02 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει αυτή την ώρα οριακές απώλειες, ενώ ο Euro Stoxx 50 καταγράφει πτώση της τάξης του 0,65%.Το πετρέλαιο .

Στα οικονομικά νέα της εβδομάδας, τα διοικητικά συμβούλια της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, της Fed στις ΗΠΑ και της RBNZ στη Νέα Ζηλανδία αναμένεται να συνεδριάσουν ώστε να αποφασίσουν το επόμενο βήμα στη χάραξη της νομισματικής πολιτικής τους. «Παρότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα στραφεί στην Τράπεζα της Ιαπωνίας για ενδεχόμενη νέα δράση νομισματικής χαλάρωσης, οι traders αναμένουν με ενδιαφέρον και το guidance των Fed και RBNZ», σχολίασε ο Stephen Innes, επικεφαλής trader της OANDA Asia Pacific.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider