Σε υψηλά 2,5 μηνών σκαρφαλώνει το ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά 2,5 μηνών σκαρφαλώνει το ευρώ
Αποδυναμώνεται το δολάριο, δίνει «πάσα» για άνοδο στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα δύο και πλέον μηνών διαπραγματεύεται τη Δευτέρα το ευρωπαϊκό νόμισμα, εν μέσω κλίματος ευφορίας στην αγορά συναλλάγματος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ευρώ σκαρφάλωσε λίγο νωρίτερα στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, καθώς οι επενδυτές χαιρετίζουν την ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας – στη μετά τον κορονοϊό εποχή – ενώ εκφράζουν ικανοποίηση για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας.

Οι επενδυτές εκφράζουν ανακούφιση από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να μην προχωρήσει στην επιβολή νέων δασμών στα κινεζικά προϊόντα, σε μια σαφή ένδειξη ότι μπορεί να μην υπάρξει αναζωπύρωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν οδηγήσει σε πτώση το αμερικανικό δολάριο, με το ευρώ να αναδεικνύεται μέχρι στιγμής στον μεγάλο «κερδισμένο» από την αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος. Λίγο νωρίτερα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,4% στα 1,1154 δολάρια, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τις 17 Μαρτίου.

«Το δολάριο αποδυναμώνεται. Το θέμα είναι εάν η πτώση του θα είναι βραχύβια ή αν θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια», σχολιάζουν οι αναλυτές της ING.

Ανοδικά έναντι του δολαρίου κινείται και η στερλίνα, διαπραγματευόμενη σε υψηλά τριών εβδομάδων, στα επίπεδα των 1,2414 δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider