«Αντίδοτο» στον κοροναϊό το δολάριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αντίδοτο» στον κοροναϊό το δολάριο
Τι θα κάνει το δολάριο σε περίπτωση ύφεσης στην αμερικανική οικονομία;

Παρά τη δύσκολη εβδομάδα που πέρασε, το δολάριο αναδεικνύεται, σύμφωνα με μερίδα αναλυτών, ως η ασφαλέστερη επένδυση στην τρέχουσα δύσκολη διεθνή συγκυρία, υπό τον φόβο μιας μεγάλης ζημιάς στην παγκόσμια οικονομία, λόγω του κοροναϊού.

«Το δολάριο αποτελεί μια από τις ασφαλείς επιλογές για να εναποθέσει κανείς τα κεφάλαιά του, την ώρα που οι αναταράξεις στις διεθνείς αγορές καλά κρατούν», σχολιάζει ο David Bloom, στρατηγικός αναλυτής της HSBC.

Η αιφνιδιαστική απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, την περασμένη Τρίτη, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον οικονομικό αντίκτυπο του ιού, χαρακτηρίζεται από τον αναλυτή της βρετανικής τράπεζας ως το «καλύτερο σημείο εκκίνησης» σε αυτή τη δύσκολη.

Σύμφωνα με τον Bloom, η απόφαση της Fed καθιστά εξαιρετικά ελκυστικό το δολάριο απέναντι στα άλλα νομίσματα.

«Κάθε φορά που κάποιος αγοράζει δολάριο, είναι σαν να κερδίζει αυτόματα μια εγγύηση, μια ασφαλιστική δικλείδα απέναντι σε κάθε τι κακό. Αυτός είναι και ο λόγος που κρίνονται εξαιρετικές οι επιδόσεις του αμερικανικού νομίσματος. Και, όπως προβλέπω, οι εξαιρετικές επιδόσεις θα συνεχιστούν», σημειώνει ο αναλυτής.

Τι θα κάνει το δολάριο σε περίπτωση ύφεσης στην αμερικανική οικονομία;

«Το δολάριο θα παραμείνει ισχυρό, όσο κι αν συνεχίζονται οι φόβοι για τον κοροναϊό, όσο κι αν οι εν λόγω φόβοι ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στο οικονομικό κλίμα», προβλέπει η Jane Foley, οικονομολόγος της Rabobank.

Όπως επισημαίνει, η ζήτηση για το δολάριο αναμένεται να παραμείνει σταθερή, όσο κι αν ενισχύονται οι φόβοι για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η Foley, η Rabobank έχει ήδη προβλέψει πως μια ήπια ύφεση θα κάνει την εμφάνισή της στην αμερικανική οικονομία εφέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider