Με κέρδη άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κέρδη άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη

Η διατήρηση των 640 μονάδων είναι το μεγάλο στοίχημα για το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη τόσο για τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών όσο και για αυτές που θα ακολουθήσουν, καθώς ενδεχόμενη διάσπαση αυτής της περιοχής θα επιταχύνει την πτώση του ΧΑΑ προς τις 603 μονάδες.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τρίτης οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές είναι μοιρασμένες και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών υποχωρεί κατά 2,37%. Η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί κατά 11,46%, καθώς η τρέχουσα τιμή στο ταμπλό συγκλίνει σταδιακά με αυτή της αύξησης κεφαλαίου. Ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνει πτώση 9,09%. Αντίθετα, η μετοχής της Alpha Bank καταγράφει άνοδο 3,85%, ενώ ο τίτλος της Eurobank σημειώνει κέρδη 7,14%.

Θετικά επιδρά το γεγονός πως ο MSCI ανακοίνωσε σήμερα ότι οι μετοχές Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς και Eurobank θα διατηρηθούν στους δείκτες MSCI Global Standard. Υπενθυμίζεται ότι στην εξαμηνιαία αναθεώρηση, ο οίκος σημείωνε ότι αναμένεται να αφαιρεθούν από τη σύνθεση του Global Standard οι μετοχές των Eurobank και Πειραιώς και να προστεθούν στο δείκτη Small Cap.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 646,88 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,52%. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 17 σημειώνουν άνοδο, 5 πτώση και 7 είναι αμετάβλητες. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 3,18 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider