Πτωτική η εκκίνηση της Wall, εν αναμονή των δηλώσεων Yellen

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτική η εκκίνηση της Wall, εν αναμονή των δηλώσεων Yellen

Με απώλειες πραγματοποιήθηκε η έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης στη Wall Street, με τους αμερικανικούς δείκτες να υποχωρούν μπροστά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου και τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην ομιλία της Janet Yellen στην Επιτροπή Νομισματικών Υποθέσεων του αμερικανικού Κογκρέσου.

Ειδικότερα αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,51% στις 17.445,27 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,34% στις 2.030,07 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες κατά 0,27% στις 4.754,87 μονάδες.

Σήμερα, η επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen θα μιλήσει στη νομισματική επιτροπή του Κογκρέσου, παρουσιάζοντας ορισμένες ενδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, την ώρα που όλο και περισσότερες προβλέψεις αναφέρουν πως η αύξηση των επιτοκίων στο 0,75% δεν θα καθυστερήσει πολύ.

Πτωτικά κινείται και η τιμή του πετρελαίου κινείται πτωτικά, με τα συμβόλαια WTI υποχωρούν κατά 3,20% στα 38,13 δολάρια ενώ τα συμβόλαια Brent κατά 2,68% στα 39,19 δολάρια.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, την ανάπτυξη και παραγωγή 12 νέων υποβρυχίων, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών πυραύλων, ανέλαβε για λογαριασμό των ΗΠΑ η General Dynamics Corp. Βασικός προμηθευτής του προγράμματος υποβρυχίων θα είναι η Huntington Ingalls Industries Inc., η οποία θα επικουρεί το έργο της General Dynamics. Το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα προβλέπει την κατασκευή δύο υποβρυχίων κάθε χρόνο, με το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται το 2023. Τα νέα υποβρύχια αναμένεται να αναβαθμίσουν τον αμερικανικό στόλο, αντικαθιστώντας τα πυρηνικά υποβρύχια κλάσης Οχάιο.

Παράλληλα η McCormick & Co ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 32% στο τελευταίο τρίμηνο, προχωρώντας ταυτόχρονα σε μια θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη της χρήσης. Η αύξηση των κερδών ήταν υψηλότερη των προσδοκιών, καθώς η εταιρεία πριν από δύο μήνες είχε προειδοποιήσει ότι τα κέρδη θα μπορούσαν να υποχωρήσουν σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα αποτελέσματα οφείλονται στις εξαγορές, στους υψηλότερους όγκους και στις συνεχείς προσπάθειες περικοπής κόστους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider